![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
İTÜ ve YTÜ Yüksek Lisans Programlarını Protesto
İTÜ ve YILDIZ TEKNİK' de okuyan arkadaşlarımın affına sığınarak, bu iki okulun y.lisans akademik takvimlerini protesto ediyorum, sadece kendi okullarının kapandığı zaman diliminde yüksek lisansa öğrenci alma adeti bu iki mükemmel(!) üniversitemize ait. Mayıs sonu-haziran başında yüksek lisans başvurusu çok saçma, zira benle aynı durumda olan ve okulları haziran sonuna doğru kapanan son sınıf öğrencileri başvuruda bulunamıyor. Ayrıca daha 2. lesin açıklanmasını bile beklemeden öğrenci alma alışkanlığı da bu okullarımıza has güzide(!) bir özellik olsa gerek. Lütfen açıklama yapın ve sadece kendi öğrencilerimizi yükseğe alıyoruz deyin.
Yazdıklarımın sert olduğunun farkındayım ancak haklı olduğum kanısında da hak vereceğinizi düşünüyorum... En son lumina tarafından düzenlendi : 20-04-2008 02:23. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence haklısın.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kesinlikle katılıyorum ama bir açıklama yapacaklarını sanmıyorum!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Belki bir zorlayıcı tarafı vardır ama YTÜ'de ya da İTÜ'de yüksek yapan birsürü başka okullardan mezundan arkadaş tanıyorum. Edirne'den Ankara'dan Eskişehir'den mezunlar vs. Onlar nasıl oldu da girebildi madem diye sormadan da edemedim doğrusu...
En son sungugurcam tarafından düzenlendi : 17-04-2008 14:00. Nedeni: Türkçe imla kurallarına uygun yazılmamış olması |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
ya konu başlığınızla pek de bir alakası olmamasına rağmen şöyle bir soru sormam gerekmekte. yüksek lisans için girilen yabancı dil sınavlarından en kolayı hangisidir acaba? üds, kpds ya da okulların kendi sınavları???
teşekkür... En son lumina tarafından düzenlendi : 20-04-2008 02:22. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Üds basittir. Yalnız çok da zorunlu değil yani gireceğin yere göre yabancı dil. Doktora programında yardımcı oluyor yabancı dil.
İyİ En son lumina tarafından düzenlendi : 20-04-2008 02:22. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
tşk. ben üds çok zor diye duymuştum.kpds daha kolay diyolardı.kararsız kaldım.gerçi ikisinin de başvurusunu kaçırdım ama napalım başka bahara.zaten ancak hazırlanırım...başvuru için her fakültenin belirlediği puan sınırı var onu almak gerekiyo diye biliyorum ve ingilizcem berbat
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Farklı bir konu oldu ama, fakültelerin belirlediği puanlar ales puanları, her fakülte istemiyor üds .
İyİ En son lumina tarafından düzenlendi : 20-04-2008 02:21. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ayrıca 1 den daha fazla master başvurusu yapacak öğrencilerin dikkatine!
İTÜ'ye kabul aldığınızda evraklarınızı ve harcınınızı haziranda istiyorlar. Yani haziranda İTÜöğrencisi olmuş olmanız gerekiyor İTÜ'yü istiyorsanız........ki bu tarih diğer üniversitelerin (örneğin ODTÜ) master kabul başvuru sonuçlarının bile daha açıklanmadığı bir tarih. Kumar gibi: İTÜ'den kabul alıyorsunuz ama çok istediğiniz üniversitenin sonuçları daha açıklanmadan oranın öğrencisi olmanız isteniyor. Oldunuz oldunuz. yok olmadınız diğer üniversitenin kabul sonuçlarını beklediniz ve o üniversiteyi de kazanamadınız o zaman açıkta kaldınız. Şanslı olan birkaç insan bunu biliyor ve seçimlerini ona göre yapıyor. Ben bu şanslılardan biriydim . Böyle bir durumda İTÜyetkilileriyle konuşmak ne kadar yararlı olur başvuranlar için bilmiyorum. Ama herkesin bilemeyeceği küçük bir tecrübedir. Planlarınızı ona göre yapın. ps: Bahsi geçen başvuru tarihi 2007-hazirandır. Daha sonraki kabullerde bir değişiklik olduysa, forumdaki mekan ihlali için özür. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
İtü'de yedek kayıtlar yapılmadan önce Ağustos civarında kayıtlar yeniden açılıyor. Bu nedenle bu sorun pek de geçerli değil.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|