![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba ben peyzaj mimarlığı öğrencisiyim..restorasyon master ı yapmak istiyorum..fakat bi-iki kişiye danıştığımda bana sadece mimarlık bölümü mezunlarının bunu yapabilceklerini söylediler..
detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim. teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
ben de öyle biliyorum arkadaşım...
rörlöve alabilmek için belli başlı mimarlık eğitiminde görebileceğin şeylere ihtiyacın olucak sanırım...bunlar payzajda veriliyor mu bilmiyorum...senin için sorabilirm okulumaa.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok mutlu olurum bu benm için çok önemli teşekkürler şimdiden..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
İTÜ Mimarlık Fakültesi'ndeki restorasyon programına mimarlık dışında, inşaat mühendisliği, kimya vb. restorasyon çalışmalarında yer alması gereken disiplinlerden de öğrenciler alınıyor. Peyzaj mimarlığı buna dahil mi emin değilim ancak bölüme mail atarsınız cevap vereceklerdir.
Barış |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü 4 yıllık bir lisans programı olup, aynı zamanda doktora ve yüksek lisans eğitimi de vermektedir. Bölüm “Restorasyon-Onarım” ile eserlerin bozulmalarını önlemek ve hastalıklarını tedavi ederek yaşamlarını sürdürmelerine olanak sağlayan “Konservasyon-Koruma” bilimini somut verilere dayanarak öğretmektedir. Programda, metaller, cam, toprak ürünü eserler, taş eserler, duvar resimleri, mozaikler gibi inorganik eserler ile, organik eserler olan ahşap, kağıt, kemik, tekstil ve benzeri kültür varlıklarının konservasyon ve restorasyonu yapılmaktadır.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar,
Ben mimarlık bölümünde 3. sınıf öğrencisiyim ve restorasyon alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. ama genel olarak ne kriterler aranıyor, nelere bakılıyor bilmiyorum. bu alanda yapılabilecek çalışmalar, kriterler, arananlar vs. hakkında bilgisi olan paylaşırsa çok iyi olur. Hepinize teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
mimarlık eğitimi almadan restorasyon master'ı yapmak zor olabilir.
Çünkü master sırasında mimarlığa dair bir eğitim verilmiyor. Mimarlık bölümü mezunları haricinde yüksek mimar-mühendis ünvanı da verilmiyor. Konu ile çok ilgili iseniz İki yıllık restorasyon bölümlerini de tercih edebilirsiniz. Baştan eğitim almış olursunuz. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
bu konuda üniversitelerin kürsülerine başvurup detaylı bilgi alabilirsiniz.
Size verdikleri bilgiler ışığında biz de yardımcı olmaya çalışırız. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,ben inşaat mühendisliği öğrencisiyim,restorasyon alanında master yapmak istiyorum.Acaba bu programa inşaat mühendisliği öğrencileri kabul ediliyor mu?Eğer kabul ediliyorsa kabul edilmek için nasıl bir portfolyo hazırlamak gerekir?Bu konu hakkında bilgisi olan beni aydınlatırsa çok sevinirim,iyi günler..
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
inş müh
İTÜ restorasyona inşaat Mühendislerini kabul ediyorlar. Ama mezuniyette yüksek mühendis ünvanı vermeden.
Portfolyo konusunda kürsülere başvurmalısınız. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkürler ilginiz için..
|