![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
arkadaslar bu dönem bitirme projesinden gecersem mezun olacağım ve bahar döneminde master a baslamak istiyorum.. ancak 6 subattaki ingilizce sınavına sadece beklemeli ögrenciler girebilir diye bir ibare konulmus..
kısacası simdi ben mezun olsam dahi; ingilizce sınavına giremeyecek ve master iin 1 dönem bekleyecek miyim? lütfen bilgisi olan varsa açıklama yapsın.. tesekkür ederim.. merve |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
İngilizce sınavından önce bence düşünmeniz gereken lisanstan hemen sonra master eğitimine başlamanın ne kadar doğru olduğu. Ben de çok büyük bir istekle aynı şeyi yaptım ki dışarıda - istediğiniz herhangi bir alanda- bir parça da olsa deneyim kazanmadan mastera başlamanın hata olduğunu düşünüyorum.
Benim gibi akademisyen olmayı arzulasanız bile ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet
aslına bakarsanız haklı oldugunuzu dusunuyorum.. ben de bu konuda cok tereddutte kaldım ancak zaten su an yarı zamanlı da olsa calısıyorum.. ama vakit kaybı da yasamak istemiyorum.. peki sorumla ilgili bir bilginiz var mı acaba?:K
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]() saygılar...
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
uds,yds,kpds...
bahsettiğin ingilizce sınavı hangisi? okulun kendi sınavı mı?
yüksek lisansa başvuru için farklı sınavlar var.bildiğim kadarıyla yds,uds ve kpds sınavları ile kabul edilebiliyosun.bunları bi araştır istersen..
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
sanırım okulun kendi ingilizce muafiyet sınavından bahsediyor yanılıyor muyum ? 6 Şubattaki o mu ? Yani eğer oysa ingilizce bölümüyle ya da öğrenci işleriyle gidip bizzat görüşmen önerim ne yazık ki ; kimse doğru düzgün bir şey bilmediği için okulda peşini sıkı tutman gerekiyor.
İnşallah dilediğin gibi olur her şey Ama zaten yarı zamanlı çalışıyorsan; yarım dönem tam zamanlı çalışıp; masterı sonraki döneme bırakmanda da bir zarar göremiyorum. Yani boş durmayacaksın sonuçta; tabii sen bilirsin ama... Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
kusura bakmayın biraz gec cevap yazıyorum ama .. evet guvennn in de dediği gibi okulun sınavindan bahsediyordum. ancak söyle de bir sorun var ki bu dönemin basvuruları 2 subatta bitti ve basvuru belgeleri arasında diploma da istiyorlar ancak daha proje sonucumuz belli bile değil.. dolayısıyla bir diplomam bile yok.. kısacası bu dönem master olayı suya dustu.. bilginize..
ilginiz ve tavsiyeleriniz icin hepinize tesekkur ederim arkadaslar.. merve ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|