Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi

Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 25-01-2006, 15:07   #1
Forum Üyesi

Thumbs down Mimarlık Master Eğitimi için Dünyanın En İyi Okulları Forumu

ÖNCELİKLE SU LİSTEYI VEREYIM
AMERIKADAKI EN IYI OKULLAR

2006 DesignIntelligence rankings

Undergraduate Interior Design Programs

University of Cincinnati
Pratt Institute
Cornell University
Kansas State University
Arizona State University
University of Texas at Austin
Auburn University
Iowa State University
Syracuse University
Louisiana State University

National Top Ten of Most Innovative Architecture Programs

University of Cincinnati
Harvard University
Cornell University
Southern California Institute of Architecture
Columbia University
Rice University
Kansas State University
Massachusetts Institute of Technology
Rhode Island School of Design
Syracuse University

Graduate Architecture Programs

Harvard University
University of Cincinnati
University of Virginia
Columbia University (tied with the University of Pennsylvania)
University of Texas at Austin
Rice University
Massachusetts Institute of Technology (tied with Yale University)
University of Illinois at Urbana-Champaign (tied with Washington University)
Syracuse University
Clemson University (tied with the University of California, Berkeley)
Princeton University (tied with Texas A&M University)

Undergraduate Industrial Design Programs

Art Center College of Design (Pasadena, Calif.)
University of Cincinnati
Pratt Institute (New York City)
College for Creative Studies (Detroit) (tied with Rhode Island School of Design)
Carnegie Mellon University
Cleveland Institute of Art
University of Illinois at Urbana-Champaign
Syracuse University
California College of the Arts
Listings courtesy of DesignIntelligence

For more on the 2006 rankings of architecture and design schools go to http://www.di.net/archschools/schools.html
candemirdesign offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 25-01-2006, 15:15   #2
Forum Üyesi

Icmimari

Ayrıca türkiyedeki en iyi Mimarlık master programları knusundada bir liste yapmamız gerekiyor....bu konoudaki fikirlerinizide bekliyorum...
Açıkcası kanımca Çok uzaktan baktıgımda İTÜ miamrlık fakultesi ilk aklıma gelenlerden..(yarısmalardaki rakıplerım olarak gördüğüm kadarıyla buda ) ordındından ottü vs....

Ayrıca İçmimar arkadaslar bu mimarlık masterlarına katılabiliyorlarmı ki sunu unutmamak lazım.Çoğu içmimarlık fakultesi guzel snatlar a bağlı oldugundan les veya diğer sınavlardan yüksek sınav alamıyacakalrdır fakat ellerinde nitelikli portfolyoları olacaktır..Sonucta oss den 105 yada 125(eski sistem) barajını gecerek güzel sanatlar sınavıyla unıversıteye gırmekteler...Be sayısal ve sozel birikimleri olmıcaktır.. bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum..

Ki sunuda öğreniş bulunmaktayım doktorasını mimarlık uzerine yapan bir içmimarlık öğrencisi mimarlık yetkisine sahip oluyormuşmuş...

Forumda tartısma çıkmamasını diliyorum.herkeze saygılar
Eski 09-01-2007, 22:37   #3
Arkitera Üyesi

bu okullarin fiyatlariyla ilgili bilgisi olan varmi acaba ?
ugurerol offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12-01-2007, 16:15   #4
Forum Üyesi

bu konuda ki listeler pek fazla ciddiye alinmamalidir, hicbirzaman listeler iyi bir referans olamaz. cranbrook academy nin o listede olmamasi sacma, hangi akil kansas state 'i o listeye koyar vs vs.

icmimarlik ogrencileri, diplomalarinin uzerine 3 yillik mimarlik master i yapip abd de lisans almaya hak kazanirlar... ingiltere de durum pek farli degil, ki bu sure ingiltere de 1.5 seneye kadar inebiliyor...doktora yapmaya gerek yok.

abd de master programlari ortalama olarak yillik 30-35 bin dolar etmekte. ama elbette istisnalar var. gsd 40 bin dolar, herhangi bir devlet universitesinde bu fiyat 15 bine kadar dusebilir.
search offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-07-2007, 01:07   #5
Forum Üyesi

2007 itibariyle rankingler değişmiştir yakın tarihte güncellemeleri yapıcam..
Ücretler yıllık 40000 usd yi 2 sn program için 80000 usdyi gözden çıkarmak gerekli...
karşılığını iş yaşamında alırmısınız bilemem ama bence fiyatlar türkiye için uçuk...n e y a z ı k k i
Eski 06-07-2007, 01:45   #6
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
Alıntı:
Orijinal metin candemirdesign tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
2007 itibariyle rankingler değişmiştir yakın tarihte güncellemeleri yapıcam..
Ücretler yıllık 40000 usd yi 2 sn program için 80000 usdyi gözden çıkarmak gerekli...
karşılığını iş yaşamında alırmısınız bilemem ama bence fiyatlar türkiye için uçuk...n e y a z ı k k i
Bir de doğru ve özenli Türkçe kullansanız hiç fena olmaz.

Aksi halde forumdan ihracınıza kadar giden yaptırımlara maruz kalırsınız.

Haberiniz olsun.

"yapıcam" değil "yapacağım"

Dahi anlamındaki “de” ayrı yazılır.

gibi gibi...

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-07-2007, 13:47   #7
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

ottü degil ODTÜ mesela.
Eski 08-07-2008, 10:27   #8
Arkitera Üyesi

shigul'in Avatar'ı

boyle bir foruma ihtiyacimiz vaar, daha cok yorum daha cok aydinlatma lutfen
shigul offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-07-2008, 12:59   #9
Arkitera Üyesi

mina_lavin'in Avatar'ı

Post Güzel Sanatlar ve Mimarlık

Candemirdesing size katılmıyorum.Her güzel sanatlar sınavıyla iç mimarlık okuyan yada okumak isteyen temeli sağlam olmayan 120 puan şimdinin 160 puan alanlar eğitim almıyor.Bende iç mimarlık düşünüyorum düz lise çıkışlı türkçe-matematik bölümündeyim.Kendi alanımda Türkiye'de Bilkent Üniv ve Hacettepe Üniv. dışında ea puanıyla alan okul olmadığı için şansımı arttırmak adına güzel sanatlar sınavı ile alan okulları tercih ediyorum sadece ben değil benim gibi bir çok insanında bu yönde düşündüğüne eminim.Mimarlık masterlarına gelince sanırım güzel sanatlar fakültesi çıkışlı yada öss ile girmiş diye ayırım yapıldığınıda ilk defa sizden duyuyorum.Okuldaki bölümdeki yada sınavlardaki başarılıları yeterlilikleri baz alınarak programa alınıyorlar diye biliyorum.İlk defa sizden duyuyorum güzel sanatlardan gelen iç mimarın mimarlıkta başarılı olunamayacağını!Anlamsız bir ön yargınızı aşmanızı tavsiye ediyorum.Saygılarımla...
Eski 08-07-2008, 22:03   #10
Yönetici

ex Cathedra'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin candemirdesign tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
ÖNCELİKLE SU LİSTEYI VEREYIM
AMERIKADAKI EN IYI OKULLAR
...
Sayın candemirdesign,

Listenizde önemli eksikler vardır. Örneğin University of Pennsylvania (Philadelphia'dadır) en yukarıda uygun bir yerde olmalıydı, ancak listenize girememiş bile.

Bu tür listeleri ciddiye almayınız.
ex Cathedra offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-07-2008, 00:36   #11
Arkitera Üyesi

aeon_irem'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 1
Özür dilerim yanlış yer

En son aeon_irem tarafından düzenlendi : 09-07-2008 00:41.
aeon_irem offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16-08-2008, 20:00   #12
Arkitera Üyesi

Arkadaşlar Almanyadaki mimarlık okullarının yüksek lisansları konusunda bilgisi olan var mıdır? Hangileri tercih edilebilir? Yada Almanya tercih edilir mi?
canerongoren offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-08-2008, 02:29   #13
Arkitera Üyesi

USTABASI'in Avatar'ı

almanyada master

Alıntı:
Orijinal metin canerongoren tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar Almanyadaki mimarlık okullarının yüksek lisansları konusunda bilgisi olan var mıdır? Hangileri tercih edilebilir? Yada Almanya tercih edilir mi?
Caner Merhaba,

eger master programini akademik alanda calismaya bir zemin olarak düsünüyorsan almanya tercih edilir bir ülke ancak avrupada calisma anlaminda düsünüyorsan agzinla kus tutsan bu mümkün degil netice itibariyla Türkiyeden alinan bir lisans diplomasina sahipsin ve Türkiyeden alinan hic bir Lisans diplomasi buralarda taninmamaktadir yani mesleki yetkinlik verilmemektedir.

Istersen türkiye lisans diplomasinin üzerine 3 master 2 doktora yap yinede para etmez cünkü mesleki yetkinligi veren diploma lisanstir ve o da buralarda taninmamaktadir.

Master yapip daha sonra doktora vs ardindan akademik ortamda calisma konusuna bir sey diyemem.

Durum maalesef bu, ama söyle bir yol izlenebilir son sömestrde almanyadaki bir okula dikey gecis yapip diplomayi buradan almak cok ideal bir yol olabilir o zaman akreditasyon, mesleki yetkinlik falan gibi bir sorun olmaz.

Gönül rahatligi ile herhangi bir alman okulunda okuyabilirsin asagi yukari hepsi ayni kalitede illada bir isim istersen Darmstadt derim yada Stuttgart tercih edilebilir-

Basarilar
USTABASI offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-09-2008, 10:44   #14
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin USTABASI tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Caner Merhaba,

eger master programini akademik alanda calismaya bir zemin olarak düsünüyorsan almanya tercih edilir bir ülke ancak avrupada calisma anlaminda düsünüyorsan agzinla kus tutsan bu mümkün degil netice itibariyla Türkiyeden alinan bir lisans diplomasina sahipsin ve Türkiyeden alinan hic bir Lisans diplomasi buralarda taninmamaktadir yani mesleki yetkinlik verilmemektedir.

Istersen türkiye lisans diplomasinin üzerine 3 master 2 doktora yap yinede para etmez cünkü mesleki yetkinligi veren diploma lisanstir ve o da buralarda taninmamaktadir.

Master yapip daha sonra doktora vs ardindan akademik ortamda calisma konusuna bir sey diyemem.

Durum maalesef bu, ama söyle bir yol izlenebilir son sömestrde almanyadaki bir okula dikey gecis yapip diplomayi buradan almak cok ideal bir yol olabilir o zaman akreditasyon, mesleki yetkinlik falan gibi bir sorun olmaz.

Gönül rahatligi ile herhangi bir alman okulunda okuyabilirsin asagi yukari hepsi ayni kalitede illada bir isim istersen Darmstadt derim yada Stuttgart tercih edilebilir-

Basarilar

Ustabaşı verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.
Ancak aydınlanmak istediğim bir başka konu daha var. Forumun farklı bir konu başlığı altında bir soru sormuştum fakat onun cevabını alamadım. şimdi aynen buraya kopyalıyorum yardımcı olursanız mutlu olurum.

arkadaşlar şimdi en basit olarak burda 4 sene okuyan bir mimarlık öğrencisine, Türkiyedeki 2 yıllık yüksek lisans denkliğinde eğitim vermiyorlar mı bu adamlar?. Ben şimdi 4. sınıftayım ve okul bitince 2 yıl orda master yapmak istiyorum buna imkan var mı? yoksa burada okuduğumu yine öyle maks. 4 dönem mi kabul ediyorlar? orada eksikleri okuduktan sonra mı mastera kabul ederler? yani dersleri geçtiğim takdirde 2 senede Türkiye şartlarındaki yüksek mimar olur muyum? Yada o iki senede ne olurum?
canerongoren offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-09-2008, 00:24   #15
Arkitera Üyesi

USTABASI'in Avatar'ı

Smile

Alıntı:
arkadaşlar şimdi en basit olarak burda 4 sene okuyan bir mimarlık öğrencisine, Türkiyedeki 2 yıllık yüksek lisans denkliğinde eğitim vermiyorlar mı bu adamlar?[/u]
El Cevap : Evet

Alıntı:
Ben şimdi 4. sınıftayım ve okul bitince 2 yıl orda master yapmak istiyorum buna imkan var mı?[/u]

Alıntı:
yoksa burada okuduğumu yine öyle maks. 4 dönem mi kabul ediyorlar?[/u]

Alıntı:
orada eksikleri okuduktan sonra mı mastera kabul ederler?[/u]
Cevaplarin hepsi evet oldu ancak hersey okumak istedigin programa göre degisir , eger Diplom egitim (halen devam etmekte) almak istersen 4 sömestr kabul ederler ama bachelor programi veren bir okula devam etmek istersen ozaman sorun yok cünkü almanyada bachelor 6 sömestr Türkiye ise 8 sömestr yani fazlan var eksigin yok anlayacagin master yapabilirsin ama bu sekilde yinede bir tür "Diploma pur l`orient" durumu ortaya cikmaktadir cünkü elindeki lisans diplomasi avrupada gecmedigi icin aldigin master diplomasinin ne kiymeti olacak bilemem konuya biraz daha aciklik getirmek icin
Miliyet gazetesinde 11 mayis 2008 de Kadri Gürsel imzasi ile yayinlanan bir yazidan alintiyi asagiya ilave ediyorum.
Alıntı:
Kadri Gürsel
Milliyet, 11 mayis 2008

.........Fransızcada “Bon pour l’Orient” (Doğu için iyidir) diye bir tabir vardır... 2. Dünya Savaşı’na kadar Fransa’da verilen bazı diplomalara vurulan bir damgadır bu; “Şarkta muteberdir”, yani “kolonilerde, eski Osmanlı topraklarında kıymeti vardır, Avrupa’da geçmez” manasında, diploma sahibinin ikinci sınıf bir eğitim aldığını vurgulamak için kullanılmıştır. Tabii, aynı zamanda siyasi literatüre de girmiştir bu “Bon pour l’Orient”; Şark’ı ve Şarklı kafayı küçümsemenin en kestirme yolu olarak..........
[/u]

Alıntı:
yani dersleri geçtiğim takdirde 2 senede Türkiye şartlarındaki yüksek mimar olur muyum? Yada o iki senede ne olurum? [/u]
Bu sorunun cevabida Evet , bildigim kadariyla YÖK almanyadan alinan master ve diplom akademik derecelerine yüksek lisans denkligi vermektedir.

Sorularina hep evet cevabi verdim ama tablo yinede pek ic acici degil galiba.
Avrupadan alinan bir yüksek mimar diplomasinin serbest piyasadaki degerinin ve öneminin ne oldugunu bilmiyorum yani ne kazandirir onu bilmiyorum,

Ha bu arada belirtmekte fayda var
Sadece Lisans diplomalarinda durum böyle degil , bu konu Türkiyeden alinan yüksek lisans ve doktora egitimleri yada YÖK tarafindan verilen Docentlik ünvanlari icinde aynen gecerlidir
Ancak doktora icin biraz daha teselli edici bir durum mevcuttur söyleki;
Doktoralar Dr.(TR) seklinde köken ülke belirtmek ve ünvani sürekli olarak belirtilen formda kullanmak sartiyla "taninmaktadir" aksine bir davranis halinde ceza yasasinin ilgili hükmü geregince 10 bin euro para cezasi veya 2 yil hapis cezasina kadar varan yaptirimlar uygulanmaktadir
Medyaya yansimis en son örnek ünlü Plastinat uzmani Prof. Dr. Gunter von Hagens http://www.koerperwelten.com/de.html/ Prof. ünvaninina (VRC) ibaresini eklemedigi icin böyle bir para cezasina carptirildi, kendisi alman olan ve egitimini almanyada yapan von Hagens ünvani Cin Halk Cumhuriyetinden aldigi icin (VCR) ilavesini kullanmak mecburiyetindedir.
ancak yinede Dr(TR) icin piyasada meslegi uygulamanin önünde genellikle ! bir sorun cikarilmamaktadir

Durum özetle budur.

Aslinda bu ifade ettigim husular belkide baska bir forum konusu olabilirdi ama soru burada soruldugu icin buradan cevap vermek durumundaydim , yönetici arkadaslarin dikkatine sunarim
USTABASI offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları