![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
master
değerli ustabaşı;
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten aydınlattınız beni. Şimdi izninizle kısa ve net bir sorum daha olacak, günümüz şartlarında çeşitli meslek gruplarında, çalışanlar için 'avrupada master yapmış' damgası kişinin kalitesinin derecesini gösteriyor gibi bir durum söz konusu. Bu bağlamda az buçuk Almanca bilen ve Almanyada tanıdıkları olan biri olarak, mimarlık üzerinde sizce masterı orda mı yapmalıyım yada orda yapsam mı? tekrar tekrar teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Merhaba Caner,
herkesin bildigi gibi hukuk süreci nesnel verilere dayanir. Senin almanyada mevcut diplomaya dayanarak bir master egitimine baslaman üniversitelerin seninle ilgili olarak verecekleri kisisel kararara dayanmaktadir (Einzelfallprüfung) 2005 yilindan beri almanyada bakanlik düzeyinde bir taninma islemi yapilmamaktadir. Bologna süreci cercevesinde eski diplomalar nasil degerlendirilir bunu bilmiyorum cünkü anlasmaya taraf olan ülkelerin herbiri ayri ayri bologna sürecine iliskin bir milli program olusturdular esas itibariyla bu sürec zaten farkliliklarin korunarak ortak bir avrupa egitim alani olusturulmasini öngörüyor. BU programa göre egitim artik süreden ziyade icerik üzerine oturmaktadir yani Avrupa Kredi transfer Sistemi denen ECTS puanina göre; mesela bu almanyada su sekilde belirlendi 3 yil egitim veren mimarlik veya diger programlarda 180 ECTS puani veya kredisi 4 yil egitim veren programlarda ise 240 ECTS kredisini sart kosuyor, halihazirda almanyada hem 3 yillik hemde 4 yillik lisans programi veren okullar var BU durumda sen buraya geldiginde bologna sürecine göre bir egitim almadigindan ve de bakanlik artik tanima islemi yapmadigindan master yapabilirmisin yapamazmisin bu müracaat ettigin üniversitenin sinav komisyonunca belirlenecek bir konu haline geliyor. yani neticede yine benim dedigim noktaya geliyoruz eski mezun biri olarak yine eski prosedüre göre acikta kalma ihtimalin var netice itibariyla almanyada bir okula nakil gelip diplomayi (Bachelor diplomasini) buradan almak en dogru yol olur diye düsünüyorum, yüksek lisansin bir önemi yok önemli olan bachelor veya Türkiyedeki ismiyle lisans. Lisansini buradan al piyasaya gir derim , doktora egitimiyle ilgili olarak almanya kismen eski politikasini yürütüyor söyleki; diplom egitim alanlar zaten dogrudan doktora yapabiliyorlar , bachelor - master kademeli egitim sisteminde ise master yapanlara yine bu hak dogrudan verilmekte ancak bachelor diplomasi olan adaylara da seviye tesbit sinavi yaparak doktora yapma hakki taninmaktadir. Piyasada buna türkiye piyasasi da dahil olmak üzere zaten hizmet kalitesine bakilmaktadir. Türkiyede akademik kariyer icin birsey diyemem orada gerekmekte. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
verdiğiniz net bilgilerden dolayı çok teşekkür eder saygılarımı sunarım