![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
herkese selam! grafik tasarım bölümünde yüksek lisans yapmak istiorum,ve tavsiyelerinize,önerilerinize çok ihtiyacım var!yani örneğin eğitimi iyi olan bi üniversite yada giriş koşulları,yetenek sınavı? hakkında..yardımcı olursanız mutlu olurum
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba
Piet Zwart Institute - MA media design belki ilgini ceker...
bide Design academy Eindhoven - Grafik tasarım degil ama guzel bolumleri var bence (aksilik cıkmasaydı buraya basvurucaktım ben) Hollanda tasarım okumak icin harika biyer... Okullarda devlet destekli oldugu için inanılmaz ucuz.. Başarılar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Grafik Yuksek lisans sinavina gireceklere
Guzel sanatlar fakultelerinden Gazi Uni. ve Hacettepe'nin kosullarini biliyorum. 1-herhengi bir lisans alanindan mezun olmak, 2-alan sinavini ve desen sinavini gecmek, 3- iyi dercede yabanci dil billmek (Hacettepe'de KPDS 75 puan baraji var)
Hacettepenin sinavlari bu ay yapildi. alan sinavinda freehand, photoshop corel ya da illustrator kullanarak "Avrupa birligi yolunda turkiye" konulu bir afis yapilmasini istediler. gorseller, slogan, hepsi sinava giren kisi tarafindan bulunacak. yaninizda uygun gorsel getirmis olmaniz sart. 5 saatlik bir sure var. sinav sorusunu biraz mantiksiz buldum acikcasi. uygulanabilir bir tasarim isi gibi degil, yani bu bir konferans afisi mi? AB'ye girmeyi savunan bir sivil toplum orgutunun afisi mi? yoksa AB'ye Turkiyeyi tanitmayi amaclayan bir afis mi olacak belli degil. boyle tasarim projesi olmaz. tasarim belli bir amac icin yapilir. sozunu ettigim bu uc ayri durumda da farkli tasarim anlayisi kullanilir. kime hitap ettiginiz cok onemlidir cunku. ben bu isi piyasada ogrendim. okullular her zaman boyle soyut ve gercek tasarim projelerine benzemeyen islerle mi ugrasiyorlar bilemiyorum. ayrica grafik tasarimci piyasada da gorseli, slogani saglamaya zorlaniyor bazi yerlerde. bu yanlis bir tutum. gorseli grafiker saglarsa fotografcilar, illustratorler ne is yapacak? slogani grafiker bulursa reklamcilik okumus olanlar ne yapacaklar? grafik tasarimcinin isi, reklamcinin/editorun yarattigi belli bir kavramsallastirmaya uygun slogani/yazili materyali kullanarak, fotografci/illustrator tarafindan saglanacak gorselleri isleyerek, duzenleme yapmaktir. bir ekip calismasi yani. piyasada her zaman bu sekilde calismak mumkun degil tabii. ama ciddi calisan bir ajansin, yayinevinin calisma duzeni boyle bir isbolumune dayanir. bir grafik bolumunun sinavinda bile, bir kisi uc kisinin isini yapacakmis gibi.bir tutum goze carpiyor. giris sinavindan yola cikarak karar verecek olursak, bu bolumdeki ogrenim konusunda supheler olustu bende. bosa zaman harcamasam mi acaba diye dusunuyorum simdi. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|