![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Türkiye'deki Mimarlık Fakültelerinin Master Eğitimleri
Türkiye'deki mimarlık fakültelerinin master eğitimleri hakkında ne düşünüyoruz?
master yapmış olan arkadaşlar bu okullardaki öğretmen-dersler-akademik gelişim kısacası formasyon hakkında ne düşünüyorlar?Yüksek mimar olmak pratik hayatta onlara ne kazandırdı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Açık konuşmak gerekirse, ben yaptığım yüksek lisansı iş hayatımda hiç kullanamadım, belki farklı şirketlere girseydim birazcık işe yarardı ama bu miktar "birazcık"ı geçmezdi...
Eğer bazı kalıplara fazlasıyla uyan şirketlerde çalışırsan (genelde büyük şirketler oluyor bunlar) o zaman yüksek yapmayanlara göre maaşında birazcık farklılık olabilir. Genelde böyle şirketler senin deneyimine değil ama mezuniyet yılına bakıyorlar da
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
öyleyse,tabii genelleme yapmak hatalı sonuçlar verebilir ama,bir bakıma master yapmak
yerine profesyonel hayata atılıp çalışarak deneyim kazanmak pratikte daha faydalı oluyor diyebilir miyiz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
"Kesinlikle doğru düşünüyorsun" derim
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Yl
O zaman siz de yüksek lisans calismasini yi yapmis olmak icin yapmayin. Eger cok ilgi duyulan arastirilmak istenen bir konu varsa akademik bir calisma olmadan da arastirilabilir (hos YL akademik bir derece bile degil neredeyse).
Eger hem YL yapmak hem de bunu mesleki pratige aktarmak ise amac, o dogrultuda bir problem tanimlayip, saha calismalari vs. ile mesleki yasaminiza yatirim olabilecek bir YL yapmak hic de zor degil. Memleketimizde askerlik gibi bir motivasyonla hareket eden erkek mimar populasyonu epeyce bir arttiriyor Y. Mimar sayisini. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|