![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
İletisim Tasarımı Yüksek Lisans Programı
Merhabalar.
Benim sizlere bir sorum olacak. Lisans derecemi Maliye bolumunda yaptım (KTU) Fakat ilgi alanima girdigi icin iletisim tasarımı programlarindan birinde yuksek lisans yapmak istiyorum. Ozellikle reklam ve gorsel tasarım konuları ilgimi cekmekte. Fakat mezun oldugum lisans programinin bu istegime engel olabilcegi konusunda endiselerim var. Yani basvuracagim universiteler kabul ederken bunu goz onune alırlarmı bilmiyorum. Kultur universitesi, Yeditepe universitesinde istedigim programlar mevcut. Acaba bu okullara basvurum kabul edilir mi? Ayrıca yuksek lisansımı sinema-tv bolumunda yapsam, reklam sektorunde is bulabilme sansım artarmı? Beykent, İstanbul Ticaret üniversitelerinde bu programlar var. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Mimar
![]() |
bence vazgeçin
Sadece yüksek lisans tezi hazırlayıp iletişim tasarımı konusunda kendinizi yetkin duruma getireceğinize cidden inanıyor musnuz? Maliye ve içinden 'tasarım' geçen bütün alanlar biraz fazlaca uzak değil mi? Açıkcası bu alanda diploma sahibi hatta profesyonel deneyimi olan kişiler iş bulmakta zorlanırken sizin sinema tv dünyasında şansınız yüksek olabilir mi? Ciddi bir torpiliniz varsa bilemem tabi. Tasarım disiplini almadan başarılı olabileceğinizi düşünmeyin bile. Ama tabi tabi doğuştan gelen üstün yetenekleriniz varsa ve hala keşfedilmeyi bekliyorsanız orası başka bir yazı konusu.
Size kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Yüksek lisans programları üniversiteler için özellikle özel üniversiteler için iyi birer kazanç kapısı olduğu için kabul edilme olasılığınız her zaman var. Zaman sizin. Dilediğiniz gibi değerlendirin.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
partheneus, bence yuksek lisanstan ziyade, grafik tasarim lisans programlarina girmek sizin icin daha uygun olabilir. tabii bunu yapacaginiz yil oss'de en az belli bir puan (cok dusuk bir altsinir var) almali ve gitmek istediginiz universitenin ozel yetenek sinavina girmelisiniz. sinavla ilgili kurslar var bircok yerde. kurslara giderken maliyeyle ilgili full time calisabilirsiniz. universitede ise part time calisirsiniz. bir de gitmeyi dusundugunuz vakif universitelerin gercekten kar amaci gutmeyen kurumlar oldugundan emin olun. umarim dilediginiz gibi gider, her sey.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|