![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tüm Tezlerin tam metni internette yayınlansın!
.:: Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi ::.
YÜkseköğretim Kurulu, Türkiye'deki tüm üniversitelerde yapılmış tüm tezlerin tam metni ve görselleri ile birlikte PDF formatında yayınlandığı bir veri tabanını yukarıdaki adreste yayınlıyor. Bence çok önemli ve değerli bir kaynak. Ancak bazı tez sahiplerinin itirazı üzerine tam metinlerin yayınlanması izin koşuluna bağlanmış. Sayfada yer alan basit bir formu doldurarak tezinizin sitede yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Akademik çalışmalar paylaşılsın ki onca emek ve üretime tozlu raflara mahkum olmaktan kurtulsun. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
O basit form malesef işe yaramıyor. Ben şahsen kendi tezimle ilgili herhangi bir kısıtlama olmadığını belirtmeme rağmen, T.C. kimlik no, açık isim ve adres içeren dilekçe ile başvurmamı isteyen bir cevap gönderildi. Meseleleri homojenleştirmeden kavrama ve tavır alma konusunda beceri zayıflığı var malesef hayatımızın tüm alanlarında.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Tezini, bir takım endişelerle, yayınlatmak istemeyenler olabilir ama bütün tezleri kullanıma kapatıp sonra da bunu bürokratik süreçlere bağlamak çok anlamsız geliyor. Faksınız ulaştı ulaşmadı, kayboldu, atlandı vs gibi başka durumlar ortaya çıkacak büyük ihtimal. Homojenleştirme tavrından kastettiğim bu tümden kapatma konusuydu.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|