![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Bilgi Mimari Tasarım Yüksek Lisans
Bilgi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programında ikinci yılını tamamlamak üzere olan bir mimar olarak kendi deneyimim üzerinden bölümü anlatmanın yararlı olacağını düşünüyorum.
Bilgi Mimarlıkta kurulan şey bir yüksek lisans bölümü olmanın yanı sıra mimarlık ve kent üzerine tartışılan ve üretilen bir ortam. Oluşan bu ortamın bence en tetikleyici tarafı Türkiye’de mimarlık çevresinde yada başka profesyonel alanlarda da sık-sık karşılaştığımız geri kalmışlık perspektifinden sıyrılabilmemiz oldu. Yani bölümde “Avrupa’ da Amerika’ da ne kadar da güzel mimarlık yapıyorlar, bizde ne arar” gibi komformist bir tutuma alternatif oluşturulabiliyoruz. Dersler ise benim için İstanbul-Kent-Metropol-Felsefe-Toplum-Haritalama-Dijital Kültür gibi yönelimleri şimdiden kurmama yardımcı olacak kadar nitelikliydi. Bölümde her anlamıyla okumalara verilen önem lisans eğitiminde eksik olan derinleşme açısından çok önemli bir unsurdu. Bununla birlikte bölümün Bilgi Üniversitesi bünyesinde olması da (Cultural Studies başta olmak üzere Film and Television, Social Studies ve Visual Communication Design gibi bölümler) katılabileceğiniz aktiviteler açısından geniş bir çeşitlilik sağlıyor. Mimarlığın kentle ve yapılmış çevre ile yadsınamaz sıkı ilişkisinden dolayı gezmek ve deneyimlemenin mimarlar için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda bölümle birlikte Viyana, Venedik, Eskişehir ve İstanbul’ un farklı bölgelerine yaptığımız kapsamlı geziler ve tartışmalar kendi adıma kent deneyimlerimde çok önemli bir genişlemeye yardımcı oldu. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Teori (artı) Pratik (eşittiı) Yenilikçilik (ve) Başarı
Alıntı:
ABD'de, Avrupa'da yapılan mimarlığın Türkiye gibi tarihi birikimi olan bir ülkede gerçekleşmesini beklemenin doğru olmayacağına inanıyorum. Zira o ülkelerde kullanılan malzemeden tutun da işçiliğine kadar, farklı birikimler bulunmaktadır. Orada sadece mimarların ortaya koydukları görsellik maharetlerinin yeterli olmadığı ortadadır. Görselliği destekleyen bir teknolojinin ve malzemenin olmaması durumunda, görselliğin tek başına öksüz kalacağını bütün meslektaşlarımız zaten bilmektedir... |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|