![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Lisansütü Programlarına Başvuru Yapacak olan adaylar için; başvuru tarihleri, program kontenjanları, başvuru önşartları, istenen belgeler ve genel krıterler için Sıkça Sorulan Sorular:
Lisansüstü Başvurusu Yapacak Adaylar için Sıkça Sorulan Sorular (İlan Tarihi:19.04.2007) LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURULAR; Soru :Lisansüstü Programlarına başvuru yapmak istiyorum; başvuru tarihleri, program kontenjanları, başvuru şartları ve istenen belgeler nelerdir? Cevap :Lisansüstü Programlarına başvuru yapacak adaylar (Yabancılar dahil) için istenilen genel krıterler aşağıda gösterilmiştir. Başvurular 2007-2008 Güz yarıyılı Lisansüstü Programlarının Kontenjanları ve Başvuru Ön Şartları Akademik Takvimde belirlenen tarihte ( 2007-2008 Akademik Takvimi henüz ilan edilmemiştir. ) duyurulacaktır. Lisansüstü Programlara Başvuruda İstenen Belgeler * Akademik Takvimde ilan edildiği üzere http://onkayit.sis.itu.edu.tr (Bu adres kayıt günü açılacaktır.) internet adresinden başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. * Diploma veya çıkış belgesinin aslını göstermek şartıyla fotokopisi, * Mezun olduğu tüm Yüksek Öğretim Kurumlarından alınmış olan Lisans ve Yüksek Lisans derslerini ve notlarını gösterir belgelerin aslını göstermek şartıyla fotokopisi, * En son okuduğu - mezun olduğu kurumdaki disiplin durumunu gösterir belge, (Türkiye dışından bir okuldan mezun olan öğrencilerden istenmemektedir.) * Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (LES, ALES) veya denkliği onaylanmış diğer sınav sonuç belgesinin aslını göstermek şartıyla fotokopisi. Belgelerin geçerlilik süresi iki yıldır. Yüksek Lisans bitirip en fazla bir yarıyıl ara verenlerin, daha önce almış oldukları LES belgesi süreye bakılmaksızın kabul edilmektedir. * Sosyal Bilimler Enstitüsünün Müzik programları için ALES'e girme şartı aranmamaktadır. Yukarıdaki ilk 4 belgenin aslını hiçbir şekilde önkayıt evrakları arasında teslim etmeyiniz. Lisansüstü programlarına yerleştirildiğiniz takdirde bu belgeler sizden kesin kayıtlar sırasında istenecektir. * İki referans mektubu, bu mektuplardan en az birtanesi öğrencinin beraber çalıştığı öğretim üyelerinden birisi tarafından yazılmış olmalıdır. * İTÜ senatosunca kabul edilen ingilizce yeterliliği gösterir belgenin aslını göstermek şartıyla fotokopisi (varsa). Üniversitece kabul edilen belgelerin başarı alt sınırları: ÜDS için 65, TOEFL (yazılı) için 513, TOEFL (bilgisayar ortamında) için 183, İnternet ortamındaki TOEFL'dan 65, KPDS için 65, IELTS (her bölümden) için 6.0, İTÜ'nün yaptığı yabancı dil sınavları ( 65 )'dır. Bütün belgelerin geçerlilik süresi iki yıldır. Doktora programlarına başvuran adayların, İngilizce yeterliliğini gösterir İTÜ senatosunca kabul edilen belgelerden birini mülakat tarihlerine kadar ibraz etmesi zorunludur. Aksi takdirde doktora başvurusu geçersiz sayılacaktır. Kayıt hakkı kazanıp kayıt yaptıran ancak İngilizcesi yetersiz olan Yüksek Lisans Öğrencilerine, İngilizcelerini yeterli seviyeye getirmeleri için bir yıl süre tanınır. Bu süre içerisinde öğrenci İngilizce Hazırlık sınavlarına kendi imkanları ile hazırlanmaktadır. Enstitülerin mevcut olan Lisansüstü Programlarına bakmak için internet adresleri aşağıdadır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Fen Bilimleri Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü, 6.5.2007 Sosyal Bilimler Enstitüsü İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü - tarihce Bilişim Enstitüsü İTÜ Bilişim Enstitüsü Ana Sayfası Enerji Anstitüsü enerji enstitüsü Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü AYBE - Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ales sonucu olarak acaba minimum kac olmasi gerekir diye bir soru aklımı kurcalamakta.Bununla ilgili herhangi bir ibaret varsa bilgilendirirseniz memnun olurum.
Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Ayrıca ben de fen bilimleri enstitüsünün sayfasından kontenjanlara girdiğimde, beni öğrenci işleri sayfasına atıyor. Aradım taradım kontenjanları bulamadım??? Direk bir linki var mı?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
her bölümüm kendı sayfasında basvuru kosullarında yazıyor dıye bılıyorum ales için kac puan ıstedıklerı.eskiden les icin olanlar yazılıydı, güncellemişlerdir herhalde.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|