![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
Yurtdışı Master:Ne-Nasıl-Nerede-Ne Zaman?
arkadaşlar bu konuyu epey bir zamandır araştırıyorum ve hala karar verebilmiş değilim.sizlere araştırdığım bilgileri aktarmaya çalışarak bu konuda güncel bir başlık oluşturmayı hedefliyorum.zira bu konudaki genel başlıklar epey eskidiler.sizlerinde;gerek yurtdışında master yapan/yapmış ve konuyu araştırmakta olan arkadaşların öneri,deneyim,okul-ülke seçimindeki gerekçe vb.fikirlerini bekliyorum.ilginiz için teşekkür ederim.
öncelikle güncel duyuruları vereyim çünkü zamanımız kısıtlı. -Amerika'da master için Fulbright bursları veriliyor.Genel gereksinimler 4 üzerinden en az 3 ortalama TOEFL,GRE(puanları hatırlamıyorum) sınavlarından geçer not almış olmak.Burs okul ücreti,yaşam masraflarını karşılayacak şekilde yıllık 27,500 USD olarak belirlenmiş.Ayrıca gidiş-geliş yol masrafları ve sigorta kuruluş tarafından sağlanıyor. Son Başvuru:2 Nisan 2007 ayrıntılı bilgi: The Turkish Fulbright Commission Amerika'da master için imkanınız yoksa Fulbright iyi bir fırsat gibi gözüküyor. Amerika'daki okullara gelince Cincinnati,Cornell,Pratt,NY Parsons iyi gibi gözüküyor.Fakat sistemleri hakkında çok bilgim yok.Aslında benim merak ettiğim genel olarak atölyeleri.Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
Ve Italya...
italya daki tasarım okulları hakkında da öncelikle güncel bilgileri vereyim.
Domus Academy geçen sene olduğu gibi bu yılda kısmi burs yarışması açmış durumda. Business Design,Interior and Living Design ve Architecture and Urban Management olmak üzere 3 farklı master progragramı için 3 adet ayrı yarışma açılmış durumda.yarışmaların konuları alanlara göre değişiyor.ödüller ise okul ücretinde %50,%20 indirim olarak belirlenmiş.okul ücreti(17000EUR+%20 VAT) Son Başvuru:30 Haziran 2007 Ilgili Link: DomusAcademy - Home Page NOT:Bu konularla ilgili detaylı bilgileri konuyu saptırmamak için buraya eklemiyorum.Böylece elimizdeki fırsatlara daha çabuk ulaşır ve daha sağlıklı kararlar veririz.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
merhaba interior
paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler. ben yurt dışında,özellikle de İtalya'da yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Sanat tarihi özel ilgi alanım,hem mimari tasarım alanında yüksek lisans yapmak,hem de sanat tarihi dersleri almak istiyorum. İtalya'dan birkaç hocayla konuştum.politecnico di milano'dan. bana teknik bir üniversitede yüksek lisans yapıp,state üniversitelerinden birinde de sanat tarihi dersleri alabileceğimi söylediler. Bir de burs olayı var,ben mümkünse Türkiye'ye geri dönmeden geri ödemesi yapılabilecek bir burs almak istiyorum. Bu konularda bilgisi olanlar paylaşırlarsa çok sevinirim. Herkese iyi çalışmalar..
|
|
|
#4 |
|
Üye
Türkiye dışı
İç Mimar
![]() |
Merhaba interior,Fransa'da yüksek lisans hakkında da bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
yeniden merhaba
açıkçası burs olayını hala araştırıyorum ama bu konuda sağlam bilgileri ulaşmak gerçekten zor.geri dönmeden geri ödemeli bir burs bilmiyorum ancak birde banka kredileri var.ben açıkçası bunu bile düşünür oldum.çünkü TEV'in bile geri ödemesi var.O zaman neden bu tür bursları alabilmek için bu kadar sıkı eleme yaptıklarını merak ediyorum.Banka kredileri demişken 20,000 usd ye kadar verebiliyorlarmış ama en son çözüm gibi gözüküyor.fransa ile ilgili herhangi bir bilgim yok ancak aşağıda vereceğim linkde ülkelere göre tasarım okullarını arayabiliyorsunuz.Belki işinize yarar.Bence öncelikle okulu ve okulun imkanlarını araştırıp daha sonra bursları araştırmalıyız.saygılarımla
Core77 - Design Schools and Educaton
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|