![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hollanda'da Yüksek Lisans
Herkese merhaba,
Ben İstanbul'da mimarlık okuyorum ve bu dönem mezun olacağım. Hollanda'da yüksek lisans için araştırma yapıyorum. Hedeflediğim master programı 'Mimarlık ve Reklamcılık'. Bu konuda beni aydınlatabilecek her türlü bilgiye\tavsiyenize ihtiyacım var. Özellikle Hollanda'da hangi okulları araştırmam konusunda fikir verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mrb kasdeja ...
Bende uzun zamandır bu konu hakkında araştırma yapıyorum. Yüksek lisan için hangi ülke ve hangi ünv. olmalı ? Bu soruların cvb nı almak için baya uğraştım. En sonunda Hollanda ve Delf ünv. karar verdim. Delf ünv. yüksek lisan yapan ark. konuştuğumda çok memnun kaldıklarını söylediler. ayrıca öğretim görevli kadrosunda Türk mimarların olmasıda onların uyum sorununu atlatmasını kolaylaştırmış ve eğitim konularındada baya destek almışlar. kolay gelsin... başarılar. ____________________________________________________________________ kimin için Neyİ Tasarlamakİ: |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarlik yuksek lisans programi acisindan Hollanda'nin en gozde okullari TU DELFT ve Berlage Institute.
Mimarlik ve reklamcilik diye bir program var mi, onu bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
cok gec
selam,
delft icin cok gec kalmissiniz. burs baglaminda konusuyorum. burslar icin en gec aralik ayinda basvuru yapip okuldan kabul mektubunu almaniz gerekiyor. bu saatten sonra turkiyeden burs aramak gerekir. neden burs diyorum diye sorarsaniz eger, eger kabul alirsaniz temmuzun ortasinda yaklasik 16bin euro gibi bir meblagiyi tu delft in hesabini aktarmaniz gerekiyor. bu islemi yapmadiginiz takdirde vize bile alamiyorsunuz. odtululer varsa eger selamlar. bundan sonra odtuden mezun ve yuksek lisans a kayit yaptirmis (odtude) ogrenciler tulip programi dahilinde delft te harcssiz yuksek lisans yapabilirler. uzun bir program sonunda iki universitedende diploma alacaksiniz. hadi iyisiniz yine. ![]() kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
postgraduate eğitim için bile çok değilmi 16bin euro.??
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
neden kanada veya avustralya gibi ulkelere gocmenlige basvurmuyorsunuz,( eger aceleniz yoksa hemen master yapmam lazim gibi)
bu sekilde yuk.lisansinizi devlet bursuyla hic para odemeden ve size harclik kalacak sekilde yaparsiniz,hem gideceginiz ulkenin saglik,egitim vb. imkanlarindan yararlanirsiniz, okulunuz bitince cok daha iyi ucrete is bulup calisabirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
burs başvurusu?
kanada'da veya başka bir ülkede yüksek lisans yapmak için burslara nasıl başvurabiliriz? bilen varsa,yardım ederse çok sevinirim.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|