![]() |
|
|||||||
| Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi Yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda endişeleriniz, soracak sorularınız olabilir ya da tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
İç Mimarlıktan Mimarlık Yüksek Lisansına
birçok yere mail attım ama cevap veren hiç olmadı.Çalışmakta olduğum için olayı yerinde araştıramıyorum ama bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilirse sevinirim.
İç mimarlık mezunuyum.Eylülde mimarlık yüksek lisansına başlamak istiyorum.özel üniversitelerde sorun yok ama devlet üniversiteleri acaba iç mimarları mimarlık yüksek lisansına alıyor mu?YTÜ İTÜ mesela?
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
Mimarlık ABD Programları
Mimarlık yüksek lisansı derken, mimarlık anabilim dalının herhangi bir yüksek lisans programı mı yoksa mimari tasarım yüksek lisans programı mı kastediliyor? Sanırım sorunuzun cevabı, bununla ilişkili olabilir. Çünkü yanılmıyorsam, İTU Fen Bilimleri Enstitüsü Mimari Tasarım yüksek lisans programına iç mimarlar başvurabilirken, Mimar Sinan Üniversitesi'nde köken olarak mimarlık lisans mezunu olma şartı aranıyor. Ancak mimarlık tarihi yüksek lisans programlarına her iki üniversitede de iç mimarlar başvurabiliyor.( MSU 'nun 2003-2004 yılının önkoşullarını gösteren tabloda böyle gördüğümü hatırlıyorum.)
Mimarlık yüksek lisans programları ve önkoşulları, üniversitelerin fen bilimleri enstitülerinin sayfalarında yer almaktadır, sanırım en sağlıklı bilgiye buralardan ulaşabilirsiniz . ITU için; http://www.fbe.itu.edu.tr/03_kayitkabul/kontenjanlar.php#onkosullar , adresini takip edebilirsiniz.Bu arada sitenin güncelleme tarihleri de dikkate alınmalıdır. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Yüksek lisans yapan bi içmimarın yetkilerinde bi değişiklik oluyor mu? Ünvanları yüksek mimar mı? yoksa yüksek içmimar mı oluyor?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
yüksek lisanstan sonra unvan...
Bildiğim kadarıyla, hiçbir lisansüstü programı için alan seçimi sınırlaması yoktur. Öğrenciler mezun oldukları alana bakılmaksızın istedikleri programa önkayıt yaptırabilirler. Fakat bazı yüksek lisans programlarına ait Özel Koşullar olabilir.
Ancak yüksek lisans sonucu alınacak unvanla yasal yetkilerde değişiklikler olacağını düşünmüyorum. Bu benim kişisel fikrim. Bununla birlikte unvan meselesi ile ilgili olarak: Mesela itü mimarlıkta bilişim yüksek lisans programının sayfasının incelerken, ''Programın Süresi ve Koşulları'' başlığı altında ''Programdan mezun olanlara Yüksek Mimar ünvanı verilir.'' yazmakta. Aynı sayfada ''Başvuru Koşulları'' altında ise ''Yüksek Lisans başvuruları için en az 4 yıllık bir yüksek öğretim kurumunun Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ya da Şehir ve Bölge Planlama Bölümlerinden mezun olmak.'' yazmaktadır. Diğer programlarda durum nasıldır, lisans kökenine göre unvan değişir mi bilmiyorum, incelenebilir. Sonuç olarak demek istediğim, yüksek lisansla gelen unvan sizin hangi alanda özelleştiğiniz, geliştiğinizle ilgili olabilir. Zaten yüksek lisansın temel amacı, alanınıza daha fazla hakim olmak ya da farklı bir alansa sizin vizyonunuzu geliştirmektir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
nisanbir verdiğin bilgiler için teşekkürler.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
les
iç mimarlar mimarlık üzerine yüksek yapabiliyor onu biliyorum ama hangi dallar üzerine onu tam bilmiyorum
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bende içmimarlık okuyorum yüksek lisans programlarını araştırdım üniversitesine göre değişiyor. Ama bitirince yüksek mimar ünvanı aldıgımızı biliyorum.birde ögrendigim kadarıyla avrupa birliğine uyum sureci içerisinde mimarlar imza yetkisi alması için 2 sene çalışması yada yüksek lisans yapma zorunlulugu geliyormus.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
Mimarlık yüksek lisans programları ve önkoşulları (hangi bölüm mezunlarının başvurabileceği vs...), üniversitelerin fen bilimleri enstitülerinin sayfalarında yer almaktadır, sanırım en sağlıklı bilgiye buralardan ulaşabilirsiniz .
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|