|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Konferans Salonu
Merhaba Arkadaşlar;
İzmirde yapımı devam eden bir projenin dış cephe tasarım çalışmasıyla ilgili render çalışmamı gönderiyorum.Kullanılan programlar; 2 boyut altlık çalışmaları Autocad lt 2002, modelleme 3d viz-4, ışıklar 1 adet daylight, 2 adet omni var. Süre olarak 4 cephenin yapılmasıyla beraber 12 saat ( 2 İş günü). Bi rkaç soruma cevap veriseniz sevinirim ![]() 1.Photoshopta lensle reflekte camda parlaklık verdim Fakat esas istediğim Reflekte cam dokusu hissetirebilmek, yansımalar vb. 2. Tüm Bina Alpolic Kompozit kaplamadır.(Beyaz,Gold,ve Şampanya rengi )Kompozit Kaplama malzemesinde bi donukluk söz konusu bu ışıktanmıdır yoksa seçtiğim malzemedenmidir.(Raytrace malzeme seçimi rengi istediğim renge getiriyorum. yanlışmı?başka bir yol texture atamak ama..beceremedim.) Yorumlarınızın her türünü bekliyorum. İyi çalışmalar
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
önerilerim...
Benim sana bu konuda önerim öncelikli olarak çevreiyle birlikte modellemen.Bu sana cam dokularında istediğin reflection ları sağlayacaktır.Ben 3dsmax kullanmıyorum.Ayarları ondan yaparsın.Çevere modeli yapman hem renderını etkili kılar hem de istediğin etkileri alırsın.Bu arada kompozit kaplamalara da ufak bir reflection vermeni önerirdim ama çevre modellenmediğinden bu da iyi sonuç vermeyecektir.Sen en iyisi modeli tamamla ışık konusunda da diğer arkadaşlar(3dsmax bilenler) yardımcı olacaktır...İyi çalışmalar...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
konferans salonu bitmiş hali
daha önce render çalışmaları gönderdiğim binanın gerçek bitmiş halini gönderiyorum.
selamlar
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
eline sağlık güzel olmuş.ancak bina modelinde cam yansımları lens effect ile olmamış.lens effect genellikle güneş,lamba vs.gibi ışın saçanlarda daha çok etki yaratır.cam için en güzel etki 3d max ile materyal oluşturulmasıyla sağlanır.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Sakarya
Peyzaj Mimarı
![]() |
herkese merhaba arkadaşlar ben 3ds max e yeni başlamış biriyim 1-2 haftadır hepinizin yazışmalrını takip ediyom çok acemi olduğum için epey yararlandım konuştuklarınızdan bayram dönüşü bende çalışmalarımı koycam eleştirilerinize çok ihtiyacım var çünkü iiiiiii yıllar hepinize
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Çalışmalarınızı görmek isteriz
Ancak "ediyom" "koycam" ve "iiiiiiii" yerine "ediyorum" "koyacağım" ve "iyi" yazmazsanız koyduğunuz çalışma biz cevap vermeden silinebilir. Lütfen Türkçe'ye dikkat.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Eleştriye acıksınızdır umarım
Omniler istediğinizin dışında birşeyler vermıs sanırım. Omnı yerıne freedirect uygulayabılırdınız en azından patlamayı engelleyebılırdı. Acizane düşüncem...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
render'ı bitmiş halini çekmiş olduğunuz fotoğraf ile aynı açıdan almış olsaydınız çok daha iyi olurdu sanki. Çevredeki boş bölümler dikkat çekmezdi. Ancak bilgisayar modellemesinin gerçek halini yansıtmada nasıl başarılı olduğuna iyi bir örnek olmuş.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
başarılı...
bence karar doğru. enerjiyi doğru alana yönlendirmek. max sağdece ön bilgi sonuç bitmiş iş. odaklama buraya olamalı. yani yok render kalitesi yok model zenginliği bence arka planda olmalı(tabi eğer 3d operatörlük bazında bir kariyer istenmiyorsa). çok şık bir çalışma. tebrikler..
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|