|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ilk render
Bir yerlerden başlamak lazımdı ve başladım. Modelleme=Autocad~ render=Artlantis R ile yapıldı. Görüşleriniz benim için önemli arkadaşlar ama modellemeden ziyade render konusundaki görüşlerinize daha çok ihtiyacım var. Şimdiden tşk.
http://img85.imageshack.us/img85/9462/ilkrenderxn7.jpg En son architect-man tarafından düzenlendi : 30-07-2006 10:36 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
render alırken biraz da fotoğrafçılığa dikkat etmek lazım. yani o anki kareyi bir fotoğraf olarak düşünürsek köşelere ve kenarlara dikkat etmek lazım. binanın hepsini almak veya alınamıyorsa da bir kısmını ekrana paralel olacak şekilde almak gerekir. çatının bir ucunun kadrajda olmaması binanın alt kısmının biraz gözüküp biraz gözükmemesi sorun. bir de render alırken insan gözüne yakın renderlar daha heyecan verici olur.
bunun haricinde renderda en önemli konu doku ve ışıktır. artlantis dokuda biraz sorunlu ama sizin vermiş olduğunuz dokular iyi bence. ama geliştirilebilir tabiki. ışık konusunda da binanın gölgede kalan kısmı da biraz ışıklandırılabilirdi. render alırken titiz olmak çok sayıda ışık ve kamera kullanmak iyi sonuca yaklaştırır. artlantisde gece renderları çok etkileyici olur. ışık kullanmak artlantisde çok iyi sonuçlar verir. modelleme ile ilgili de bir şey demek isterim. genel anlamda iyi modellenmiş bir proje ama pencereler daha özenli olsaydı , kasa kanat falan belliolsaydı daha iyi olrdu. bu tip detaylar renderi zevkli hale getirir. ilk renderınızsa gerçekten başarılı. çalıştıkça geliştirebilirsiniz mutlaka.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
önerilerim...
Ben açıkcası dokuları pek beğenmedim...Tuğla kaplaması gerçek bir doku değil galiba.Ayrıca scale i de biraz büyük olmuş gibi.Camlar da modelli değil.Onlar olsa daha iyi olabilir.Işıkların resimle uyumlu değil.Arka plandaki resim gayet aydınlıkken.Modele olabildiğince değinmemeye çalışıyorum ama modelde ciddi problemler var.Sağ taraftaki ışık iyi gözüküyor ama aynı güzellik alt kısımda ve solda yok.Sen çalışmaya devam et.Bu işler çalışmayla oluyor.Umarım faydalı olabilmişimdir.Emeğine sağlık.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|