|
|
#31 |
|
Forum Üyesi
![]() |
zahmet edipte forumun kalanını okusaydın o konunun kapandığını kolayca anlardın.herkes ne kadar da nasihat verme meraklısı ya.herhalde bu proje üzerinde konuşmaktan daha kolay ve eğlenceli birşey.Proje hakkında konuşsanız bu projeyi yollayan arkadaşa katkınız olurdu en azından.Ben negatif eleştirimle ona yardımcı olduğumu düşünüyorum.Bunu yaparken yanlış kelimelerin seçilmesi durmu da halledilmişken daha fazla uzatmasakta işin tadı kaçmasa...
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
İlginç
Arkadaşlar bu platformun mimari amaçlı olduğunu ve eleştirilerimizin mimari içerikli olması gerektiğini söylemek sanırım kabalık olmaz.
Her çalışma sonuçta bir emek,tabii görselleştirmeyi yapan kişi mimar mı yoksa görselleştirme uzmanı mı onu da bilmek gerekir.İyi çalışmalar...
|
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Forumu adam akıllı okusanız arkadaşın mimar olduğunu anlardınız.Bir önceki başlığında tasarladığı bina ile ilgili konseptini acıklamış..yorumlar yapmış.yorumlar almış.
Velhasıl çok güzel laflar ediyorsunuz da bir de okusanız, ah bir de okusanız.. tam süper olacak |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Öncelikle anlamadığım ilk resmideki aydınlatma gayet başarılı iken neden final resminde bozularak farklı bir aydınlatma tercih edilmiş.İlkinde ışık resmin sol tarafından geliyor ki hareketli olan cephe daha aydınlık.Gölgelerin vuruluş şeklinden render motoru olarak V-Ray kulanıldığı hisine kapılıyorum.Genelde Mental Ray kulananlar ışığı çarpazdan iki fasadı görecek şekilde yerleştirirken V-Ray kulananlar ışığı tek bir fasadı görecek şekilde yerleştiriyorlar.Böylece bir fasada gölge vuruyor sadece.Bunun dışında beyaz yüzeylerde fazla noktalanmalar var.Aynı efekt resmin geneline yayılmış değil.Ağaçlar model olmasına rağmen resme sonradan eklenmiş gibi duruyor ve çok basitler.Ayrıca yerleri ve boyutları da yapının algılanmasına yardımcı olacak şekilde düzenlenmemiş.Sahne çalıyor gibiler.Gökyüzü sanırım Rpc'nin.Max 9'da mental ray ayarlarında da buna benzer bir gökyüzü ayarı yapılabiliyor.Çim fena değil ama diğer bitkiler buruşturulmuş kağıt gibi duruyor.Kaplamaları daha başarılı olabilir.Kaldırımda taş gibi değil hediye paketi gibi duruyor.Yolun kaplaması da tekrar ediyor ve çizgilerin box ile elde edildiği kaplama olmadığı anlaşılıyor.Benim olumlu bulduğum tek şey ilk resimdeki ışık ayarları.Photon ayarları başarılı.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
![]() |
ben hala mimarideki bozukluğu anlayamadım
biri bana anlatabilir mi? herzamanki çok katlı konut bunların içerisinde yaşamıyormuyuz?
|
|
|
#36 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
köşenin diğer tarafındaki lumbozlu çıkıntı, onun bitirlişindeki biçim tercihi, beliren kalkan duvarla ilişkisi, kalkan duvarın var olması - diğer cephedeki gibi "pediment" imgeleri gibi de değil; çatı saçağının süreksizliği, balkonlardaki lumbozlar, peysajla olan ilişkisizlikler - bahçe olunca mutlaka taş duvar olması en azından görüntü olarak bir önkoşul neredeyse; çatı arası bir ortam olarak değil sadece çatıda pencerenin çağrışımları üzerine kurulu olduğu için öyle, öyle olunca da uydu anteninin yerini tasarım dışı alanda, bu teknik servisi verenler gibi kondurulması kaçınılmaz. her zamanki çok katlı konut; bunların içerisinde yaşamıyor muyuz sorusu tasarım alanına dair bir soru değil o yüzden. bu kabulün kendisi görselleştirmenin tamamında var zaten. |
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
![]() |
bence söyle basit bir yorum yapılabilir
sanki her katta iki daire varmış gibi simetrik ve her daireye iki oda sığacak kadar dar olmuş. bunun dışındakiler zevk meselesi ve bu kadar kırıcı olmaya gerek yok
|
|
|
#38 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Düzgün, güzel ve anlamlı. Tabii yeterli. Tebrikler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Zaten forumda yazısını dikkatle okuduğum birkaç kişiden biri.Mesela redrapsody'de çok iyi tespitlerde bulunuyor. laf olsun torba dolsun diye, adeta msj sayısını kronomoetre gibi çalıştıran bazı kişiler gibi davranmıyorlar.içerikleri ''dopdolu'' Birde giraffe ve emreapak' ı yakından takip ediyorum.Tavsiye ederim.Biri 3d de ufkumu açıyor diğeri de mimarlıkta... Bu arada sayın ayasofya sizinde burada yorum yapmanızı çok isterdim.Çünkü ben bazılarına derdimi anlatamadım.Mimarlık nedir, ''kitch'' nedir, vs.. vs...Sizin yorumlarınız değerli.En azından benimkinden daha fazla kabul görür. |
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Ben genelde yorumumu "bitmiş işler" de olan bir çalışmayı "yeni başlanan"lara taşıyarak gösteriyorum. Bazen de tam tersi oluyor. Bazen de Galeri oluyor çalışmanın son yeri.
Birbirimizi kırmadan beğenilmediyse "beğenilmedi" veya "tasarım açısından hafif görsellikler var sadece" gibi eleştirileri olağan ve yeni bir çalışma için başlangıç hırs noktası saymalıyız. Fotoğraf sitelerindekiler bunu beceriyor biz beceremiyoruz gibi. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
arkadaşlar,
yaşadığımız kentlere, sokaklara baktığımız zaman, ne yazık ki ülkemizdeki mimarlığın durumu ortada. niyetim kimsenin emeğine saygısızlık değil... ya da bu ülkede bütün olumsuzlukara rağmen hala mimarlık yapanları görmezden gelmek de değil. onlara saygım sonsuz. etrafıma baktığım zaman gördüklerimin çoğu mimar elinden çıkıyor. biliyorum mimar elinden çıkmayan cok fazla şey de var ortalıkta... ama bazen mimar elinden çıkan ile, çıkmayan arasındaki hat o kadar ince oluyor ki... ve yine biliyorum mimarların içine bulundukları durumları, belediyeleri, müşteri ilişkilerini, sonsuz kitsch merakını, zevksizlik görgüsüzlüklerini, estetiğe ve bilime olan saygısızlıkları... çok zor biliyorum. ama etrafıma bakınca,bu koşullar içinde kendini bir kurban olarak gören, ve bu yüzden de ilk olarak tasarımdan vazgeçen mimarları ve daha da kötüsü onların ortaya çıkardıklarını görüyorum. sanırım mimarlığı iyi bir yere taşımamız gerekiyor. ve sanırım bunun yolu kendimizi kurban olarak görmemek. ve yapılanları eleştirebilmek, eleştirilenleri anlayabilmek... ama tabiki bilimsel bir dille. eleştirmekten, fikirlerimizin çatışmasında çekinmemiz gerekli. bu bizleri ancak daha ileriye götürecektir. ama bunu dediğim gibi, bilimsel bir şekilde yapalım. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
Adana
Mimar
![]() |
arkadaşım üzerinde biraz daha çalışılması gerekiyor