Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Mimari Görselleştirme > Yeni Başlanan Çalışmalar

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 05-04-2007, 09:02   #31
Forum Üyesi

elçin'in Avatar'ı

elçin is on a distinguished road
zahmet edipte forumun kalanını okusaydın o konunun kapandığını kolayca anlardın.herkes ne kadar da nasihat verme meraklısı ya.herhalde bu proje üzerinde konuşmaktan daha kolay ve eğlenceli birşey.Proje hakkında konuşsanız bu projeyi yollayan arkadaşa katkınız olurdu en azından.Ben negatif eleştirimle ona yardımcı olduğumu düşünüyorum.Bunu yaparken yanlış kelimelerin seçilmesi durmu da halledilmişken daha fazla uzatmasakta işin tadı kaçmasa...
elçin offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-04-2007, 09:57   #32
Arkitera Üyesi

alikutlu1982'in Avatar'ı

İstanbul
alikutlu1982 is on a distinguished road
İlginç

Arkadaşlar bu platformun mimari amaçlı olduğunu ve eleştirilerimizin mimari içerikli olması gerektiğini söylemek sanırım kabalık olmaz.
Her çalışma sonuçta bir emek,tabii görselleştirmeyi yapan kişi mimar mı yoksa görselleştirme uzmanı mı onu da bilmek gerekir.İyi çalışmalar...

____PEYZAJ MİMARI_İSTANBUL-YAKACIK____
alikutlu1982 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-04-2007, 10:47   #33
Forum Üyesi

elçin'in Avatar'ı

Forumu adam akıllı okusanız arkadaşın mimar olduğunu anlardınız.Bir önceki başlığında tasarladığı bina ile ilgili konseptini acıklamış..yorumlar yapmış.yorumlar almış.
Velhasıl çok güzel laflar ediyorsunuz da bir de okusanız, ah bir de okusanız..
tam süper olacak
Eski 05-04-2007, 11:14   #34
Forum Üyesi

ArtificiaLIntelligence is on a distinguished road
Öncelikle anlamadığım ilk resmideki aydınlatma gayet başarılı iken neden final resminde bozularak farklı bir aydınlatma tercih edilmiş.İlkinde ışık resmin sol tarafından geliyor ki hareketli olan cephe daha aydınlık.Gölgelerin vuruluş şeklinden render motoru olarak V-Ray kulanıldığı hisine kapılıyorum.Genelde Mental Ray kulananlar ışığı çarpazdan iki fasadı görecek şekilde yerleştirirken V-Ray kulananlar ışığı tek bir fasadı görecek şekilde yerleştiriyorlar.Böylece bir fasada gölge vuruyor sadece.Bunun dışında beyaz yüzeylerde fazla noktalanmalar var.Aynı efekt resmin geneline yayılmış değil.Ağaçlar model olmasına rağmen resme sonradan eklenmiş gibi duruyor ve çok basitler.Ayrıca yerleri ve boyutları da yapının algılanmasına yardımcı olacak şekilde düzenlenmemiş.Sahne çalıyor gibiler.Gökyüzü sanırım Rpc'nin.Max 9'da mental ray ayarlarında da buna benzer bir gökyüzü ayarı yapılabiliyor.Çim fena değil ama diğer bitkiler buruşturulmuş kağıt gibi duruyor.Kaplamaları daha başarılı olabilir.Kaldırımda taş gibi değil hediye paketi gibi duruyor.Yolun kaplaması da tekrar ediyor ve çizgilerin box ile elde edildiği kaplama olmadığı anlaşılıyor.Benim olumlu bulduğum tek şey ilk resimdeki ışık ayarları.Photon ayarları başarılı.
ArtificiaLIntelligence offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-04-2007, 12:06   #35
Arkitera Üyesi

orhunkeskinbicak'in Avatar'ı

İzmir
orhunkeskinbicak is on a distinguished road
ben hala mimarideki bozukluğu anlayamadım
biri bana anlatabilir mi?
herzamanki çok katlı konut bunların içerisinde yaşamıyormuyuz?
Eski 05-04-2007, 13:02   #36
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
lumina will become famous soon enough
Alıntı:
Orijinal metin orhunkeskinbicak tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
ben hala mimarideki bozukluğu anlayamadım
biri bana anlatabilir mi?
herzamanki çok katlı konut bunların içerisinde yaşamıyormuyuz?
ortaya konulan çalışma da bir fikir yok; sadece bir şekilde edinilmiş görsel kalıpların tekrarı var. fikre dair bir irade gelişmediği için hikayeyi sürükleyen şey beğeni düzleminde hareket ediyor. böyle olunca çok ta sorgulamaya gerek olmadan sadece zihinde biriktirilmiş parçaların bir şekilde bünyeye dahil edilme arzusu hakim görünüyor. görüntü üzerinden yürürsek köşeye göre sol cephede arada oluşturulmuş geri çekme arasındaki çatı parçası - çok büyük ihtimal giriş üzerini örten bir sundurma. oradaki girişe ait, oraya vurgu yapmaktan çok sadece görüntü olarak var, ne yüksekliği ne konumlandırılışı programatik bir karşılıktan doğmuyor.
köşenin diğer tarafındaki lumbozlu çıkıntı, onun bitirlişindeki biçim tercihi, beliren kalkan duvarla ilişkisi, kalkan duvarın var olması - diğer cephedeki gibi "pediment" imgeleri gibi de değil; çatı saçağının süreksizliği, balkonlardaki lumbozlar, peysajla olan ilişkisizlikler - bahçe olunca mutlaka taş duvar olması en azından görüntü olarak bir önkoşul neredeyse; çatı arası bir ortam olarak değil sadece çatıda pencerenin çağrışımları üzerine kurulu olduğu için öyle, öyle olunca da uydu anteninin yerini tasarım dışı alanda, bu teknik servisi verenler gibi kondurulması kaçınılmaz.

her zamanki çok katlı konut; bunların içerisinde yaşamıyor muyuz sorusu tasarım alanına dair bir soru değil o yüzden. bu kabulün kendisi görselleştirmenin tamamında var zaten.
lumina offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-04-2007, 14:10   #37
Arkitera Üyesi

orhunkeskinbicak'in Avatar'ı

İzmir
orhunkeskinbicak is on a distinguished road
bence söyle basit bir yorum yapılabilir

sanki her katta iki daire varmış gibi simetrik ve her daireye iki oda sığacak kadar dar olmuş.

bunun dışındakiler zevk meselesi
ve bu kadar kırıcı olmaya gerek yok
Eski 05-04-2007, 21:56   #38
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
Alıntı:
Orijinal metin lumina tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
ortaya konulan çalışma da bir fikir yok; sadece bir şekilde edinilmiş görsel kalıpların tekrarı var. fikre dair bir irade gelişmediği için hikayeyi sürükleyen şey beğeni düzleminde hareket ediyor. böyle olunca çok ta sorgulamaya gerek olmadan sadece zihinde biriktirilmiş parçaların bir şekilde bünyeye dahil edilme arzusu hakim görünüyor. görüntü üzerinden yürürsek köşeye göre sol cephede arada oluşturulmuş geri çekme arasındaki çatı parçası - çok büyük ihtimal giriş üzerini örten bir sundurma. oradaki girişe ait, oraya vurgu yapmaktan çok sadece görüntü olarak var, ne yüksekliği ne konumlandırılışı programatik bir karşılıktan doğmuyor.
köşenin diğer tarafındaki lumbozlu çıkıntı, onun bitirlişindeki biçim tercihi, beliren kalkan duvarla ilişkisi, kalkan duvarın var olması - diğer cephedeki gibi "pediment" imgeleri gibi de değil; çatı saçağının süreksizliği, balkonlardaki lumbozlar, peysajla olan ilişkisizlikler - bahçe olunca mutlaka taş duvar olması en azından görüntü olarak bir önkoşul neredeyse; çatı arası bir ortam olarak değil sadece çatıda pencerenin çağrışımları üzerine kurulu olduğu için öyle, öyle olunca da uydu anteninin yerini tasarım dışı alanda, bu teknik servisi verenler gibi kondurulması kaçınılmaz.

her zamanki çok katlı konut; bunların içerisinde yaşamıyor muyuz sorusu tasarım alanına dair bir soru değil o yüzden. bu kabulün kendisi görselleştirmenin tamamında var zaten.
Lumina "Helal olsun" diyorum yorumunuza o kadar.
Düzgün, güzel ve anlamlı. Tabii yeterli.

Tebrikler.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06-04-2007, 09:48   #39
Forum Üyesi

elçin'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ayasofya tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Lumina "Helal olsun" diyorum yorumunuza o kadar.
Düzgün, güzel ve anlamlı. Tabii yeterli.

Tebrikler.
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum.Kelimeler ancak bu kadar düzgün ve manalı yanyana gelebilirdi.

Zaten forumda yazısını dikkatle okuduğum birkaç kişiden biri.Mesela redrapsody'de çok iyi tespitlerde bulunuyor. laf olsun torba dolsun diye, adeta msj sayısını kronomoetre gibi çalıştıran bazı kişiler gibi davranmıyorlar.içerikleri ''dopdolu''

Birde giraffe ve emreapak' ı yakından takip ediyorum.Tavsiye ederim.Biri 3d de ufkumu açıyor diğeri de mimarlıkta...

Bu arada sayın ayasofya sizinde burada yorum yapmanızı çok isterdim.Çünkü ben bazılarına derdimi anlatamadım.Mimarlık nedir, ''kitch'' nedir, vs.. vs...Sizin yorumlarınız değerli.En azından benimkinden daha fazla kabul görür.
Eski 06-04-2007, 16:29   #40
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
Ben genelde yorumumu "bitmiş işler" de olan bir çalışmayı "yeni başlanan"lara taşıyarak gösteriyorum. Bazen de tam tersi oluyor. Bazen de Galeri oluyor çalışmanın son yeri.

Birbirimizi kırmadan beğenilmediyse "beğenilmedi" veya "tasarım açısından hafif görsellikler var sadece" gibi eleştirileri olağan ve yeni bir çalışma için başlangıç hırs noktası saymalıyız.

Fotoğraf sitelerindekiler bunu beceriyor biz beceremiyoruz gibi.

Kolay gelsin.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07-04-2007, 10:05   #41
Arkitera Üyesi

Antalya
Mimar
giraffe is on a distinguished road
arkadaşlar,
yaşadığımız kentlere, sokaklara baktığımız zaman, ne yazık ki ülkemizdeki mimarlığın durumu ortada.
niyetim kimsenin emeğine saygısızlık değil... ya da bu ülkede bütün olumsuzlukara rağmen hala mimarlık yapanları görmezden gelmek de değil. onlara saygım sonsuz.

etrafıma baktığım zaman gördüklerimin çoğu mimar elinden çıkıyor. biliyorum mimar elinden çıkmayan cok fazla şey de var ortalıkta...
ama bazen mimar elinden çıkan ile, çıkmayan arasındaki hat o kadar ince oluyor ki...
ve yine biliyorum mimarların içine bulundukları durumları, belediyeleri, müşteri ilişkilerini, sonsuz kitsch merakını, zevksizlik görgüsüzlüklerini, estetiğe ve bilime olan saygısızlıkları...
çok zor biliyorum.
ama etrafıma bakınca,bu koşullar içinde kendini bir kurban olarak gören, ve bu yüzden de ilk olarak tasarımdan vazgeçen mimarları ve daha da kötüsü onların ortaya çıkardıklarını görüyorum.
sanırım mimarlığı iyi bir yere taşımamız gerekiyor.
ve sanırım bunun yolu kendimizi kurban olarak görmemek.
ve yapılanları eleştirebilmek, eleştirilenleri anlayabilmek...
ama tabiki bilimsel bir dille.
eleştirmekten, fikirlerimizin çatışmasında çekinmemiz gerekli. bu bizleri ancak daha ileriye götürecektir.
ama bunu dediğim gibi, bilimsel bir şekilde yapalım.
giraffe offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07-04-2007, 10:18   #42
Arkitera Üyesi

ufuk_01'in Avatar'ı

Adana
Mimar
ufuk_01 is on a distinguished road
arkadaşım üzerinde biraz daha çalışılması gerekiyor kolay gelsin
ufuk_01 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları