|
|
#16 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Ne demek hangi ülke de yaşıyorum.Etrafta bu tarz rezil binaların olduğunu biliyorum.Malesef bu ülkenin kara yazısı.Bu tarz karaktersiz bir binayı bir üsluba sığdırmanızda sizin adınıza çok acı.Bana katılmıyor olabilirsiniz.Eminim sizin gibi düşünen birçok insan var ve bu msjıma yanıt vereceklerdir.Siz en iyisi bu projeyi alın hocalarınızdan birine gösterin.Bakalım size ne cevap verecek??Bu soylediğim laf olsun diye değil.çok ciddiyim.. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Alıntı:
Belki de Türkçe karakterleri kullanmanız gerektiği gibi kullanmalısınız. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Peki benden önce sizin bu projeyle ilgili yorumunuzu öğrenelim o zaman.Sonuçta ben rengimi belli ettim fikrimi söyledim.Bunun gerekçelerini de sıralayabilirim.(kaldı ki buna gerek bile duymamıştım.sonuçta herşey ortada)Fakat öncelikle sizin bu proje hakkındaki yorumunuzu merak ediyorum.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
![]() |
karakterli çalışmalarınızdan bir kaçını görmeyi çok isteriz
forum şenlensin
|
|
|
#20 | |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Alıntı:
Bir emeğe rezalet diyen sizsiniz. Rezalet demektense, beğenmediğiniz kısımları eleştirin ki hem çalışmayı gönderen arkadaşı kırmamış hem de sizce eksik olan kısımları söylemiş olursunuz. Somut veriler koyun ki, haklılığınızı tartışalım...Tabi, Türkçe karakterleri kullanarak... |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Lütfen sakin olun! Mesajlari silmeye baslamayayim.
Bu arada ben bir süredir bazi Türkçe karakterleri yazamiyorum explorerda. Bana da laf gelmesin simdi. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Bu arada sayın güne ; ''yorumum yok'' lafınıza kesinlikle katılmıyorum.Mutlaka bir yorumunuz var.Tartışmaya girip msj attıysanız bunu belirtmeniz gerekir.Bir emeğe karaktersiz derken saygısızlık etmek istememiştim ama malesef etmişim.O an yine böyle bir bina görünce, bir de galerilik olabilir mi diye bir soru görüce sinirlendim.Amacım kimseyi kırmak değil ancak proje hakkındaki görüşlerim devam etmekte.Tam neokalsik bir bina olmuş.Aslında o dahi olamamış.Anlamsız süslemeler var.Dariesel pencereler, üçgen alınlıklar çok kötü.Kötü yapılmış demiyorum.Onların var olması kötü olan.Biraz da tonoz serpiştirilmiş.tam süper olmuş.Kat çizgileri ilginç bandla belirgenlleştirilmiş ancak nasıl oluyorsa her katta yuvarlak pencerelerin degişik yerlerini kesiyor,veya hiç dokunmuyor..vs.vs. Ben tek tek bunları sıralamayı istemiyordum.Çünkü bir projenin birşeyleri hakkında yorum yaparsınız ama bu tamamiyle kötü ''birşey'' |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
katılıyorum ve her ne olursa olsun rezalet yakıştırması yapılmasını kınıyorum bi mimar olmasamda .. eleştiri anlayışınız sadece rezalet demekle kısıtlıysa bunuda bilemem..
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Sayın "elçin" fikrinizin ne olduğunu belli ettiğiniz için size saygı duyuyorum fakat belli etme üslubunuz konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum.Konuşma olsaydı ani bir refleks diyerek kendinizi savunabilirdiniz fakat biz burda yazıyla yorumlarımızı ifade ediyoruz.Dolayısı ile daha fazla düşünme ve tartma süresine sahibiz kelimelerimizi sarf ederken.Ayrıca yorum yazıp gönderdikten sonra tekrar düzeltme şansımız da var.Dolayısı ile en azından yazmış olduğunuz yorumu okuduktan sonra yersiz olarak kullandığınız kelimeleri oradan çıkartma şansınız var.her ne ise bu satten sonra bence bir mimara daha doğrusu medeni bir insana yakışan bu kelime konusunda çalışmada emek harcamış olan arkadaştan özür dilemek.Evet beğenmemek sizin seçiminiz ve bu fikrinize de saygı duymak herkesin görevi.Ama yorumunuzu tıpkı t.v.lerde reyting uğruna yapılan bazı yarışma programlarında yine reyting uğruna aşşağılayıcı kelimeler kullanan jüri üyelerine benzetmek kimsenin hakkı ve tarzı olamaz...Saygılar
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Alıntı:
Hiç kimsenin bir çalışmayı beğenme zorunluluğu yoktur. Ancak, meslektaş olarak sıfatlarla değil somut verilerle yorum yapmak daha doğru olan kanımca...Hepimiz zaman zaman yapabiliyoruz bunu ama aşırıya kaçmamak lazım. Kolay gelsin, sevgiler ve başarılar... |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Ben zaten, fikrimi anlatmak için maksadını aşan kelimeler seçtiğimi kabul ettim.Ama sizin söylediğiniz gibi yazdığım msjı kontrol bile etmeden yolladım ve daha sonrada yazdığıma bakmadım.Bu doğru birşey değil biliyorum ama o projeyi görünce açıkça sinirlendim.Kimseye saygısızlık etmek istemem ancak!! koskoca mimar olmuş bazı kişilerin bu şekilde ''şeyler'' yapmasını hazmedemiyorum.Şimdi kullandığım o kelime için arkadaştan özür diliyorum.Konu daha fazla gereksiz yere benim o lafıma sapmasın. Artık herhalde msj atacaklar bundan sonra projeyle ilgili yorumlarını yazacaktır umarım.Ben bu projeyi bir hocama gösterdim.Sadece tepkisini görmek için ve inanın gözleri yerinden fırladı ve oda benim gibi sinirlendi.Ne yazık ki çevremizde bu tarz binalar çok çok fazla.Çoğu insanda bu tarz binaları çok beğeniyor.Ancak birilerinin beğenileri uğruna mesleğimizi asimile etmek doğru birşey mi? Lütfen bana ağzımın payını vermeye çalışırken biraz da bunu düşünün.Mesela öğrenci çalışmanızda bu tarz bir proje yaptığınızı bir düşünün !!!!!!1 |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Bina hakkında yapılacak yorum o kadar da vahim değil bence.Sonuçta daire pencereleri ve balkondaki metal objeleri kaldırınca pek ala karakterli(tarzını artık söylemiyorum sanırım çoğu arkadaş ne tarz bir yapıdan bahsettiğimi anlıyordur
)bir yapıya dönüşebilir.Bu arada eklemek istediğim bir şey var.Yapılan yorum tarzı hakkında bence biz mimarların öğrencilik hayatlarını sevmemeleri uykusuzluk,yorgunluk,sürekli çalışma v.s.den çok yapılan yorumların şevk kırıcı olması.Nihayetinde arkadaşımız bir çalışma yapmış ve ardından bir medeni cesaret göstermiş ve çalışmasını buraya göndermiştir.Bunu eleştirmeyelim demiyorum ama görünce de küplere binmeyi,sinir olmayı veya çok kızmayı gerektirecek derecede bir şey değil.Unutmayalım arkadaşlar Üzerinde Çalışılma fırsatı hala olan bir bina için asla umut kesilmemeliSonuçta uygulaması yapılmamış bir bina sadece kağıt üzerinde yani Bu konuda beni okuyan hocalarımız varsa size sesleniyorum Lütfen eleştiri yaparken karşımızdakinin seviyesini ve kendini zamanla geliştireceğini düşünerek eleştiri yapalım.Bunu ben hep şu örneğe benzetmişimdir:lise öğrencisinin heceleyerek okuyan ilkokul 1 öğrencisine düzgün okuyamadığı için ağır sözler sarf etmesi gibi....(gerçi bu kısım biraz "öğrencinin sesi " tarzı bir program konuşması gibi oldu ama okuyanların hoş görüsüne sığınıyorum )Bu arada sayın "elçin" incelik gösterip özür dilemeniz gerçekten çok hoş.Çalışmalarınız da başarılar. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Medeni cesaret konusunda haklısnız.Evet henuz çok geç olmamış.Umarım arkadaşımız proje bitmeden gerekli müdaheleleri yapar.(bu arada benim yapım böyle.kimse kızmasın aşırı heycanlı biriyim.babamın beğenmediğim projelerini gördüğümde ona daha ağırlarını bile söylüyorum. o yüzden artık beni ofisine almıyor.) herhalde ileride de birçok yerden kovulurum. ![]() ![]() ![]() herkese sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bir Villa Tasarım Aşmasında .
bunun aynı kişiye ait olduğunu yeni görüyorum.Gel de kızma ama şimdi yaa
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
Alıntı:
doğru söylüyorsun orhun .. o sözleri söylemeye hakkın yok bence de ..elçin sevgi ve saygılar
|
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|