|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
render ve animasyon için hangi program?
Merhaba ben archicad, autocad ve rhinoda çizim yapabiliyorum. genelde render olarak archicad renderi yada artlantis kullanıyorum. ama hareketli animasyonlar da yapmak istiyorum. biraz max eğitimi aldım ama çalışmam gerekli. bunun yanısıra cinema 4d yada maya programı acaba daha hızlı sonuç verebilir mi? Max renderları çok güzel ama herkes çok vakit aldığını söylüyor. Başka bir programla benzer kalitede daha hızlı sonuç elde etmem mümkün mü? bir tavsiyeniz varsa bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
max in renderlari hic gusel degil ..
Vray in renderleri gusel .. vray 3 max icin bir eklenti. Vray cinema4d.rhino gibi programlarda kullanıylıyor. |
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
nuray3d, Kaliteli sonuçlar elde etmek için her programda vakit harcaman lazım. Yani Max'in renderları güzel değil gibi bir açıklama mantıksız. Aksine max'da hiçbir plugin (v-ray,mentalray vb.) kullanmadan öyle sonuçlar elde edilirki gözlerinize inanamazsınız.
Sana tavsiyem max, maya, ligthwave gibi üst düzey programları bir süre dene. Hepsinin üstün oldukları bazı noktalar var. Hangisi sana daha uygun geliyorsa onunla devam edersin. Ama benim tavsiyem max'dir. Çünkü interbetten ulaşabileceğin kaynak sayısı çok fazla. Daha kolay öğrenebilirsin.
|
|
|
#4 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
NURAY HANIM TEK CÜMLE : SADECE MAX. SİZİ HER TÜRLÜ DERTTEN KURTARACAKTIR....
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
arkadaşım!!!!
mentalray bir plugin değil kardeşim mentalray max içerisindeki 2 adet standart render motorundan birisidir unutmayınız lütfen.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
GüSel diye bir kelime yok. GÜZEL. Ayrıca standart rendererlar düşünüldüğünde en başarılı renderer MAX üzerindedir. Bu hem Mental Ray hem de Scanline için söylenebilir. V-ray ve Brazil eklenti tabi. Bir iddiaları olmasa ayrıca satılmazlardı. Siz MAX ya da MAYA arasında karar verin. Ancak bana biraz aceleci göründünüz. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|