|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
3ds max malzeme atama
selam...
max ogrenmeye calisiyorum.. autocadde 3 boyut bir bina cizip render icin max'e attim.. material editoru actiktan sonra (or. cam) icin ambient diffuse glossiness vs. ayarlari yaptiktan sonra malzemeyi atamak istedigim autocad layerini secip get material diyerek malzeme cagirip atamak istiyorum fakat get mat. dedigimde -ark.imin dedigine göre; acilan yeni kutu (material/map browser) icinde . mtl library'i secmem gerek.. ve yine ark.imin dediginie göre onu secince (mtl library) bi dolu material (material/map browser icinde) olmasi gerek.. ancak bende hicbirsey cikmiyor. mtl library deilde (.new) kutucugunu tiklayinca ise bir grup malzeme geliyor ancak kisitli seyler ve sanirim .new bolumunden malz. atanmamasi,mtl library den atanmasi gerekiyor.. bu arada bendeki 8.0 biyerlerde bi yanlis yapiyorum sanirim.. umarim derdimi anlatabilmisimdir... yardimci olabilen cikarsa sevinirim.. sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Max'de malzeme kullanırken:
1. Daha önceden yaratılıp kütüphaneye kaydedilmiş malzemeleri aynen kullanabilirsin(Get Material-from library) 2. Daha önceden yaratılıp kütüphaneye kaydedilmiş malzemeleri çağırıp, üzerinde değişiklik yaptıktan sonra kullanabilirsin(Get Material-from library) 3. Kendin sıfırdan bir malzeme yaratabilirsin(Get material-New)
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
1. Daha önceden yaratılıp kütüphaneye kaydedilmiş malzemeleri aynen kullanabilirsin(Get Material-from library)
2. Daha önceden yaratılıp kütüphaneye kaydedilmiş malzemeleri çağırıp, üzerinde değişiklik yaptıktan sonra kullanabilirsin(Get Material-from library) 3. Kendin sıfırdan bir malzeme yaratabilirsin(Get material-New) sanirim benim derdim 1. (get mat. frm lib.) ypmk istedigimde -material/map browser- kutusu içinde mat lib. bolumunu tikladigimda malzemeler gorunmemekte.. open yaparak max içinde material atayabilecegim bir dosya aradigimda da cok sayida dosya icerisinde "ahanda bu mat. browser içinde herşey var" diyebilecegim bişey bulamamaktayım... bilmem anlatabildimmi... sevgiler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
slm ben de geçen sene başladım maxe. Sanırım sorununu anladım. 3dMaxi yüklerken önerilen yükleme seçeneğini seçtiysen eğer program yalnızca çalışması için gereken dosyaları yükler ve ekstra şeyleri yüklemez. Programın kendi material librarysi bu extralara girer. Bu yüzden yüklerken custom seçeneğini seçip hangi extraları yüklemek istediğini kendin seçmelisin.
Ayrıca sana nacizane tavsiyem programın kendi içinde sunduğu bu kısıtlı malzemelerle yetinme. Material library bölümünde bitmap seçeneği var. Oradan bilgisayarında kayıtlı olan istediğin herhangi bir bitmap veya jpeg resmini malzeme olarak atayabilirsin. Sonra bunun parlaklık, saydamlık vs ayarlarını kendin yapabilirsin. Bu yarattığın malzemeyi librarye kaydedebilirsin ve her seferinde bitmap-browse yapmak zorunda kalmazsın. Material libraryde new dersen en baştan kendin material yaratabilirsin ki bu yeni başlayan biri için biraz zahmetli ve zor denebilir. Son olarak söylemek istediğim bence Autocad'den çizimini export etmek yerine direk Maxi açıp ordan import edersen ve şekil ve yüzeyleri layerlara göre gruplandırmazsan daha rahat çalışırsın. Autocaddeki layer sistemi maxe getirildiğinde işler karmaşıklaşıyor. İstediğin yüzeyi istediğin gibi seçemiyorsun. Maxde layerlara okadar ihtiyacın yok eğer çok karmaşık çok detaylı bi sahne hazırlamıyorsan. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başarılar... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|