|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Merhaba ben Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim. AUTOCAD de projeyi 3 boyutku hale getirdikten sonra 3d max ortamında render almaya çalışıyorum. Cad de bir sorun yok. fakat MAx in arayüzü Autocad e pek benzemiyor. Özellikle malzeme atamalarında ve ıışık ayarında Çok zorlanıyorum. Netteki örneklere bakıyorum gerçekten hayran kalıyorum. Acaba benim bilmediğim bir şeylermi eksik. Bana yardımcı olabilen varmı.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
render ve materyal
senin gördüğün örnekler vray ile yapılmış olabilirler render seçenekleri ile materyal uyumunu bir araya getirmeyi denersen daha başarılı olursun
Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
verdiğiniz kısa ve öz bilgi için teşekkür ederim.
Ben şu anda v-ray yamasını buldum fakat yüklemede bir sorum var nası yükleyeceğim hakkında bir bilginiz varmı acaba? saygılar... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
vray bir yama değil ayrı bir render motoru
http://www.chaosgroup.com/ satan firmanın adresi türkçe güzel kaynak için http://www.tr3d.com Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
merhaba,
bence max'i dogru duzgun bilmeden vray ogrenmeye calismaniz cok da dogru degil. autocad ile max gercekten cok farkli programlar. ve max ile render almak, tek bir dugmeye basmak ile olan bir sey degil. yani nasil autocad ogrenmek icin calistiysaniz, ayni sekilde nette gordugunuz o guzel sonuclari alabilmek icin bu programi ogrenmeniz ve iyi kullanmaniz gerekli. cok iyi modelleme, kaplama ve isiklandirma yapmaniz gerekli. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Max'ı bilmem gereken kadar bildiğimi düşünüyorum. Fakat Autocad dan sonra biraz zorlandığımı ifade ettim. Şu anda bir Vray satın aldım. fakat kurulumunu gerçeleştirmekte zorlandım. bu yüzden kırılmış bir vray buldum ve onu yüklemeye çalıştım. oda olmadı. yüklemede bir sorun yok fakat etkinleştirmeyi bir türl yapamadım .bana bu konuda yardımcı olabilecek misiniz?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
Türkiye dışı
![]() |
merhaba
belkide autocadden import etttigin dosyaya malzemeyi atadiktan sonra yuzeylerde uvw-map i kullanmamissindir.oncelikle bunu denemelisin import dosyalarinda.sonra renderin ince ayarlarina gecebilirsin.
modify-uvwmap(face, box..)-fit. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
[quote=Bekir Aytekeli] Özellikle malzeme atamalarında ve ıışık ayarında Çok zorlanıyorum[quote]
[quote=Bekir Aytekeli]Max'ı bilmem gereken kadar bildiğimi düşünüyorum.[quote] Bu ifadenizden dolayı aslında bilmeniz gerekenden daha da azını bildiğinizi düşünüyorum. Max ve Acad çok farklı programlar. Acad'daki mantığın tam tersine Max tam anlamıyla bir deneme ve yanılma programıdır. Acad'da bir kaç saatlik anlatım ile projelerinizi verimli olarak çizebilecek duruma gelirken, Max'de bir kaç saatlik anlatımla sadece programa aşina hale gelebilirsiniz. V-ray kullanımına gelince; giraffe'in dediği gibi Max'i doğru düzgün düzgün bilmeden vray ogrenmeye calismaniz cok da dogru degil.
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
vray'ı satın aldıysanız ve kuramadıysanız hemen satın aldığnız yer ile irtibata geçin
kırık kullanmayaın paranıza yazıktır. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
merhaba,
ben de max de renderlarımın pek kalıteli olmadıgını dusundugumden vray kullanmak ıstemıstım fakat bu konuyu ve yazılanları gorunce max de daha iyi render nasıl alabılirim( renk, ısık, goruntude gerceklık acısından) , bunu merak ettım. acıkcası yaptıgım modelleme bilgisayarda daha iyi görünürken cıktı olarak aldıgımda pek de kaliteli durmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|