|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
yine k.orende bır apartman cephesi
selam arkadaslar ankara da zemin işyeri (dukkan) 3 normal katlı konut bınası
AutoCAD R 2000 3ds Max 7,0 e-light+4 adet omni, default render time: yaklasık 18 dk render harıc cızım suresı 2 saat kadar bakıs acımın ıyı olmadıgını soyleyebılırım.( Modellemede eksıkler vardı) photshopda duzenlemeler yapacam ama boyle gondereyım dedım. yorumlarınız ve onerılerınıze her zamankı gıbı acıgım
TATLI SUYUN BAŞI KALABALIK OLUR (Hz. MEVLANA) En son HABIPCELL tarafından düzenlendi : 31-03-2006 02:39 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sütunlar haricinde donuk bır cephe malzemeyi değiştirmelesin tekrar eden malzeme cephede iyi durmuyor. eline sağlık sen bu işin ehlisin onu çok iyi biliyorum
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Süper. Tam k.ören işi olmuş.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Gerçekten güzel duruyor. 1. katın camlarında 2 adet parlaklık var kullanılan ışıkların yansıması sanırım...
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
aha da son hali
zemin kattaki işyerinden vazgectik. Büyük başkanımızın onayladıgı cephede bu oldu. Yani digerleri onaylanmadı
.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
tasvip ettiğim bi mimari biçim değil ama sanki önceki daha iyiyimiş gibi. eline sağlık.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
benim de mimari açıdan hiç hoşuma gitmiyor. Önceki ile sonraki arasında bile fark göremiyorum.
Kızmak yok.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
yok şu pencre üstlerindeki süsler olmadan daha güzel gibidemek istemiştim. yalnız tasarım hakkında küçük bi yorum: hani arabesk diye dalga geçeriz karışık bi şeyle. Ama arabesk formların bi mantığı vardır. Bu yapı da o bile yok. Eklektik mi desek. Garip bi tasarım. Gene de elinize sağlık.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
model keçiöğrenlik ona sözüm yok ama habip vray vray vray diyorum
bu işin ehli sensin bide az kaldı geçicem seni
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ziyaretçi
|
Ankarada beledıyelerde burolarda sadece kecıoren cıvarında dııl kecıorene ıs yapan dıger yerlerdekı burolarda calısmıs olanlar bılırler bu cephe olayı ( kı bellı zamandan sonra yapıdan saglanan gelırın bellı bolumunu goturen cephe gıderını es gecmemek lazım) kecıoren mevkıınde artık taklıt usulune donmeye basladı dıkkat cekmek ısterım pencere uzerındekı motıflı sove elemanları bıle son donemde yapılan cogu projelerde mevcut ve hep aynı hıcbır mımarı kaygı tasımadan sak dıe yapıstırıverılıyor oralara.. sutunlar artık ınsanları cezbetmekten cıkarıldı oncelerı farklılıktan kaynaklanan, ınsanların mıllıyetcı duyguları somurulerek bı osmanlı ozentısı halıne getırılen sutunların bı alımlılıgı vardı artık o yok mımarı bıttı hadı cephe tasarlayalım koy soveyı koy sutunları al sana cephe kavramı dıe bıseyler gelıstı. kaldıkı beledıye zaten kolay kolay onay vermıo kecıorende cephelere malıyet yukunun ıyıce cogaldıgı bı donem gecırıyor kecıoren. daha basıt bı o kadarda malıyetsız ama bı mımarı akım ozentısı ıcerısınde daha hos cepheler yaratılabılır.. cephelere mermer sutunlar koymak, kaplama elemanlarını ıllada granıt ıstemek tekduzelıkten kurtarmaz die dusunuorum..
ÜSTADLARA SAYGILARIMLA..... |
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Lütfen "y"leri de kullanınız.
Çok edebi ya da samimi olmuyor. Teşekkürler
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
sevgili "136960" yazdıklarından anladıgım kadarıyla k.oren beledıyesı ıle calısmamıs yahutta bu beledıyenın ımar mudurlugu kısmına hıc gırmemıssın. Eger yolun duserseki girmenı siddetle tavsıye edıyorum ki orada bulunan bir cephe goreceksın. neyın nesıdır dıye dusunme ben acıklayayım orada bulunan cephe k.oren beledıye baskanının sıddetle ıstedıgı bır cephe ornegı, daha detayına ınersek beledıye baskanı etut ne olursa olsun cephedekı pencere kaplama malzemelerı ve pencere motıflerı o cephedekı gıbı aynen korunacak. bunların dısında herhangı bır modelin kendısıne ulastırılmaması ıcınde proje mudurune kesın talımatı var. bu yukarıda gordugun ılk cephe beledıye baskanı tarafından ıade olunup son cephe ıse onaylanmıstır.
buradakı cephenın olumlu yada olumsuzlugu konusunda tartısmaya bıle gerek duymuyorum ki zaten bu baslıktaki yorumlardan olsun dıger gondermıs oldugum cephelere olan yorumlardan olsun sonuclar zaten ortada. işte beledıyede asılı olan cephenın aynısı. (model ve render baskasına aıttır.) (baskasının tasarımını ızınsız sergıleme cesaretını k.oren beledıyesının her onune gelene "cephe ornegıdır bunların aynısından yapılacaktır" dıyerek dagıtılmasından alıyorum)
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Merhaba, peki mimarlık nerede? Belediye başkanı genel bir cephe istiyorsa tüm mimari projeleri kendisimi imzalıyor? Bu duruma itiraz edecek bir tane mimar yokmu? Peki bir sonraki dönemde belediye başkanı değişirse ve kendine özgü tarz isterse o bölgede iş yapan sevgili mimar arkadaşlar buna hemen uyacakmı? Hadi uydular diyelim, ya bu belediye başkanı tekrar seçilirse bu arkadaşlardan intikam almayacak mı? İmar kanunu nerede? İmar yönetmeliği nerede? Mimari projenin fikir ve sanat eseri olduğunu savunanlar nerede? Mimari estetik ve kaygı nerede? Mimarlar odası Ankara şubesi nerede? Eğer cephelere belediye başkanı karar veriyorsa mimari projelerde kullanıma yönelik tasarıma kim karar veriyor? İmar müdürü mü? Hayal kuruyorum... sen, sen ve sen projenizi üç oda salon yapacaksınız, diğerleriniz projeler iki oda salon olacak, mutfak mutlaka antreye bakacak ve salonla ilişkili olacak. Anlaşılan bu işler Keçiören'de böyle yapılıyor. Merak ettim Keçiören'deki mimarlar ne yapıyor?...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Belediye başkanı bütün apartmanların kapılarına otomatik muz soyacağı istese
müteahhitler bunu yapabilir. Ama oraya mimar muz soyacağı gerekli değilse koymaz. Mimar buna karar verir. Belediye başkanı haddini bilsin. Bunu mazeret göstermek mimarlığa yakışmaz. Çalışmalar render değeri içerebilirler ama genel olarak estetikten uzak ve "kitch" diye nitelendirebilecek saçma işlerdir. Buradaki muz soyacağı yerine böyle cepheleri de koyabilirsiniz veya başka bir şeyi de. Can sıkıcı bir durumdur.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
bu olay 1-2 senelik bir durum degil yaklasık 7 senedır uygulanan bır uygulama. itiraz kısmınada gelince. Ankara mimarlar odasının ilk donemlerde ıtırazları yogun bır sekılde surdu ama sonuc aynı. (zaten ankara mımarlar odasının dergılerını takıp eden arkadaslar bılırler k.oren de kı cephelerın tezatlıgını.) bir diger itirazda muteahhıtler dernegı tarafından oldu yıne sonuc degısmedı hatta bu ıtırazların karsısında bıle cephede uygulanan malzeme sacmalıgının artmasına neden olmustur. Beledıye baskanının bu yaptırımları meclıse,mahkemelere bıle tasındı ve yıne gelenek devam ettı.
sımdı bu yaptırımlar karsısında mımarlar ne yaptı onu anlatayım. ıtıraz ettıler olmadı ıslerı kestıler olmadı * baskanla toplantı duzenledı olayın vehametını anlatıldı olmadı muteahhıtler baskanla karsı karsıya geldı olmadı......... *burada işleri kestıler derken; k.oren de ıs yapan cogu mımarlar yonunu dıger beledıyelere cevırdıler. (sebebı belkı ıs cıkaramamaktan belkıde meslege saygılarından) pekı sonra ne oldu, bu olay teknıkerlerden olusan proje burolarının ısıne geldı. sımdı sorarım sızlere bır beledıye baskanı kapıdakı muz soyacagı konusunda "kardesım yabunu yaparsın yahutta bu beledıyeden ekmek yıyemezsın " tavrına karsı mımarlar ne yapabılırler. hep secımler secımler dıyoruz ama madolyonun dıger kısmını goren hemserılerım yıne secım sonrasında basustunde tutmaya devam ettı. yıne bı acıklama geregı duydugum konu, ımar yonetmelıgınde bulunan bır madde de "sokakların estetıgı ıcın mımarı projelerde estetık arama hakkı ılgılı beledıyelerce kullanılabılır" cumlesı baskanında onunu acmıstır. ve yıne mımarların ne yaptıkları konusunada gelınce (hani herseyı beledıye baskanı belırlıyorya ; acıklayayım "gelın bu beledıyeye bır proje sunun daha sonra tekrar goruselım" "Gereksız" bır konu (en azından ben oyle goruyorum) hakkında bu kadar kafanızı sısırdıgım ve gozunuzu yordugum ıcın kusura bakmayın. kolay gelsın
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|