|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Artlantis ile Dış Mekan Render Çalışması ...
Merhabalar,
Artlantis Studio 2.0 programı ile ışık ve malzeme ayarlarını deneme maksatlı almış olduğum görsellerdir. Model programın kendi sitesinde paylaşıma açık olan bir başkası tarafından tasarlanmış yapının modelidir. Tasarım hakkında söyleyecekleriniz olursa cevap veremeyeceğimi bildireyim. İlgili arkadaşlardan isteğim, ışık ve malzeme konusunda daha iyiye nasıl ulaşabilirim. Bunları öğrenebilmek ... Tabi render konusunda usta olan isimlerde çeşitli önerilerde bulunabilirlerse sevinirim. Teşekkürler.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
İkincinin etkisi daha güzel olmuş bence.Kaplamalar ve ışık olabildiğince iyi görünüyor.Ancak bu kadar anlıyorum ama görselleştirmeden.Cam ile biraz daha uğraşabilirsiniz sanki boşluk gibi görünüyor. Çok az renk ve reflection verseniz sanırım daha etkili olacaktır.Bu söyleyeceklerim size değil. O yuvarlaklıklar çok saçma olmuş ve binanın güzel etkisini kaybettirmiş.
Ellerinize sağlık kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ek görsel ...
Ek görseller aşağıdadır.
|
|
|
#4 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Çalışmalarınız güzel. Özellikle renk doygunluğu ve karşıtlık miktarı açısından benim tarzım olmamasına rağmen beğendim. Ben Artlantis kullanmıyorum, ama kendi ölçeğimde yardımcı olmaya çalışacağım. Doğramalarınız ve camlarınız üzerinde biraz daha etüt gerekiyor. Camlarınız ortamın ışığını yansıtmıyor (reflection) ve ışığı kırmıyor (refraction) gibi gözüküyor. Eğer etrafta fazla yansıtacak bir şey yoksa (örneğin bir HDRI ya da bir gökkubbe), ışık kırılımını biraz arttırıp (örneğin şimdi %100 yani sıfır kırılım ise %90 yani 0.1 kırılım yapınız), kırılımın keskinliğini biraz düşürünüz (örneğin şimdi %100 yani arkadaki görüntü aynen gözüküyor ise %95 yani 0.05 şiddette bozunma yapınız). Böylece camlarınızın arkasındaki cisimlerden kameraya gelen ışık, camlardan geçerken kırılacak ve bir miktar bozunmaya uğrayacaktır. Bozunma miktarını arttırmak için cam satıhlara çok hafif bir "noise map modifier" da düşünülebilir. Bu modelin indirilebileceği sitenin bağlantısını sunmanızı rica ederim. Böylece ortaklaşa bir model üzerinden hep beraber çalışırız. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın ex Cathedra,
Yorumlarınız için çok teşekkürler. Cam ayarı ile biraz oynamıştım ek olarak gönderdiğim görsellerde. Ama istediğim sonucu aslında elde edemedim daha. Yorumlarınızı baz alarak bir deneme renderı daha alır, sizinle paylaşırım. Modelin indirilebileceği adres aşağıda yer almaktadır. Bunu benimle paylaşan arkadaşımız ilk mesajımda belirttiğim üzere Artlantis'in forum sitelerinde paylaşıma açık bir yerden edinmiş. Asıl kaynağını vermeyi çok isterdim ama maalesef bilmiyorum. RapidShare: Easy Filehosting Umarım keyifli bir çalışma olur.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın TAZ_arımcı ,
Size de değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Cam konusunda haklısınız. En yakın zamanda alacağım render umarım bu konuda başarılı olur. Teşekkürler.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın ex Cathedra,
Söylemeyi unuttum ama bu dosya ".atl" uzantılı bir dosya. Bunu açabilmeniz için Artlantis programının bilgisayarınızda kurulu olması gerekiyor. Şimdi bakayım. Eğer diğer çizim programlarının formatına çevirebilirsem onu paylaşayım sizinle. Görüşmek üzere. Ek : Maalesef çeviremedim.
Sen seni üzme ! En son etic tarafından düzenlendi : 20-07-2008 20:25. Nedeni: Ek ... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ek görsel ...
Cam malzemesini değiştirerek almış olduğum ek görseldir. Hala yapamadığım birşeyler var gibi. Artlantis'de kırılma olayını bir türlü beceremedim. Yani "refraction" sekmesi yok gibi. Mutlaka vardır ama ben bulamadım diyeyim.
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sevgili Etic, Görsellerinizi ben de beğendim. Gayet güzel olmuşlar. Refraction ya da türkçesiyle kırılma etkisini "Fresnel Glazing" malzemesini kullanarak ve malzemenin "Flatness" ayarını biraz kurcalayarak, elde edebileceğinizi düşünüyorum. Bilgilerinize... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın 312şerref,
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. En yakın zamanda dediğinizi deneyerek görsel almaya çalışacağım. Görüşmek üzere.
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın etic;
En son gönderdiğiniz görselde patlamalar olmuş.Işığı yatayda ve dikeyde doğru kullanmak için biraz kurcalayabilirsiniz. Benim bir diğer önerim de cephede kullanmış olduğunuz taş kaplamaların bump ayarlarını denemeniz. Taş dokusuna daha gerçekçi bir etki verebilirsiniz. Ellerinize sağlık çok hoş çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok teşekkürler yorumunuz için Sayın larien ...
|
|
|
#13 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bence çalışmalarınız güzel. Affınıza sığınarak ekte bir Photoshop renklendirmesi sunuyorum. Buradaki amaç gökkubbenin serin renginin gölgelerde bir miktar hissedilmesini sağlamak. Bildiğiniz gibi gökten gelen ışığın rengi ile güneşten gelen ışığın rengi farklılık gösteriyor. 3ds Max'in mental ray'i bunu hesaplıyor, ama Artlantis'te nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bu tür detaylı renklendirme ayrıca grafik açıdan da çalışmanıza katkıda bulunabilir. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın ex Cathedra,
Aslında Artlantis'te "Sky Light" ile dediğiniz yapılabilmekte ama sanırım ben onunla etkili bir sonuç alamadığım için bu tarza yönlendim. Yorumunuz ve hoş renklendirmeniz için teşekkürler. Görüşmek üzere.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|