|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Render çalışması
Kaldırımdan fışkıran ağaçlar için özür dilerim.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
güzel bir yapı yalnız çok yanlız kalmış biraz daha çevre işlersek iyi olur.
emeğinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Kullandığınız programları da belirtebilir misiniz?
Sadece görselleştirme aşamasında mı bulundunuz? Son görseldeki bakış açısı (kameramız yer düzlemine paralel durmuyor) ve kadrajdan (binanın tümünü göstermek gibi bir kaygı yok) sanki yolda karşıdan karşıya geçerken, hızla gelmekte olan audi'nin altında kalmamak için alelacele çekilmiş bir fotoğrafmış gibi bir izlenim edindim. Herhalde müşterilerin standart beklentilerini pek karşılamayacaktır fakat ilginç bir gerçeklik denemesi olmuş galiba! Özellikle ikinci görselde parketmiş olan 3 araca bakınca; araba ve parkyerleri konusunda kısıtlamalardan ve düzenden pek hoşlanmıyorsunuz gibi görünüyor ![]() Elinize sağlık!
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
maxwell 1.6 - win 32
intel Q6600 @ 2.4 ghz 3.5 gb ram render zamanı 2 saat sampling level : 15 render resolition : 1200/900 - Num Meshes: 179 - Num Triangles: 991922 - Num Vertexes: 519346 - Num Normals: 489048 yapabildiğim sadece cephe kaplama işimiz bittiğindeki görünüme daha yakın görselleştirme. tasarım aşamaındaki görseller (görselleştirme açısından) daha farklı oluyor. keşke tasarım aşamasında dahil olabilsek genelde müşteri tasarımı ile birlikte geliyor. bizde elimiden geldiğince yapacağımızın aynısını ölçüleri ve uygulama projesinide göz önünde bulundurarark görselleştiriyoruz (bunu yaparken fire hesaplarınıda yapıyoruz statik hesaplarıda ve taşıyıcı profillerin kaç ebadlarında görüneceğinide) cephede görünen derzler gerçek ölçülerinde ve gerçek yerlerinde olacak şekilde çiziliyor. Bunun dışında kamerayı döndürmek hoşuma gidiyor. Ayrıca bütün bu işleri 2 gün gibi bir sürede yapmak zorunda kalığım için çevreye hiç özen gösteremiyorum o konuda pek de yetneyim yok zaten, ama çok isterdim. render dışında metraj ve teklif içinde bu çizimin modeli kullanılıyor. sonuç da çok gerçekçi bir fiyat çıkıyor. ayrıca Müşterinin metalik gri bir Audi A6 sı gerçekten var. 3. resimde audinin plaka tarafına doğru hafif near blur var dikkatinizi çekerim gerçekçiliği artırıyor.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Özellikle 2 ve 3. görsele hayran kaldım. Gerçekçilik anlamında ... Tebrikler orhunkeskinbicak ...
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Güzel çalışmalar eline sağlık. Uzun zamandır yoktun sanırım.Senin program bilgilerin bu forum için değerli kendi görüşüm.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
çalışma devam ediyor
güneş batıyor
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Renderler gerçekten çok güzel,yapıda aynı şekilde.Fakat Maxwell render pek tercih edilmiyor.Materyal stüdyosu pek pratik değil,render ayarları Max daki gibi değil farklı bir ayarlama arayüzü ve menüsü var.Asıl büyük problem render süresi ile ilgili.Gerçekten inanılmaz uzun zamanlar alıyor.Fryrender Maxwell'in daha basite indirgenmiş bir hali gibi geldi bana.Sonuçta fryrender'i tercih edenlerin sayısı oldukça fazlalaşmaya başladı.Aynı mantıkla çalışan ve birbirine çok benzeyen programlar.Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Siyah olan renk seçimi bence bordoya göre daha güzel çalaışmalara diyebileceğim birşey yok.Eğik açılıa renderlar özellikle de günbatımında olan açoka hoş görünüyorlar.Ellerinize sağlık.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|