|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Ateşin sıcak keyfi...
modelleme: solidworks ve cinema 4d
render:cinema 4d adv. render. saygilarimla. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Ah ah.
Kapı ters açılıyor. Ah ah... (Kesinlikle alay içermemektedir sadece serzeniştir) Mekan yok yine. Neyse susayım ben.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Önceki eleştiriler dikkate alınmış olsa başarılı bir çalışma olabilirdi fakat bu konudaki anlayış farklılık gösteriyor sanırım..
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Hakikaten ahh ah! kapi icerde kalmış. Dış manzara sorunlu... Şömine duvarinda displacement hafif kaldı. Tablo olmadı.
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Sorun asıl kapıda değil ya da dümdüz camda değil.
Mekan yok mekan. Bu şömine garip bir yerde duruyor. Millet Tv seyrederken şönine kendi kendine yanıyor. Burası kocaman bir otel lobisi mi? Yani birileri tv seyrederken diğerleri şömine başında ısınacak. Bakınız eğer forumu artık hep aynı şeylerle dolduracaksanız ve içinde mimari olmayan öğelerin sıralandığı bu şekilde görseller olacaksa ne bize ne de size faydası olmadığından engelleyeceğim bilginiz olsun.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
sorun müşteri
müşteri herzaman haklıdır.
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Lokanta sahiplerinin dile getirme biçimi bu.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Engelleyin efendim!
Burdaki çalışmaları görmesem neyse...
Mekan vs. herşey ölçüyle çizildi. Kamera bakışı sorunludur. Onda haklı olabilirsiniz yahut kartonpiyer olmamış dersiniz. Eleştiri yaparken biraz daha ayrıntılarda gezinin diyorum. Ordaki tasarimlar sizin dikkatinizi nedense hiç çekmiyor. Şöminenin orada olmasını müşteri istedi. Ayrıca yeri uygun olmasa bile şömine menfesden çıkan sıcak havayla geniş mekanları rahatlıkla ısıtır. Menfesin nerede olacağıda ısınmayı etkiler, kaldı ki böyle bir salonda şöminenin görünüşü hoş olmasa da işlevinde sorun olmaz.Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Tasarım diye nitelediğiniz şeyi ya da şeyleri örten o kadar çok sıkıntı var ki göremiyoruz demek ki. Gönderdiğiniz her çalışmada nedense hep aynı sıkıntılar dile getiriliyor, siz de ısrarla meseleyi görmezden geliyorsunuz. Ondan sonra da "engelleyin efendim" gibi başlıklar atıyorsunuz: perhiz-lahana turşusu
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Sevgili sagalasos; ben kendimce ayrıntıya gireyim,
1.si Ortada ki tasarımlar demişsiniz ama işte size pek çoğumuzun anlatmak istediği şey bu! ortada tasarım yok ki? Ortada taş giydirilmiş bir kolon, sağda bir oturma ünitesi, tam karşısında ergonmisi sorgulanabilir bir tv ünitesi.... evet bir de oturanların gormediği arkada kalan bir şömine.?? 2. Şömineyi kat kaloriferi yahut merkezi doğal gaz ıstmadan ayıran şey nedir? (ısıtmadan fazlası ,estetiği ve etkileşimliliğidir bana kalırsa) 3. Render de pek çok hatalar var (lekeler, gölgeler,ışığın yeterli sayıda zıplayamaması gibi... E lütfen bu kadar yazılan yorumları değerlendirin artık demi ama? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Ayrıca az mı konuştuk. Az mı eleştirdik iyi olmasını istedik.
Mümkünse gidin şömine dergilerini bir karıştırın. Oradaki mekanları bir bir inceleyin. Diğer tüm mekanlar için de aynı. Yapmışsınız bir adet TV konsolu bir de koltuk heryerde onları görüyoruz. Üzerine değişik bir garip kapı. Kapıyı da müşteri mi istedi öyle açılsın diye. Hem o müşteri bizim değil sizin müşteriniz. Müşteri öyle isteyebilir, en sevdiğiniz arkadaşınızın fikri olabilir ya da hocanızın her neyse. Bizi ilgilendirmez ki. Müşteri istedi diye eleştiri yapılmasın mı diyorsunuz. Bu kadar kişinin tepki vermesinin sebebi var. Ben zamanında oturdum tek tek eleştiri yaptım. Hiç takmıyorsunuz. Yumuşak dedim sert dedim. Hala aynı doğramasız cam. Bu ne demek. Bizim dediklerimizi takmıyorsunuz demek. Bize yazık değil mi. Siz şunlara bakın şunları söyleyin. Ismarlama eleştiri yani. Ne güzelmiş. Eh o zaman neden gönderiyorsunuz bu aynı tek düze çalışmaları. Bize ne sizin müşteriniziden ve isteklerinden. Burası bir paylaşım forumu. Buadaki eleştiriler dikkate alınmayacaksa burası flickr'dan yani bir resim depolama alanından farksız olur. Kusura bakmayın ama bu kadar kişi sizin aynı çalışmalarınıza bakmak için forumda zaman emek tüketmiyor. Ya da hep aynı şeyleri görünce mutlu olmuyor. Siz bilmiyorsunuz ama burası MİMARİ BİR FORUM. Mimarlar girer başkaları girmez demiyoruz. Gurgur mimar değildir ama Galeri'ye seçilmiş işi vardır. Mimarlar kadar iyi mekan kurgular. Mimar, peyzaj mimari, kent plancısı ya da iç mimar olmanız şart değil mekan yaratmanız şart. İçinde MİMARİ MEKAN BARINDIRMAYAN işler burada dikkate alınmaz. Ortada şömine fikri saçmadır. Ama bazen değildir. Yerine göre tasarımına göre. Bu örnekte oldukça gariptir. Bu forumda eleştirilir. Lokanta sahibi gibi müşteri velinimetimizdir diyecekseniz bu forum uygun bir yer değil. Forumdaki eleştirileri dikkate almıyorsanız ya da ancak bu elinizden geliyorsa neden hep aynı şeyleri gönderiyorsunuz. "Menfes" değil "MENFEZ" bir ara hatırlatma öğreti. Menfez göremedim ben işinizde zaten. Ayrıca şömine duvarda da osla menfez konulabilir. Yani argümanınız yok. Bu müşteriyi ya da bir mimarı etkilemek için yapılmış bir çalışma ise ben direkt kapıyı görür geçerim. Daha da bakmam bile. Taş kaplama köşelerde tutmuyor der hiç bakmam bile. Engellemek artık gerekli. Kişisel almayın ama bizim eleştirimiz de o kadar değersiz değil. Beğenmezsen aynı tekdüzeliği söyleme geç olmaz. Bu forum sizin için ayakta tutulmuyor. Ona göre gerçekten güvendiğiniz bir mimari mekan içeren ve eleştirilerin işe yaradığını gösteren bir işiniz var paylaşınız yoksa paylaşmayınız. Bundan doğal bir sonuç olamaz. Sırf göndermek için müştei memnun eden işlerinizi buraya göndermeyiniz.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Gurgur sizin ergonomisini sorguladığınız tv ünitesi hala satılıyor. Artık cevap vermeyeceğim yöneticilerden ricam madem bütün çalışmalar yetersiz ve uygunsuz hepsini forumdan kaldırınız beni de dahil.
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Merhaba sagalassos ,
Böyle bir tutum içerisine gireceğinize bence yapılan eleştirileri dikkate alarak kendinizi geliştirmelisiniz. Belki haddimi aşarak "kendinizi geliştirmelisiniz" gibi bir cümle kullanıyorum ama lütfen bunu art niyetli bir cümle olarak algılamayın ve samimi olduğuma inanın. Zira kendini bilen bir kişinin Arkitera Forum dahil hiç bir yerde bir başka kişiye saygısızlık yapacağını sanmıyorum. Sağlıcakla kalın.
|
|
|
#14 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bir yanlışı başka bir yanlışla düzeltemezsiniz. Size zaman ayırıp ayrıntılı bir değerlendirme yapan insanlar sizi tukaka ilan etmek için değil, kendinizi geliştirmenizi ve bu forumu kaliteli tutmayı amaç edinmiş insanlardır. Çünkü başarılı bir sagalasos bu foruma zarar yerine fayda getirir. Aynı zaman da bu ülkeye aynı zaman da kendine ve çevresine. Biz sizi ağır bir dille yada iğneleyici nasıl olursa olsun alaycı olmadığı sürece eleştirirken bir değişim bir gelişme sağlamak için çaba harcıyoruz. Bakın benim en yakından gelişmesini takip ettiğim bir sürü insan var başlangıç çalışmalarında nasıldılar şimdi nasıllar. Biz buraya çalışma gönderirken göremediğim hataları yanlışları birileri bize gösterir diyerek çalışma gönderiyoruz. Yoksa alkış delisi övgü delisi değil kimse. Eğer siz küserde alın misketlerinizi derseniz zararını siz görürsünüz bize birşey olmaz sadece size ayırdığımız zaman boşa gider.
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu zamana kadar "sagalasos"un yaptığı çalışmalarda üzerinde durduğu en önemli şeyin gerçeğe yakın çalışmalar yapmaya çalışması olarak dikkatimi çekiyor. Çalışmalarını kanıtlamak gibi bir derdi var gibi. Ama kendine söylenilen hataları hiç görmüyor. Bir insan kendindeki hataları bilmedikçe kendini geliştiremez zaten.
Ben görsellik adına güzel çalışmalar yaptığını söyleyebilirim. Ama burada kimse o güzelliğe fazla önem vermiyor. "sagalasos" da bunun farkında değil anlayabildiğim kadarıyla. Neyse "sagalasos" bu görsellerle ürünleri satabiliyormuş. Alan razı satan razı ise "sagalasos"un zaten bizim övgülerimize de yorumlarımıza da ihtiyacı yoktur o zaman. Yöneticilerimiz de gitmek isteyene kapıyı gösterir mutlaka...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|