|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Villa çalışması...
arkadaşlar bu benim ilk villa çalışmam. tasarım ve çizimler bana ait. yorumlarınızı bekliyorum...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Arka planı siyah yapmasanız bir de kaçışlı perspektif (kamera) deneseniz daha iyi olacak
kanımca. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Taş kaplama bölümün kesilip birden ahşaba geçiş sert olmuş. Tasarımınız modern ama sade değil. Belki birkaç dönüş ve bağlantı etkisi yaratabilecek ara eleman uygun olurdu. Daha dramatik veya gerçekçi etki verebilen 3d programları deneyebilirisiz sunum için.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Şirin bir villa olmuş. eline sağlık...başarılarının devamını dilerim....
çizimi ve renderi hangi proğramda aldığın hakkında bilgi verseydin iyi olurdu.... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
güzel olmuş
güzel bir villa olmuş ama bencede arka fonu siyah kullanmak çizimi karartmış
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
aslına bakarsanız arka fonla ya da ışıkla oynamadım. çizim archicad 8 ile yapıldı. renderlarda archicad'in kendi renderları. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
ilk çalışma olarak çok iyi sayılır,
Bina ölçüleri ve Yüksekliği Villa Havasına uygun değil, sanki ikiz villa projesinin yarısı bölünmüş gibi. Başarılarının Devamını Dilerim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
İlk çiziminize göre oldukça güzel ve modern bir tasarım olmuş Özellikle giriş çok iyi düşünülmüş, elinize sağlık. Taş kaplama sadece evin girişinde çatıya kullanılıp, evin o cephesinin tamamında kullanılmasa daha bir hareket getirebilir.
Giriş yönündeki çıkma ve üzerindeki balkon çok güzel olmuş. Bu balkonun üzerine gelen çatı kısmı, küçük çatıyla aynı hizada olmak yerine, balkonu örtecek şekilde uzatılırsa, küçük çatının arkaya doğru olan uzunluğunu dengeler diye düşünüyorum. Kış bahçesinden sonra bir sonraki köşeye ikinci bir camekanlı alan tekrar etkisi yarattığı için bence gereksiz. Burada bunların dışında bana göre en önemli şey evin konuçlandırılması. Bu bir villa olduğuna göre yeşil alanının uygun genişlikte olması ve evin konumuyla uyum içinde bulunması gerekir. Evin yerleşimi arsada yeterli bir bahçe alanı bırakmamış. Biraz daha dikdörtgen formun basıklaştırılması, yani evin boyunun biraz daha kısaltılması uygun olur. Eğer camekanlı alan (kış bahçesi) Güney ve batı yönlerine bakıyorsa, bu durumda evin güney cephesindeki penceeler oldukça küçük tutulmuş. Işık ve ısınma açısından düşünüldüğünde bu cephedeki pencerelerin çok daha büyük olması gerekir. Özellikle modern villa tasarımlarında otururken dışarıyı (yeşil alanı) izleyebilme oldukça önemlidir. Yine bu cephede hiç çıkıntının olmaması biraz monotonluğa sebep olmuş. Tabi burada yeni oluşturulacak pencerelere göre küçük çıkma balkon düşünülebilir. Çizimlerde daha net yanıtlar verilebilmesi için yönleri de belirtirseniz iyi olur. Başarılar... Saygılarımla... Dr. Hakan Erdoğan |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın herd, size ve arkadaşlara yorumlarınız için teşekkür ederim. evet kış bahçesi güney ve batı yönünde. daha geniş pencereler konusunda haklısınız fakat güney cephesindeki odalar yatak odası olduğu için pencerelerde rahatlıkla oynayamıyorum. burada çıkıntı yapamamamın sebebi ise imarla alakalı, yapı şu haliyle tamamen sınırlara dayanmış durumda.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
eline sağlık hocam harika olmus....
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Alt kat Güney cephesindeki pencereleri büyük (mümkünse zemine kadar) yapmayı düşünür müsünüz?
Yine de bana göre oturum alanı çok büyük duruyor. Saygılar, iyi çalışmalar... Dr. Hakan Erdoğan |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın herd haklı olduğunuzu söylemek için yazıyorum bu mesajı çünkü ben araziyi gerçek ölçülerinde çizmemişim, yani gerçeğinden daha küçük. arazi normalde 500 m2 ve villa oturum alanı yaklaşık 90 m2.
Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
ilk deneme için başarılı tebrikler ... Bu arda render kalitesini belirleyen en önemli kriterlerden birtanesi malzeme seçimidir. malzeme ayarları ile ışık ayarları ile oynayarak daha kaliteli görünüm elde edebilirsin....
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba, arkadaşların yazdıklarına katılmakla birlikte, kullandığın program yada senin kullanım uzmanlığınla ilgili problemlerde var gibi. Ancak ilk denme için iyi buldum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
işte bunlarda son halleri villanın. Bu renderlar artlantis 4.5 programı ile alındı.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|