|
|
#1 |
|
|
Öncelikler herkese merhaba..
Bir inşaat firmasında teknik ressamlık yapıyorum.Kendi cabalarımla öğrendiğim ArchiCAD de müşterin istedikleri evleri çizmeye çalışıyorum.Bunlardan birini sizinle paylaşmak istedim.Çok iyi render yapamadım bilgisayarım buna müsait değil..Sadece paylaşmak istedim.. En son ömerce81 tarafından düzenlendi : 28-10-2007 17:58. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Bence çok güzel olmuş. Yeni iş yerinde başarılar dilerim.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Ömerce81 bence yanlış yerde yanlış soru soruyorsunuz biz bu projeleri yapmak için 4 sene eğitim alıyoruz yıllarca ofislerde çalışıyoruz sözleriniz bu mesleği hafife alır, bakın bende yapabiliyorum der gibi kısaca pek anlamadığınızı gösteriyor eleştirileri de anlayacağınızı sanmıyorum.
Saygılar |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Render olanaklarınıza uygun olacak bir ifade geliştirmek daha iyi olabilir. İkinci karedeki fotoğraf arkaplanını kullanınca uyumsuz hatta modellemenin etkisini zayıflatacak bir görüntü çıkıyor. İlk kare bu anlamda daha ifadeli. Modellemede çatı kalınlıklarınız çok ince olmuş görünüyor; gözden geçirilebilir. Archicad'in manual dosyalarını kurcalayarak Lightworks bölümündeki inceltmelerle render ifadenizi geliştirebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Açıkcası böyle tepki alacağımı sanmıyordum.Herkesin emeğine saygım vardır.Ben kimsenin emeğini ve tecrübelerini bir kenara koyup,''Bakın bende bunu yapabiliyorum''.., demedim diyememde..Ben herhangi bir yerden ArchiCAD eğitimi almadım.Kendi cabalarımla öğrendim bu programı.Tekrar özür diliyorum..
Herkese kolay gelsin.. En son ömerce81 tarafından düzenlendi : 28-10-2007 18:45. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence çok da güzel olmuş.Eleştirilerde yapıcı olalım.Ben Ömerce81 in amacı bakın ben yaptım pek de kolaymış gibi bir tutum değil.Bu konuda İmareden'e katılıyorum.Ömerce81'e çalışmalarında başarılar diliyorum....
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Bencede çok güzel daha güzel projelere imzan atman dileğiyle bol başarılar.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Başlangıç için gayet iyi bence de.. tebrik ederim!
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
3 nolu fotoğrafta atmosfer üzerinde biraz çalışmanız gerekiyor. Lanscape elemanları kullanarak ufuk çizgisinde dolu hacim yaratmanızı ve gökyüzünü zemin kotunun daha üzerinde yakalamanızı tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teknik ressam olduğunu söyleyen bi insanın üzerine bu şekilde gidilmesini yanlış buluyorum, çünkü arkadaşın bir iddiada bulunmadığı ortada ayrıca yeni başlayan ve archicad'i kendi olanaklarıyla öğrenmiş birisi için iyi renderlar bence.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad'i kendi kendine öğrenmiş bir arkadaş olarak başarılı buldum. Ayrıca teknik ressam olması burda hepimizden görüş isteyemeyeceği anlamına gelmez. Lighworks kullanımınıda etkileştirirseniz yararlı olur kanısındayım
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
ağaçlar ve arkaplanda ki resim kaliteyi biraz düşürmüş
|