|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Otel Odası Denemesi
Şantiye ortamında yağmurlu bir hafta sırasında, talep üzerine hazırladığım bir çalışma. Ticari değildir.
Otel sahiplerinden birisinin ricası üzerine zevk duyarak modellemiştim. Yağmurların dinmesi ile birlikte bazı ışık ayarları yarım kaldı. (inşaat mühendisinden bu kadar işte) Saygılarımla.. En son has tarafından düzenlendi : 01-10-2007 15:10. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tasarım olarak incelendiğinde kartonpiyer haricindeki bölümler başarılı. özellikle inşaat mühendisinden böyle bir tasarım görmek sevindirici.
Modelleme olarak camın çevresinde dolanan bir ahşap çerçeve unutulmuş herhalde.Işıklarda patlamalar var ama onlar da kartonpiyerin üstünde patladığı için işe yaramış ![]() Ben render motorunuzu merak ettim. Autocad renderları diye tahmin ediyorum. Acaba doğru bir tahmin mi? Bu arada imzanızdaki yorum da güzel...
|
|
|
#3 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
3B'ye ilgim hep vardı. Malum emek istiyor ve kendinizi geliştirmek için de zaman lazım. Bu şantiyeci bir inş. mühendisi için kolay birşey değil. Tasarım tamamladığım ilk ciddi çalışmam diyebilirim. (Yarım kalan onlarca çalışmayı ve logoları saymazsak) Kartonpiyerde gerçekten haklısınız. Görselleştirdikten sonra farkettim ki; Tasarım esnasında, çerçeve şeklindeki kartonpiyer blokunu, nasıl olduysa!, döndürmüşüm. Malzeme ve ışık konularında iddialı değilim. Her aşamada, basit şekilde hazırlanmış eğitim videolarını izleyerek devam ettiğim için, kendimden çok birşey beklemiyordum. Bu kadar ayarlayabildim. Gerçi ışık ayarları Görselleştirmeden önceki son işlem olduğu için aceleyede gelebiliyor; Bir an önce bitirmek için. Aslında büyük bir hata. Tasarım Autocad Architectural Desktop 2004, Görselleştirme 3dMAX 6. Bu arada imzam hakkındaki yorumlarınız için teşekkürler. Herkese iyi çalışmalar... ....... Bu arada cam diye kastettiğiniz makyaj aynası ise. onu bilerek çerçevesiz yaptım. duvardan yaklaşık 5 cm ralıklı olarak gizli mesnetli ve gizli ışıklandırmalı olarak(duvarla ayna arasında çerçeve şeklinde) modellemiştim. Fakat ışığı eklememişim nedense... Saygılar... En son has tarafından düzenlendi : 19-12-2007 08:58. Nedeni: Eksik cevap.. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Makyaj aynasına cam demişim kusura bakmayın.
![]() Görselleştirme konusunda ışıkta sorunlarınız var aslında. Max'de vray gibi şeyleri denemenizi ve farklı ışık kaynakları kullanmanız daha etkili görseller elde etmenizi sağlayacaktır. Ama o kadar da zorunda değl tabi. Şantiyeci bir inşaat mühendisinin bu tasarın merakını ve bilincini nasıl elde ettiğini merak ettim gerçekten.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|