|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
görselleştirme çalışması 04
merhaba,
Eleştirileri ve varsa çözüm önerilerini alıp, çalışmaya devam..... ![]()
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Garaj yolu kenarıdaki bordür taşları sakil duruyor. Konutun girişine ulaşmak için de aynı güzergahı kullanmak zorunda kalınıyor gibi okunuyor gönderdiğiniz açıdan. Garaj kapısının olduğu duvar düzleminden yola doğru taşan duvar parçasının varlığı da gözden geçirilebilir gibi. Çatı altındaki "destek"ler çok ikna edici durmuyor açıkçası.
Kullandığınız programlarla ilgili olarak bilgi verebilirseniz görselleştirme konusunda yorum ya da tavsiyeler daha iyi kanalize olabilir. Işık sanki biraz patlamış gibi. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba october,
ben de 3d görselleştirme işiyle profesyonel anlamda uğraşan birisi olarak gördüğüm birkaç şeyi paylaşmak isterim. Sanırım ağaçlar için rpc ya da alpha kanallı jpegler kullanıyorsun.Sonuç olarak bunlar render süresini kısaltmaya ve programda az yer tutmaya yarasa da final render için 2 boyutlu bir etki veriyolar. Genel anlamda gayet başarılı bir sahneyken, bence bu kullanım tercihin sonuçtaki kalitenin düşmesini sağlamış..Bahçede kullandığın oval taşlar hoş birer aksesuar olarak görünse de gerçeklikten uzak. Garaj kapısının derzleriyle ilgili bir ölçek sorunu varmış gibi duruyor. Ayrıca istinat duvarı üzerinde kullandığın kaplama malzemesiyle garaj yolu malzemesinin aynı oluşu da yine görseli olumsuz etkileyen bir faktör gibi. Sanırım render motoru olarak v-ray kullanıyorsun. eğer öyleyse v-ray displacement map kullanarak evin taş duvarlarını çok daha gerçekçi ve üç boyutlu hale getirebilirsin. Ve son bir dip not, eğer camlardan içeriyi göstereceksen ve donatı kullanmamayı seçiyorsan, basit bri tül perde ilave ederek,çok daha verimli bir sunum yapabilirsin..Eleştirilerim sadece daha iyiyi yapabilmen adına tecrübelerimi paylaşmaktan ibaretti. Umarım beni yanlış anlamazsın. Kolay gelsin.. En son lumina tarafından düzenlendi : 25-09-2007 02:08. Nedeni: bi > bir |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Renk tercihleriniz olumlu ancak saçak alınlığı biraz sorunlu gibi,birde küresel ısınmanın etkisiylemi budanmış bir ağaç seçildi ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Bahçede yatık duran toprak süs elemanı (adı ne bilmiyorum) son derce başarılıyken hemen önündeki 3 taş go taşı gibi duruyor.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tasarım probleminizin olmadığını düşünüyorum. Garaj girişi ana giriş kapısının yanından olmak zorunda değildir. Çatı alt payandaları (eliböğründeler) günümüzde cam elyafından oldukça hafif olarak imal edilebilmekte. Vray kullanıyorsanız background a hdr atmanızı öneririm. açık renkli ve çok yansımalı camların üzerinde iyi sonuç veriyor. Bir de cephe tasarımında, tüm vray material renlerinin tek taban üzerinden ton farklılığı şeklinde seçimi daha uyumlu ve göz okşayan sonuç veriyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence sahnenin kendisinde bir problem var. taşlar gerçekci durmuyor olabilir birkaç render birkaç kaplama ayarı yaparsınız düzelir. fakat o ağaçlar neden orda (rpc yada jpg tanımlanmış plane olmaları önemli değil de) sanki arkasında bir şeyler saklanmaya çalışılıyor ve bu eğim meselesi gibi geldi bana.. eğim yapmak problemli olmuş olabilir. ama bu sahne binanın kütlesini algılamamı engelliyor ki bir defa, yani sürekli gözüme sokulan birşey.. bütün herşey arka tarafa atılsın gibi birşey söylemiyorum. şimdi hemen aklıma gelen; binanın biraz daha uzakta kalacağı bir sahne hazırlayıp ağaçlarıda biraz daha sağ tarafda görüp (belkide tam da garaj kapısının önüne gelecek şekilde) böyle hem binanın tamamını yakalarız hem debu foto-realistik denen olaydan vazgeçmemiş oluruz
|
|
|
#8 |
|
|
baca biraz şey olmuş.
|
|
|
|
![]() |