|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
gece render denemesi
merhaba arkadaşlar. Ekte gönderdiğim villa projesinin tasarımı ve görselleştirmesi bana aittir. 3dviz ile modelleyip vray ile render almaya çalıştım( ilk denemelerim
) photoshop ile de arkafon ve bitkileri yerleştirdim.Sahnede bir direct light ve birde vray light kullandım. Hertürlü yorumlarınızı ve özellikle gece renderı konusunda önerebileceğiniz taktikler varsa sevinirim. Şimdiden eleştirileriniz için teşekkürler, iyi seyirler....(bu arada foruma dosya ekleme konusunda bir sıkıntı yaşamış olabilirim-dosyanın boyutunu hafifletirken çözünürlük düştü ve flulaştı. bu konuyu da en kısa zamanda çözüp size daha net yeni çalışmalar göndermeyi deneyeceğim) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Üstadım; çalışma ve tasarım göze çok hoş görünüyor. Fakat, içerde kullanmış olduğun ışık göze çok dokunuyor. İçerdeki insanların o derece bir ışıkda rahat edebilecekleri konusunda şüpheliyim.
Bir de havuz kenarındaki yer döşemesi ile şezlongların rengini biraz ayırsaydın göze daha güzel görünür kanaatindeyim. Ellerine sağlık iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Su ne kadar berrak ve parlak öyle bir su bulsam da girsem.Yanlız bu biraz gece değil de gün batımı gibi olmuş.Ama hiç bir yerde onun yansımaları görünüyor belki suyun üstünde belki başka bir yerde.O ışıkta da gölgeler oluşur ama...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili melih içerdeki ışık patlaması konusunda haklısın gerçekte bu şekilde bir aydınlık olmaz fakat yakalamak istediğim hava bimiktar da buydu yani görsellik açısından. teak zemin ve şezlongların aynı ahşap olması benim tercihim çünkü aksi takdirde şezlonglar çok ön plana çıkıyodu.
Taz-arımcı sizin eleştirilerinize gelince çok haklı olarak havuzu beceremedim çünkü vray mat da su yapımı konusunda yeterli tutorial bulamadım normal raytrace malzeme kullandığımda istediğim etki de olmadı çünkü havuz içindeki kaplamanın gözükmesi önemliydi bir de malzemeler konusunda biraz üşengeç ve sabırsız davranıyorum sanırım. ışık konusundaki acemilikleri de ekleyince sonuç bu oluyo. eleştirileriniz için teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
gökyüzü biraz fazla canlı renk olmuş sanırım. doygunluğu biraz daha düşük olsa render daha öne çıkabilirdi sanki. herşeyi bastırmış.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Ben çatıyı anlayamadım.
Malzemesi nedir oluğu nerededir. Kağıt şeklinde beyaz kolonlar o çatıyı nasıl taşır gibi sorularım var.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|