|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dış Mekan
Yeni bir çalışma arkadaşlar ilk defa dış mekan denedim. Ben çok memnun kalmadım ama yorumlarınızı almak isterim.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle emeğine sağlık demek istiyorum. Çalışman ile ilgili dış mekan olarak gözüme çarpanları bildirmek isterim. Öncelikle bahçe sınırlarını göremedim. Yani bu evin bahçe sınırları sadece bitkisel çözülmüş ki eğer öyle ise çok güvenli bullmuyorum. Ayrıca bitki kullanımı çok zayıf geldi ve gerekli fonksiyonları karşılamıyor düşüncesindeyim. Sadece iki tip bitkiyle çözmüşssün buda görselliği zayyıflatmış. Unutmamak gerekir ki bitkiler işlevsel, estetik, muhendislik vb gibi işlevlerle kullanılmalı tasarım ve mevsimlere göre alıcağı forma dayalı çalışmalar yapılmalıdır. Materyal kullanımı olarak tekstürler çok net anlaşılmıyor. Havuz kenarının kotu ve havuz merdiveninin boyutuda beni rahatsız etti açıkcası. Birde araç için bir yolun olmaması yada park yerinin, eksik bir tasarım olduğunu gösteriyor. Aydınlatma ile ilgili olarak daha estetik ve işlevsel kullanımlarda bulunabilirdin mesela havuz kenarına bolard tarzı alçak aydınlatmalar daha şık olucak düşüncesindeyim. Ev bahçelerinde genelde yüksek aydınlatma kullanılmaz. İlk olarak gözüme çarpanlar bunlar. Ama bunu ilk defa denemişsin ve kendinde eksikler bulmuşsun buda güzel. Ben derim ki bununla ilgili yol almak istiyorsan yapılan yorumlara göre projeni revize etmeni öneririm. Sana faydası olucağını düşünüyorum. Tekrar emeğine sağlık.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sn. Monk teşekkür ederim söylediklerinizin bir çoğunun farkındayım ama genede resimleri koyup düşünce almak istedim zate bir revize ye gideceğim ama tüm yorumları değerlendirip o şekilde bir yol izlemek istiyorum. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
biraz ışık fazlası var. ufuk kötü duruyor. çim de map tekrarı çok algılanıyor. bir de hazır modeller biraz emanet duruyor özellikler araba. ellerine sağlık. devamını bekliyoruz..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Ellerine sağlık.Çalışman da alanı biraz daha tanımladıktan sonra tasarıma geçseydin bence görsel olarak daha keyif verici olurdu.Bitkilendirmen çok zayıf kalmış.Hem çeşitlilik açısından hem de yönlendirme, uyarma ve mekanı tanımlama açısından.
Örneğin teras çevresinde kullanacağın çalılar veya mevsimlikler hem terasını tanımlar hem de görsel bir ziyafet sunabilirdi bize.Havuz çevresinde sert zemin bırakılabilirdi.Yeni çalışmalarınızı bekliyoruz.kolay gelsin... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|