|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
amerikan mutfak
Annem için yaptığım bir çalışma daha öncede yaptığım mutfağın benzeri. dolap ve raf yüksekliklerini bilerek alçak yaptım
![]() saygılarımla. cinema 4d& radiosity En son cihan tarafından düzenlendi : 20-08-2007 08:36 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Yaptığınız çalışmalardaki nesnelerde nedense bir orantı sorunu var. Ekipmanlar arasındaki ilişkiler ve sergilenen nesneler o kadar keyfi ki yaşantıya yönelik tasarım pratiği dışından olduğunuzu anlatıyor. Bir de, buzdolaplarına karşı niye böyle "ayırımcı" bir tavır geliştirdiniz?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Fayansın hali, battal boy mikrodalga ve Asiye marka küsmüş bir buzdolabı.
Yaklaşık 10-12 metre tezgah boyu ile 5 ailelik bir mutfak ve tahminen 5 metrelik bir tavan yüksekliği ve şahane bir masa örtüsü. Kısaca: Gelişme yok.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
İlk çalışmanızda çok fazla dolap var ve duvarın içinde kaybolmuşlar.Belki birkaç renk daha kullanıp ön plana cıkarabilirsiniz.Bu kadar büyük bir alanı kullanıyorsanız da,buzdolabını da dahil etmeyi deneyin.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
mekandaki orantısızlık konusunda haklısınız zira ölçüsüz kafadan ciziyorum. rafların ve dolap yukseklğini bilerek alçak yaptım.
buda mekanda orantısız goruntuye sebep oldu. calismalarda modellemeden cok render ve isik uzeribde yogunlastigim icin modellemeyi cok hızlı yapıyorum dolayısıla hatalar var. olculu bir cizimle cok gercekci renderler alacagim. render ışık ve kaplama benim gelişmem gereken yönüm. diğerini biraz daha titiz olsam yaparım. modelleme kotu olabilir ama render konusunda az da olsa ilerleme kaydettiğime inanıyorum. gelişme yok! yanlış bir ifade olmuş. diğer çalışmalarımla kıyaslayınız lütfen. sadece modelleme açısından değil. teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Işık ve rendır için daha iyi sonuçlar elde etmek istiyorsanız, modelleme ve tasarımı daha özenli yapmalısınız. Daha iyi, doğru, kıyas edilebilir sonuçlar alırsınız. Yoksa sadece ışık için bu kadar uğraşmaya gerek, çok basit çalışmalarla ışık konusu denenebilir...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Gün haklı.
Bir de burası mimari bir forum. Önce modele yani mimariye sonra ışık gölgeye bakılır. Size kötü eleştiri yapıyoruz gibi bir durum hasıl oluyor ama foruma gönderdiğiniz ilk çalışmadan bu yana gelişme olmaması öncelikle beni biraz üzüyor. Doğru ölçek önemli. Üst dolapları bilerek kısa tuttum diyorsunuz ama üst üste 3 kat dolap var görüldüğü kadarı ile neredeyse tezgah altı dolaplar kadar yüksek. Önce ölçekli çiziniz. Sonra ışık gelir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
İnsan bu mutfakta yemek yerken asabiyeti artar gibime geliyor
renklerden ötürü .. İyi Çalışmalar.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Asiye bu işe kızmasın..Buzdolabına yazman biraz kinayeli olmamış mı?
![]() Ayasofya ve gun benim söyleyeceğim eleştirileri yazmışlar.Bence en başta çalışmalarına biraz daha özen göstermen gerekiyor. Foruma 5 yerine 3 adet ama üzerinde daha çok emek harcanmış çalışmalar yollasan daha iyi olacak bence.Mesela aykırı bir şey düşünmüşsün.Mutagı kırmızı yapmışsın (dogru veya yanlış) ama bu aykırılığın yanında gayet sıradan bi masa atmışsın orta yere. Keza mikrodalga fırında aynı şekilde... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
mutfak
Bence monoton bir mutfak olmuş. Kullanımı da pek rahat değil tecrübelerime göre. Dolap yükseklikleri, tezgahla dolap arasında mesafe nasıl bilmiyorum ama bana kafa bulaşık yıkarken çarpar gibi geldi.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İçel
Mimar
![]() |
Bir ortama girdiğiniz zaman oranın sizde uyandırdığı hisler aslında tasarımın başarısını yansıtmak için yeterlidir.Ben bu ortamda rahatlık ve estetik adına iyi hisler hissedemedim.Yani modern bir hava oluşturulmaya çalışılırken sanki biraz fazla zorlanmış gibi, sanki biraz daha basit bir çözümle çok daha fonksiyonel ve hoş bir ortam oluşturulabilirdi gibi geldi bana. Belki yanlış düşünüyorumdur ama detaya inmeden genel olarak tasarımı böyle değerlendiriyorum affınıza sığınarak...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|