|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
sketchup ın güncel olarak tek eksiğinin '''fotogerçek'' görselleştime olduğunu düşünürsek bu durumda piyasaya pek çok yan görselleştirme programının çıkmasını yadırgamayız. peki hangisi bizim için en uygunu. bu sorunun cevabı araştırmaktan geçiyor. benim kişisel çabalarım sonucunda başaralı diyebilceğim iki programdan ilki ''maxwell'' ikincisi ise ''kerkythea''. kerkythea' nin göreceli olarak kolay oluşu ve amatör duruşuyla profesyonellik aramayanları epey tatmin edebilceğini düşünüyorum.
En son yigitöztürk tarafından düzenlendi : 12-08-2007 02:20. |
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
teşekkürler yiğit.
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence mimarlık ortamında "photorealistic" görüntü yakalamaya çalışmak ne kadar anlamlı bunu tartışmak daha doğru olabilir. benim düşüncem fotogerçekcilik bizim anlatımımızı oldukça kısıtlayan birşey bi taraftan, bir çok soyutlamayı ve vurguyu ortaan kaldırır ama bir taraftan da sonucu gösterdiği için işin esas amacını gösterbiliyor.. bu nedenlerle bu konuda bi sürü soru var aklımda.. ama maxvelli tercih ediyorum ben de yeni bir anlatım oluşturmaya çalışıyorum ve maxvall in phisical sky ile aydınlanması oldukça gerçekci ve bunun yani sıra malzeme ve modelle oynayarak mükemmel bir anlatım çıkarabiliyorsunuz ortaya
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
yazdıklarımın havada kalmaması için sizinle bu grafiği paylaşmak istiyorum. umarim fikir edinebilmeniz açısından faydalı olur. şunu unutmayalımki en popüler her zaman için en iyi değildir.
model kaynak: Kerkythea render: m. yigit ozturk bidirectional path tracing yöntemiyle 457 kere taranarak elde edilmiştir. |
|
|
|
#5 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Katılıyorum.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ziyaretçi
|
malzeme-ışık-render kavramlarının ideal fotoğrafı yakalamak için ayrılmaz bir üçlü olduğunu çoğumuz bilmekteyiz lakin burda özne fotorealistlik, malzeme-ışık-render değil kolay yoldan saatlerce uğraşmadan render almak ''rendercılık'' mesleğinin ilahi bir statü değil uğraşı sonucu hepimizin elde edebilceği bir kavram olduğunu vurgularken kerkythea' yi tanıtmaktı sanırsam. sunum teknikleri kişiye bağlı olmakla birlikte öyle de kalmalıdır. çünkü görecelidir.
saygılar. |
|
|
|
#7 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
(Şimdi diyeceksiniz ki herkese katılıyorsun. Ama iki yorum da hoştu. Kabul salonunda çok görülmüyorlar diye) Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|