|
|
#1 |
|
|
SketchUp'ta yaptığım bir apartman modeli.. Yorumlarınızı bekliyorum, nasıl duruyor? (resimleri yeni pencerede açarsanız daha büyük görebilirsiniz)
Henüz bahçe düzenlemesi bitmedi Eksikler olabilir, doğaldır ilk apartmanım.. Render yok, mac os x için render tavsiyesi olan varsa buraya yazabilir. ![]() Açı - 1 ![]() Açı - 2 ![]() Açı - 3 ![]() Açı - 4 En son Yasin TATLICI tarafından düzenlendi : 01-08-2007 11:16. Nedeni: Yok |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
dostum resimler gözükmüyor tekrar yollar mısın?
sen yolla yorumlarımızı yapalım |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
pardon simdi açıldı resimler internet bugun yavaş sanırım ondan ilk açılışta hiç bişey yoktu.
ilk renderlara göre iyi olmuş sketch-up tam olarak bilmesemde ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
görünüyor
SketchUp'a en iyi render motoru hangisidir acaba?
En son Yasin TATLICI tarafından düzenlendi : 01-08-2007 14:04. Nedeni: Yok |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
abi gayet güzel olmuş. ellerine sağlık. ama takıldığım bir şey var belediye buna izin verecek mi?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
tasarım olarak daha etkileyici şeyler yapmaya çalışırsan dah iyi olur. tabi mimarsan veya mimarlık öğrencisi isen. çünkü çevremizdeki apartmanlardan farklı birşeyler diyemiyor. halbuki biz mimariyi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz de mi!...
çizim ve imajlar olarak iyi sayılır. ama oturduğu taban daha ciddi modellenebilir. sen de farkındasın zaten. bazı açılar heyecan verici denebilir. ama daha da heyecenlandırılabilir. sketch upla ilgili kısma gelince; sketch up la en iyi çalışan program maxwell. ama max ve diğerleriyle de çalışma yöntemini bulabilirsin. sketch uptan da iyi imajlar elde edebilirsin. seninkiler de hiç fena değil. hatta sketch up la vray bile kullanılır. forumda sketch upla ilgili başlığa bakarsan istediğin konularda çok daha detaylı bilgiler elde edebilrsin...
|
|
|
#8 | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
lise öğrencisi isen tebrik ederim. mimariye ilgin var herhalde.
eğer yapıların modellerini yapmak istiyorsan önemli mimari projelerin modellerini yap bence. çok zevkli olur eminim.ve çok öğretici. modellemesi zor olabilir , bir bulmaca gibi gelebilir sana. ve onları çözüp modelleyebildiğinde mimari adına da birçok şey öğrenirsin. arkiv'de birçok yapının çizim ve fotoğraflarını da bulabilirsin. oradaki yapıların modellerini bizimle paylaşırsan çok daha eğlenceli olur. programlar adına ise photoshop ve sketch up ile çok da eğlenceli kolajlar yapabilirsin. tabi resmi bozmadan... dğer render programlarıyla saatlerce bekleyip gerçekçi resimler de elde edebilirsin. tercih sebebidir bence.
|
|
|
#10 |
|
|
Şimdi bişey sorucam, burdaki apartman şuanki haliyle çizim hali çıkartılabilir mi? Yani başka ne tür hesaplar gerekiyor? Her duvardaki tuğla sayısı falan o tür şeyler var galiba..
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
şu anki halinden iki boyutlu çizim haline geçiş aşamasını soruyorsunuz herhalde.
biz genelde iki boyutlu çizimden üçüncü boyuta geçeriz. bunun iki boyutlu çizimi sketch upın section komutuyla baktığınız kesitlerin perpektifsiz halidir ve iç mekandaki görülebilecek şeyler de çizilir. o çizimler yaşanabilen hayatta hiç göremediğimiz şeylerdir ama onlar olmadan da bu projeler yapılamaz. daha teknik çizimlerdir yani. plan-kesit-görünüşlerdir kısaca. ama içinde tuğla sayısı falan yoktur. kapı-pencere-duvar çizimleri ve bilgileri vardır. hatta tefriş(iç mekan mobilyaları falan) da çizilerek öneriler getirilir. mimari uygulama projesinde malzeme-renk-boyut gibi bütün detaylar vardır. bunların hepsi tasarıma katkısı olan şeylerdir zaten. daha teknik olarak tesisat-taşıyıcı-ek malzemeler de yer alır. şu anki halinden direkt geçilmez tabiki. ama bize o çizimler sonunda karşımıza ne çıkacağını gösteriyor. dediğim gibi arkivde birçok örnek bulabilirsin. yaşadığın yerdeki binalarla ilgili çizimleri görebilirsin(büyük şehirlerdeki nitelikli projeleri bulabilirsin yani)
|
|
|
#12 |
|
|
4 daireli kat planı var mıdır acaba? Örnek olarak..
En son Yasin TATLICI tarafından düzenlendi : 02-08-2007 09:26. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
süperr süper devamm...
valla lise öğrenisine göre gayett iyi crazy_art a kesinkile katılıyorum yapılmış ünlü projeleri incele ve onları modellemeye çalış...yoksa bu tür yaptığın apartman modeli sana pek fazla bişey katmaz 3 boyutlu algılama açısından da bahsettiğim uğrşların daha faydalı olcağını düşünüyorum...çünkü bir katını yapıyorsun üst üste pasta gibi kopyalıyorsun.4 daireli apartman modelini ne yapacaksın müteahit mi olacaksın
boşver alışılmış şeyleri beynini zorla ... bakalım neler olacak..ama istekli oluşunu beğendim lisede bende photoshop ve dreamweaver gibi programlara hevesliydim mimarlığı kazandım büyük yararını gördüm seninde hayallerin bu yönde ise durma kendini zorla sürekli karıştır programları ayrıca her tuğlanın tek tek hesabı falan yok korkma... ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
sketchup ın da max gibi v-ray motoru var dene istersen...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
|
|
|