|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Çatı Katı Modelleme
Program: 3dsmax 8
Render: Vray Render süresi: 90dk Merhabalar... Öncelikle belirtmek isterim yarım saattir forum kurallarını okuyorum.. Gönderilen çalışmalarla ve bunların foruma kabulü ile ilgili birçek şey yazılmış. Kendi kendime sordum acaba benimki yeterince iyi mi diye.. Ve şansımı denemek istedim açıkcası.. Modellemeyi 3dsmax 8 programı ile yaptım ve Vray render'i kullandım. Render'in gerçekçi görünümü konusunda biraz karasız kaldım. Sanırım ayarlarını iyi yapamıyorum ve render süresi çok uzun geliyor bana. Mesela 800*600 çözünürlüğündeki bu çalışmayı 90dk gibi bir sürede tamamladı bilgisayar.. Render menüsünde sadece iki ayarı değiştirdim, onu da aşağıda resimde görmektesiniz.. Yorumlarınızı bekliyorum.. Saygılar... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba Çağrı.Bence render olarak başarılı. Bir eksik var gölgelendirme yetersiz kalmış. gölge yoğunlugunu artır biraz. Kullandığın ışıkları ve gölgelendirmeyi area yapmanı öneririm. Eğer area yapmadıysan. Kaplamada biraz daha çalışsan çok daha güzel olur. Çünkü kanepe beyaz deri mi kumaş mı belli olsun.
iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkürler... Programı yeni yeni öğrenen biri olarak gölge yoğunluğunu arttırmak bağlamında söylediğiniz (ışıkları ve gölgelendirmeyi area yap) kavramını pek anlayamadım fakat bunu araştıracağım.. Koltuk kaplamadaki sorun ise ilk etapta benimde dikkatimi çekti fakat bir türlü gideremedim
Render ayarları ile ilgili bir sorun olabileceğini düşündüysem de bir sonuca varamadım.. Yourumlar ve tavsiye için teşekkür ederim... Bu forumda olmak güzel.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ya render için yorum yapmayayım da tabloların üzerinde bir eleman var parlak onun içi acayip toz tutar.Ayrıca elemanlar çok hoşlar kırmızı çekmeceler,sehbalar,tablolar ama o kırmızı çekmecelerin bitiş kısmında parçaların araları da çok toz olur.Bir de duvarın içindeki açıklık yine aynen toz olmasının dışında foksiyon olarak da çok katkısı olduğunu gözleyemiyorum.Yani eminim evin hanımı bunu istemeyecekti.Ben de temizlemeyeceğim için herşey çok güzel görünüyor ama....(?)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
tabloların üstündeki parlak elemanı gizli ışık bölmesi olarak düşünmüştüm, toz tutar mı tutmaz mı hiç düşünmedim. Televizyonun üstündeki duvara gömme bölme de sadece bir raf ki her raf toz tutar bence. Belki çekmecelerin oradaki bölmenin toz tutması konusunda haklı olabilirsin.. bunu düşüneceğim.. teşekkür yorum için..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Duvarda çok da işe yaramayan bir yırtık elde etmek için duvar önüne duvar eklemek pek doğru gelmedi bana. Ya da o yırtığı nasıl elde ettiniz anlamadım...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Bütünüyle duvar kadar bir alçıpan işçiliği yapılarak elde edilebilir.
1- Ciddi bir mekan kaybı 2- Ciddi bir işçilik. Ancak aşağıdan arkadan çok çirkin borular filan geçerse ya da çok çirkin bir kiriş kolon ikilisini kapamak için olası. Başka türlü anlamsız bence de.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 18-07-2007 11:14. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben de kendi ofisimi yaparken duvar bitişiyle tavan başlangıcını koparmak için 5x5 lik bir fuga fikri icat etmiştim ve sırf bu yüzden bütün duvarları demir strüktür üzerine alcıpan kaplayarak şişirtmiştim..
olumsuz yani : ayasofyanın dediği gibi ciddi bir maliyet bindi olumlu yanı :bütün ağ ve bilgisayar kablolarını arada kalan boşluktan geçirdik, duvarla strüktür arasına koydugumuz ısı ve ses yalıtımı sayesinde içerisi kale gibi oldu.dışarıda camın önünde biri bagırsa içeri en ufak ses gelmiyor,sabahları klimaları 1 saat calıştırıyoruz uzunca bir süre içerisi serinliğini koruyor. sonuç : her ne kadar bu yapılan iş akılkarı gibi görünmese de bunu yapmayı kafaya takmıştım birkere... bu yaptıgıma ise ;mimarlık aleminde saplantılı mimar sendromu diyorlar... ![]() ![]() dipnot : korktugunuz kadar toz tutmuyor.ayda 1 defa içinin tozunu alıyoruz 2.5 senedir pırıl pırıl duruyor hala... ![]()
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Sanırım herkes duvardaki gömme bölmeye ilgili sorun olduğunu düşünüyor. Bence dekoratif ve kullanışlı bir alan.. Oda'nın heryeri ne kadar toz tutuyorsa orası da o kadar toz tutacaktır. Bu benim düşüncem. Fakat bir iç mimarlık okulu mezunu olmadığım ve şu an itibariyle sadece hoby amaçlı tasarımlar (bilmiyorum tasarım demek ne kadar doğru) yaptığım için birşeyleri doğru bildiğiniz düşüncesiyle fikirlerinize saygı duyuyorum.. Yorumlarınız için çok teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
AFT ofisinde bu uygulama çok iyi olmuş.
Dümdüz kaplayıp az para gideceğine böyle kişilikli olmuş. Tebrikler. Şİdmi gelelim maliyete. Tasarımda herşey ucuzluk değildir. Bunu biliyoruz. Ama eğer bir uygulama bir şeyler katıyorsa bir tasarım fikrine uygunsa anlam ifade eder. Parasını da çıkartır. Yukarıdaki örnekte çok ince bir niş için koca duvarı alçıpan ile kaplamak anlamlı değil. Bence o duvar iç cephesi defalarca çizilmeli ve niş ortaya çıkarılmalı. Ancak tasarımcı ben böyle düşündüm ayrıca maliyetini hesapladım kabul ettirdim diyorsa bize de pek bir şey demek düşmez.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|