|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Belli bir dönemin karakteristik özelliklerini yansıtması açısından çok özel bir yapı, özellikle cephedeki doku ve giriş saçağına bayılıyorum, umarım yapının bu diline zarar vermiyorsunuzdur. Render çalışması olarak başarılı değil ama önemli olan tasarım ancak tasarımınızı da bu çalışmalardan anlamak güç... Mümkünse iki boyutlu çizimleriniz varsa onları da paylaşır mısınız?
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba
Bu bina 1957 de Nejat Ersin tarafından o dönem Ankara'da yaşayan Amerika'lı aileler için yapılmış. Dublex dairelerden oluşuyor. Cephelerde kullanılan prekast elemanları bir miktar değiştirerek aynı cizgiyi korumak istedim aslında. Zaten hayali bir proje olduğu için bu projeyi seviyorum. Uygulamaya geçecek birşey olmasını asla istemezdim. Bu bina bu haliyle muhteşem 2 boyutlu AutoCAD çizimlerim ve eskizlerim var. Hangisinin daha faydalı olacağını belirtirseniz onu ekleyebilirim.Saygılarımla...
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Mevcut durum ve öneri planları görebilmek isterdim ve varsa kesitler
![]()
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Çizimleri koyduğun için teşekkürler ama çizimler okunaksız, anlaşılması çok zor.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
aeon_irem
merhaba cinnah 19 un orjinal planlarını mümkünse paylaşabilir misin. çok acil ihtiyacım var. şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Zik zak üst üste bindirilmiş beton parçaları sizin tasarımınız mı? Bunu sormamın en büyük nedeni geçenlerde bir dergide bu tasarım mantığının bir mimar veya tasarımcı tarafından tasarlandığını biliyorum. Burada esinlenmemi var yoksa tamamen tesadüfmüdür?
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yanlış hatırlamıyorsam Ali Cengizkan'ın "Modernin Saati" adlı kitabında çok kapsamlı bir dokumantasyon ve değerlendirme var bu bina hakkında. Çizimlerine de buradan ulaşabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|