|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Villa tasarımı
Google SketchUp ilk kez kullanıyorum aslında buraya eklemek için ilkkez
![]() *Çizim Google SketchUp ile yapıldı 60dk *Maxwell render ile render alındı materyaller Google SketchUp ait 80dk *Binayı Google ile villa yazarak buldum bakarak tasarlamaya çalıştım. *Garajdaki araba havada kalmış bunu görmemezlikten geliniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En son cihan tarafından düzenlendi : 17-05-2007 12:18. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
maxwell 2. imaj gerçekçiliğinde imajlar üretebiliyor
seninki maxwell render a pek yakışmamış bir çok ayarı çalışman gerekiyor sketchup dan maxwell e export penceresinin "options" bölümünü bir incele ayrıca bakarak kopyalama denilebilir bakarak tasarlama denilemez sanırım araba ve şezlong uçuyor
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
re:
maxwell de zaten hiç bir ayara dokunmadan render alındı
bakarak kopyaladım katılıyorum.Tasarım yaparken yapılmıştan ilham alınır.Kimse bir villayi 0dan kafadan atarak zaten yapamaz ben hiç bir yapının ufak ayrıntılar dışında bir birinden farkı olduğunu görmedim.kalıp hep aynı. Araba uçuyo zaten baştan söylemiştim ucan araba benim tasarımım kopya değil |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın "_nokta_". deneme olarak yapılmış bir çalışma olduğu anlaşılıyor. sketch up kullanan birisi olarak ilk çizim için başarılı buluyorum.
eğer maxwell dokularını kullanırsanız ve daha iyi bir ışık ayarı yaparsanız 2. fotoğrafa benzer imajlar elde edilebilir. ama o zamanda render süresi 80 dk falan olmaz. 2 gün civarı tutar tahminim yani maxwell böyle bir program. rendera başlayacaksın ve sonra renderı unutacaksın. bilgisayarı da tabii. çoook yavaş render alan bir program ama gerçekten kendi kendine yaptığı atmosfer-ışık-yansıma-doku ayarları bazen kusursuz oluyor, tabii renderın sonunu görebilirseniz.
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
merhaba _nokta_ ,
tasarım hakkında yapmış olduğun yorumu şahsen tasarım hakkında yapılmış bir yorum gibi değilde, misal daha çok uygulamasında kullanılan malzemenin vs. aynı olabileceği kanısına vardığından ötürü yapmış olduğun gibi bir yorum olarak anlamak istiyorum. ayrıca bu noktada tasarımı bir kalıba oturtmakta pek doğru değil gibi. nitekim herhangi bir yapıyı tasarlamadan önce bazı ön araştırmalar yapılır, bilgiler toparlanır, örnekler incelenir ve yeri geldiğinde de toparladığınız bu bilgilerin bir kısmını tasarımınızda kullanırsınız ki kullanmanızda bana göre doğru olandır. ama bu sıfırdan tasarım yapılmaz kanısınıda doğurur anlamına gelmez. umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir. kolay gelsin ...
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
komik
bütün arkadaşlar bunun bir deneme olduğunu ve yorumlarla ileriye götürülmesi gerektiğini anlamış ve bana katkılı mesajlar atmışlar.Tasarım hakkında kendimce başkalarının düşünceleriyle uyuşması herkez benim gibi düşünecek değil.Belki yannış belki kendimce doğru.
bu mesajı yazan arkadaş kendini komik zannedenlerden galiba seni komik seni bide dil yapmış ne güzel ne güzel.Ben bu yorumu sanırım fotomaç gibi gazetelerde görüyorüm.Hani vardırya başlıklarda"Hakan sonunda ŞÜKÜR" gibi ayıp olmasın ben gülümsedim |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Söylenecek söz yok bu durumda (komik değil acı birşey söylemiştim)
Ufak hatırlatma burası mimarlık forumu. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
nokta işini ciddiye alan ve foruma yararlı katkılarda bulunan birisi, buraya gönderdiği çalışmada ilk olması sebebiyle iyi bir çalışma
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
|
re (re bile değil)
Alıntı:
siz polimiz yaşamak istiyorsanız özelden mesajlaşalım burayı kirletmeye hakkımız yok. ben size sabaha kadar cevap atarım ama değerli yöneticilere boşuna iş çıkarmak istemeyiz. bende burası mimarlık forumundan daha öte hala farkında değilsin galiba. üyelerin hepsini mimar sanacak kadar düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Değerli MrT yorumların içib teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
tekrar merhaba _nokta_ ,
öncelikle ben sadece çizim hakkında yorum yapılmaktansa ifadelerde kullanılan sözcüklerin anlamlarının iyi kavranmasından ve bunların hepsinin birden düşünülerek beyin fırtınası yapılmasından yanayım ki benim müdahele ettiğim noktada aslında buydu. herkesin kendisine göre elbette ki doğruları vardır ama takdir edersin ki genel geçer doğrular, yani herkesin doğru kabul edebileceği doğrularda vardır. eğer istediğin sadece çizimlerin hakkında yorum yapılması ise sketch up'ta çizim yapan biri olmadığım için ve senin bu yaptığın işin süresinin uzunluğu veya kısalığı, kalitesi vs. anlamında birşey diyemeyeceğimi söylüyorum. ama başka söylenebilecek şeyler var tabiki. mesela referans olarak göstermiş olduğun fotoğraftaki yapıya bir taraftan uymaya çalışmışken diğer taraftanda kendinden birşeyler katmaya çalışmışsın. şemsiye, şezlong, havuz ve çardak gibi ... bu olumlu karşılanabileceği gibi olumsuz da karşılanabilir. göreceli bir kavramdır. bunun dışında zaten kendinde özeleştiri yapmışsın. araba, şezlong, terasın taşıyıcıları havada uçuyor. sonra sadece garaj kısmında değil tüm zeminlerde sert zemin sınırlamaları yapılmalı vs ... kolay gelsin ... not: alındığımdan veya birilerini savunmak adına değilde sadece kendimi daha iyi ifade edebilmek adına yazdığım ve konu dışı olduğum yerlerde beni mazur görmenizi istiyorum. amacım kesinlikle polemik yaratmak değildir.
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
re:
değerli yorumların için teşekkürler.
|
|
|