|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
John's Cafe
Bu çalışma halen devam etmekte olan Tuzla'da hizmete girecek "John's Cafe"...
Işıklandırmayla ilgili sorunlarım var,kötü olduğunun farkındayım.. Duvarlarda üst kısımlar cam tekstili alt kısımlar doğal taş görünümlü duvar kaplaması. Tavanda ise doğal ahşap görünümlü kirişler kullanılacak(hafif ve monte edilmesi daha kolay).. Resimde gördüğünüz kafenin iç mekanı.İç kısım baya küçük.14 metrekare sadece.Ama asıl oturma olayını dış mekanda çözeceğiz.O henüz belli değil işte..Belli olunca onu da yorumlarınıza açacağım.. Eleştirilerinizi bekliyorum..
~interior architect~ En son shadow tarafından düzenlendi : 01-05-2007 14:17. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hiç yorum yok mu?
![]()
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
metarial kendini göstermemiş.ışık da sanırım biraz sorunlu ama geliştirilebilir diye düşünüyorum
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Nasıl oldugunu bilmiyorum ama sanırım camlarda bir sorun var. İçerisini mi yansıtıyor yoksa dışarısı mı görünüyor anlaşılmıyor. Lambalar transparan mı? Yer kaplaması iyi olmuş, mobilyalar iyi.. Duvarların alt kısmı biraz geliştirilmeli.
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
eline sağlık zehra diğer mutfak tarafı anlaşılmıyor ışık patlaması var render olarak bence lıght tracher veya radiositiy kullan daha iyi sonuçlar alırsın
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekkür ederim hepinize.
Bugün müşteriyle yaptığım görüşme sonucunda duvarda kullandığım o taş görünümlü kaplama malzemesini iptal etmek zorunda kaldık(Çokta heveslenmiştim halbuki).Baya pahalı bir malzemeymiş meğer.Bende ilk defa kullanacaktım,kısmet olmadı. Render ve ışık konusunda kendimi geliştirme çalışmalarım devam etmektedir. Eleştirilerinizi dikkate alacağım ![]()
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
masa(lar) üstündeki ışık(lar)
ayarları bozuk herhalde gerçekçi bir aydınlatma sağlayamamış masaların gölgesi tam altına düşmüş ancak sanki o ışıklarla aydınlanmıyormuş gibi bir tuhaf 3dmax kullanmadım ama daha önce ama raytrace ve globalilluminasyon ile ilgili bir ayarlar olmalı onları öğren derim
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
14m2 kadar küçük bir alanda sarkma aydınlatma yerine spot uygulama daha uygun düşebilir gibi geldi. küçük hacim içerisinde kesintisiz bir algı mekanı olduğundan daha küçük görünmesini önleyebilir. çok ışık yerine loşluğa yakın bir aydınlatma atmosferi denenebilir.
kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Mutfakla içiçe olması operasyonel anlamda düşündürücü,mutfaktan gelecek olan ses,koku sıcaklık v.b şartlar salonda rahatsızlık yaratır.Sarkma aydınlatmanın yüksekliği ne kadar bilmiyorum ama yükseklik iyi ayarlanmalı,sarkma aydınlatmalar masanın tam ortasına koyulmuş,olması gerektiği gibi ama masaları kaydırmanız gerektiğini düşünün
örneğin kalabalık bir grup geldi masaları birleştirdiniz.Mutfak kısmen görünüyor,mutfak zemininde kullanılan malzeme (epoksi) seçimi çok güzel.Salon zemininde renk olarak sandalye sırtlıklarının rengi daha uygun olur.Dilerim servis kalitesi ve buna uygun müşteri profili olan,geliri yüksek bir işletme olur.Saygılarımla En son cicekadem tarafından düzenlendi : 06-04-2007 11:50. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
render konusunda yorum yapmayacagım sadece tasarım acısından degerlendırecegım.ılk olarak sımetrı olgusu tamamıyle tasarımına yansımıs rahatsız edıcı bır boyutta.Kucuk bır mekan olmasına ragmen koyu renkler kullanarak ortam daha kucuk algılanmıs.duvarda kullandıgın yarım kaplamanın rengını de acman ya da kullanmaman gerektıgını dusunuyorum.duvarda asılı duran seyler de daha sevımlı ve bırbırını tamamlayan hale getırılebılır.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eleştirileriniz için teşekkür ederim.Ancak orda mutfak olarak görülen yer cafenin hazırlama alanı olacak(olmakta zorunda zaten,Başka yer yok çünkü).Hani Starbucks yada Cafe Crown gibi yerlerin hazırlama alanlarının minyatürü gibi.Bununla ilgili bir açıklama yapmak istedim.
Sağolun sağolun sağolun ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|