|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Bir apartman çalışması
işte bir apt. çalışması
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
re: cvp :)
Çalışmayı daha büyük çözünürlükte yollarsanız daha iyi olacak.Çok küçük duruyor.Doğal olarak net bir fikir vermiyor.Yine de elinize sağlık.
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
bu da büyük boyutta
http://img224.imageshack.us/img224/231/resm1oz0.jpg
resmi büyük boyutta göndermeyi deniyorum. umarım olmuştur. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
ali kutlu ya..
sayın ali kutlu sizin tarifleriniz dogrultusunda resmi büyük boyutta gönderebildim. yukarıdaki link den görebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
merhaba eyoz ,
öncelikle 1. katta solda balkon kapısı eksik bunu belirteyim onun dışında modellemeniz gayet temiz ama kullanmış olduğunuz renkler konusunda böyle söyleyemeyeceğim, kusura bakmayın. bence kullanacağınız 2 renk ile bu çalışmayı çok daha şık bir çalışma haline getirebilirsiniz. birde camları siyah yerine hafif mavi tonlarında ayarlasaydınız çok daha hoş olurdu gibime geliyor.ışık ayarları konusundada başarılı bir çalışma. tebrikler. kolay gelsin.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
etic e
degerlendirmeniz için teşekkür ederim.
size cam konusunda bir kaç şey sormak istiyorum. bu calışma sketch up da cizilmiş ve maxwel de render edilmiştir. maxwell de ne ren cam kullanırsam kullanayım hep beyaz renk cıkıyor. yan cephede cam arkasına perde koydugum için camlar biraz seciliyor. ön cephede perde koymadıgım için sizin dediginiz gibi siyah duruyor.. sizin de söylediiniz gibi hafif renkli örnegin mavi renkli bir cam yapıp ve maxwell de de mavi cıkması için ne yapmam gerekli.. yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Alıntı:
maxwell'i bilmediğim için maxwell'de nasıl mavi yaparsın bilmiyorum ama biraz fikir yürütecek olursam, cam malzemesi atadığın objelerin/yüzeylerin yansıma özelliğini arttırarak bunu az da olsa sağlayabileceğini düşünüyorum. bunun dışında tabi birde photoshop gibi bir programlada çalışmanı destekleyebilirsin. çoğu arkadaşta böyle yapmaktadır diye düşünüyorum. tekrar kolay gelsin ...
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
sketchup ve maxwell eklentisi ile render alırken
sketcup maxwell exportu direk render almaya başlıyor aynı zamanda .mxs dosyasınıda kaydediyor aslında yaptığı .mxs i kaydedip açmak bu durumda maxwell direk render cekmeye başlar o renderı durdurun ve maxwell studioyu başlatın kaydetiğiniz dosyayı açın tekrar meteryalleri düzenleyin böylece mavi cam veya istediğiniz rengi elde edebilirsiniz. örneğin cam katmanına C:/Program Files/Next Limit/Maxwell/materials database/mxm files/ateam's special/jdhill/ içindeki ags silver 75 materyali yüksek yansıma miktarı ile pisişik skyınızı yansıtacağı için gerçekçi bir etki bırakacaktır.
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
orhunkeskinbıcak a
verdiginiz biligiler için çok teşekkür ederim..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
bende maxwellde yeniyim
bende sketchup ile maxwelli deneyim dedim hiç beyenmedim olmuyor hatta ben AutoCAD ile modelliyorum sonra sketcup a atıp ordan maxwell export yapmaya çalışıyordum birde ne göreyim maxwell 3ds kabul ediyor şimdilerde çizimi AutoCAD de modelleyip maxwelle atıyorum neyse maxwell ayarlarına gelince maxwell "Sample level" (SL) değerine göre render süresini kendi hesaplıyor sizin süreye küçük bir değer girmeniz sadece kısa renderı kesmenize neden olur o nedenle render süresini olabildiğince yüksek tutun sonra o hesaplayıp süreyi kendi belirliyor zaten maxwell sutudyoyu kullandığınızı düşünerek anlatıyorum en iyisi öyle kullanmak 5000 dk iyi bir değer SL : 20 bence iyi ama 15 birazdaha kısa renderlar alır bir gecelik makinenin performansı ve kullandığın metaryellerin türüne göre obje sayısıda önemli tabi "render threads" 0 ne işe yarıyor bilmiyorum "Sampling level" bunu 15 yapıyorum render kalitesi 20 -22 iyi 15 orta "Burn" 0,8 bunu hiç karıştırmıyorum "Gamma" 2,2 dokunmuyorum "Autoexposure" boş "MXCL Render Path" render çıktısının kayıt dosya yolu ve dosya adı ve türü "MXST Render Path" bilmiyorum diğerlerinden bildiklerimi yazıyım "Render in low priority" bunun tikini kaldırırsan işlemcin %100 çalışıyor işaretlersen %50 "Enable Multilight" multilight özelliğini açıyor renderdan sonra tüm ışıkları açıp kapayabiliyorssun kaydedebiliyorsun vs diğerlerini bilmiyorum tüm materyalleri maxwell materyali kullanıyorum zaten sketchup meteryalleri çeviriyor ceviremedikleri herhalde renderda çıkmıyor birde projector ayarları var objelerin maxwelle ilk geldiğinde kilitli oluyor tüm layerleri seçip sonra tüm projectorleri seçip kilidini kaldırmalısın öeneğin cubic yapmalısın yoksa maping olayını halletmelisin yoksa resimli kaplamalar döşenmiyor siyah çıkıyor www.maxvellrender.com adresinden forum veya tutorials kısımlarını iyice incele sonra camera ayarları çok önemli bir fotografçılık sitesi bul ve dersleri incele "Focal distance" kameranın odaklandığı mesafe "Roll" kameranın akış doğrultusundaki açısı "Shuter" diyaframın açık kalma süresi "fStop" diyaframın objektif capının kaçda kaçına kadar açılıp bekleyeceği "focal length" objektif capı mm "Iso" asa diyolarya o galiba "resolution" çözünürlüğümüz shuter f-Stop değerleri önemli hangi ışık miktarları için hangisi kullanılır bunlar öğren internetden gece çekimlerinde ne yapılır filmin isosu ne seçilmeli materyallere hiç girmiyorum verdiğim linkden indir materyel sistemi çok değişik henüz çakamadım o nedenle hazır meteryaller kullan new meteryal yapacak olursan materyal editörün wizard kısmını kullan çok yardımcı olacaktır
Ars Longa, Vita Brevis En son orhunkeskinbicak tarafından düzenlendi : 20-03-2007 13:38. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|