|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Bir Proje
Okulda yaptigim son projenin renderlarini yolluyorum. Proje konusu Cornelson adinda bir kisi icin tasarlanan ve icinde diger insanlarada acik olan kücük bir kütüphane bulunan, tek kisilik bir ev.
Advanced lighting ve omni light ile renderladim. Modelleme; %30 autocad, %70 3dsmax (8). Görsellemede (malzeme, konstruksiyon..) cok fazla detaya girmedim, asil anlatmak istedigim hacimler,dogal isiklandirma ve mekanlardi. Bilgisayarda yapilmis bir maket olarak incelenebilir. En son shadow tarafından düzenlendi : 01-05-2007 13:59. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Ic mekanlar
Ic mekan görüntüleri.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
proje hoş duruyor. ama modellerden midir nedir çok boş. çizimleri böyle değildir umarım.
iç mekan doku ve model eksikliklerinden ışık algısını pek okutmuyor.daha detaylı modellenip iyi de dokularla bezense akıldakileri daha çok bize gösterebilir. kat yükseklikleri değişken sanırım. buna neye göre karar verdin? bir de modellemnin %30unu nasıl ayarlayabildin? merak ettim sadece ![]()
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba
Dedigin gibi modellemede eksik biraktigim noktalar var. Bunun en önemli nedeni zaman darligi idi. Sunumlarda dikkat edilenlerde renderlar ön siralarda degildir. Zaten mekanlardaki isik oyunlarini makette gerceklestirmeye calistim. (1:20 lik maket yapmak zorundaydik) 3d modelleme ve renderla ugrasmayi sevdigim icin bunlari eklemistim. Tabi cizimler daha detayli oldu.
Kat yüksekliklerinin degisken olmasinin sebebide, mekanin farkli yönlerden isik almasini saglamakti. Bu yükseklikler (basamaklar ve duvar kodlari) ayni zamanda kullanim alanlarinida ayiriyordu. Mesela kitapliklarin bulundugu yer ile oturma gruplarinin bulundugu yerin ayrilmasi gibi. Yada giris bölümüyle oturma karsilama bölümünü ayirmak gibi. Cizimleri autocadde bitirdim, tabi 2 boyutlu olarak. Planlari maxe atarak kalan degisiklikleri tamamladim. Yükseklikleri vererek, acikliklari yaparak, pencerelerdeki dikmeleri, korkuluklari dizerek.. Yani %30 demekle plan cizimlerini kastettim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Keşke rendırları renkli almak yerine tek renk alsaydın. zemindeki koyuluk ve mekanlardaki aşırı beyazlık mekanı ve ışığı algılamamızı güçleştiriyor. Maket fotoğraflarını da koysaydın tasarımını daha iyi algılayabilirdik. Güzel bir çalışma.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Hakslisin, tek renk olsa daha anlasilir olabilirdi, ama malzeme detaylarina gir(e)medigim icin, farkli malzeme oldugunu belirtmek istedim renklerle.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|