|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
ilk renderım
Herkese selamlar... Sonunda bende ilk rendarımı yollayabiliyorum. Bu işte çok yeniyim, sizinkilerin yanında pek sönük kalsada bu aşamaya gelebilmek bile çok güzel. Eleştirilerinizle daha da güzel olacak.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
![]() |
Aramıza hoş geldin diyerek ilk eleştrileri ben yapayım
Öncelikle kamera açılarında bir kararsızlık var. Göz hizasında mı yoksa yüksekten mi olmalı? Müşteriye sunulacak işlerde göz hizası olması tercih edilir. Bu tarz kısa boylu binalarda da göz hizası iyidir. Gölgeler eksik. Bundan sonra ilk hedefiniz ışıklandırma ve gölgelerle ilgili çalışmak olsun. Gökyüzü için de çalışmanız gerekiyor. Elinizde iyi bir gökyüzü yoksa beyazdan açık maviye doğru kayan bir renk bile yeterli olabilir. Daha sonra ise asıl zor konu geliyor. Dokulama. Uzun bir konudur. Ne kadar iyi öğrenirseniz o kadar iyidir. Bütün bunlar bittikten sonra ise Mental ray veya vray (ya da bir diğeri) tarzı bir rendır motorunda uzmanlaşmak gerekecek. Kolay gelsin. İlk 3 maddeyi öğrendikten sonra çalışmalarınıza tekrar bakalım
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
![]() |
ne güzel bir yorum
işin en güzel tarafı böyle güzel bir yorumla kendini daha da geliştirmek için çalışmak.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Bence gerçekten iyiler ve ilerisi için bir ışığınız var.Çünkü sizin ilk çalışmanız forumda çok güzel profosyonel render lar var ve siz cesaret örneği gösteriyorsunuz.Bu da ne kadar istekli olduğunuzu öğrenmek istediğinizi gösteriyor.Kendinizi geliştirmeyi de bekleyebilirdiniz ama öyle yapmadınız iyi de yaptınız.Bir de Çetin Bey'i de tebrik ederim.Sitede çok destekleyici ve olumlu eleştirileriyle ve güzel yönlendirmeleriyle takdire şayan birisi..Söylemeden geçemeyeceğim doğrusu..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Eleştirileriniz için çok teşekkür ederim Çetin bey. Umarım bundan sonrakilerde bu dediğiniz eksiklikleri tamamlayabilirim. Işık konusunda çok kötü olduğum kesin. Bu konuda çalışıyorum ama şimdilik pek becerdiğim söylenemez
Mental ray veya vray konusunda ise hiç bir bilgim yok ışık, kamera, gölge ve dokuyu atlatabilirsem o konuda yardım isterim sizden Bu arada çalışmamı yollarken inanın çok korkarak yolladım ama eleştiriler çok iyi geldi ve biraz da güven geldi. Çevremde maxten ya da 3boyuttan anlayan kimse yok ve olduğum yerde saymak istemiyorum açıkçası. HERKESE İYİ ÇALIŞMALAR
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
![]() |
Işık hakkında bilgi için:
http://www.itchy-animation.co.uk/light.htm |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
![]() |
Basit bir ışık şeması.
1 spot ve omniler. Spot güneşi temsil eder rengi sarımsıdır. Omniler ise gökyüzü ışığıdır ve renkleri mavimsidir. Spot gölge yapmaya ayarlanmıştır omniler gölge yapmaz. Işık güçlerini yanlarına yazdım. İsterseniz aynı binayı bir de bu ışık şemasıyla deneyin farkı görün. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Çok ama çok teşekkür ederim. Daha iyi anladım şimdi. Düzeltip yollayacağım en kısa zamanda. İnanın o kadar çok yardımcı oldunuzki
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Selam Sema
Artık destek aramayacaksın işin en güzel tarafı. Hani demişsin ya çevremde bu işle ilgilenen kimse de yok diye. İşte bu duvar yıkıldı
Manevi desteğimiz daima yanında Çetin Bey ve diğer foruma müdahil üyeler Sema arkadaşımıza yardımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Herkese iyi çalışmalar..
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|