![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
allplan hakkında
mrb arkadaşlar, animasyon penceresinde tüm elemanlar gri görünüyor boyadığımdaya da bitmapla kapladığımda bile yapının rengi grimsi görünüyor bunu nasıl halledebilirim?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba "shrylz",
hiç böyle bir problemle karşılaşmadım açıkçası anlayamadım ama normalde çizgi rengiyle aynı görünüyor objeler. Fakat animasyon penceresindeyken istediğin objenin üzerinde -sağ tık- yüzey özelliklerine girince renk ve doku gibi istediğin özellikleri verebilir, değişiklikler yapabilirsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
autocadten allplana aktarım
mrb arkadaşlar, autocadte çizmiş olduğum 3 boyutlu bir nesneyi allplana nasıl aktarabilirim? allplan, dxf ve dwg uzantısını kabul ediyor ancak, allplanda dosya-autocad versi al diyorum, cad dosyamı seçiyorum, çizdiğim 3 boyutlu cad allplanda gösterilmiyor, gösterilsede 2 boyutlu ve çizimin yarısı çıkıyor. olmuyor yani. yardımcı olursanız sevinirim, ne yapmam gerekiyor?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
autocadten allplana aktarım
Merhaba,
Önce boş bir çizim dosyası açın. Veri alım işleminde, Dosya --> Dosya al --> Veri Al --> Aç diyalog kutusundan allplana dönüştürmek istediğiniz dosyayı seçin --> Aç'ı tıklayın Allplan otomatik atamayı başlatır. Dönüştürme konfigürasyonu işlemini TAMAM'ı tıklayarak başlatın. Atamaları kontrol etmek için Modifike et seçeneğini tıklayıp istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. işlem bittikten sonra ekranı tazeleyin. Bunları uygulayıp dosyayı aldıktan sonra hala boş bir ekranla karşılaşıyorsanız, Görünümü kontrol edin, bir 3B görünüm seçili olabilir. Görünüm Ayarlarından plan görünümünü tıklayın. Ayrıca elemanlar koordinat orjininden çok uzakta gelmiş olabilir. Elemanları orjine yakın taşıyın. Şimdilik benim aklıma gelen bunlar.. Kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler mavilale açıklaman için.. ama yine olmadı:-( cad te çizdiğim 3 boyutlu bir çizimi allplana nasıl aktarırım? acaba cad de çizdiğimizi export yapıp mı atıyoruz desem, denedim olmadı.. bu konuda fga veya bora veya allplana hakim arkadaşların düüşüncelerine ihtiyacım var.. teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
import
Merhaba,
Mümkünse çiziminizin bir bölümünü buraya koyarsanız en kısa sürede size bilgi aktarmaya çalışacağız. Saygılarımızla, FGA Mimarlık |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
acad teki 3 boyutlu çizimlerimimi istiyorsunuz? import mu etmem lazım allplanda, eğer öyleyse import nerede allplanda:-( teşekkürler yardımlarınız için...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|