![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Plot Hidden Problemi
Model'de 3 boyut çizdiğim çizimin layoutta görünüşlerini aldım. Layoutta shade mode-hidden yaptığımda ekranda görünüyor fakat plot a gönderdiğimde çizimin bazı bölümleri silik çıkıyor. Bunu Plot preview'de de görüyorum. Çizimimde arkada kalan nesnelerin görünmemesini istediğim için hidden yapmam gerekiyor. Gouraud Shade yapınca sorun olmuyor ama gereksiz yere kartuşu bitirmiş olacağım. Yardımınızı bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
layout düzleminde mview denediniz mi?
Command: mview Specify corner of viewport or [ON/OFF/Fit/Hideplot/Lock/Object/Polygonal/Restore/2/3/4] <Fit>: h Hidden line removal for plotting [ON/OFF]: on Select objects: (hidden olarak plot edilmesini istediğiniz viewportu tıklayın)
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Problemi çözdüm
Bina dış duvar kolon layerlarını off yapmıştım ama bu off yaptığım layerlar görünmemekle birlikte bulundukların yerde arkalarındaki nesnelerinde görünmesine izin vermiyorlar. Freeze yaptım şimdi normale döndü. Yardımınız için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hide edilmiş görüntüyü alde ettikten sonra print komutuna girin. Çıkan kutuda sağ alt tarafta "Plot Options" bölğmğnde "hide objects" vardır. Orayı işaretlersen sanırım sorunun çözülecek.
Bu konu, eğer sorunun dediğim gibiyse şu adreste de konuşulmuştu, belki işine yarar: http://www.arkitera.com/forum/showthread.php?t=3263
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|