![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
PLOTSTAMP Sorunu
Plotstamp komutunu kapatamıyorum. ve her çıktı aldığımda "produced by an autodesk educational product" diye bir yazı beliriyor. bu nasıl çözülebilir? yardımcı olabilir misiniz.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
ACAD sürüm?
autocad'inizin sürümü nedir? ACAD LT'den kaynaklanabilir birşeymiş gibi geliyor bana.
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Sürümden kaynaklanmıyor
Cevap verdiğiniz için teşekkürler öncelikle.
sorun sürümle ilgili değil aynı sorun auto-cad 2004'de de var. tahminimce 2004'ten bulaştı ve şimdi ne zaman çıktı alsam bu yazı ile karşılaşıyorum. bunun çözümü veya plot stamp komutu hakkında bilginiz varsa bana yardımcı olur musunuz teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
anlamadım
öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım ben de acad2004 kullanıyorum. Yaklaşık 1 senedir, fakat hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Acad 2004 ten bulaştı ne demek bunu ve şu an ne kullandığınızı anlatırsanız daha yardımcı olabilirim.
"produced by an autodesk educational product" hata mesajı bana direk kullanılan program geçici bir sürümmüş, ya da Autodesk'in okullar için hazırlamış olduğu ve başka bir yerde; özellikle mimari bir ofiste veya şirkette kullanılması özellikle engellenmiş izlenimi veriyor. Ama dediğim gibi bunlar sadece tahmin.
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Sanırım Sorunu anladım
Çok yardımcı oldun. herhalde bendeki 2004 "okullar" için yapılmış sürüm olabilir. gelelim asıl konuya...
peki ben bu komutu (plotstamp) nasıl etkisiz hale getireceğim. çıktı menüsünden yaptım olmadı. plot.log dosyasını sildim yine olmadı. sizce daha başka ne yapılabilir? bu konuda bir bilgin var mı |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
işte orcar'ın da bahsettiği gibi sizin versiyonunuzda plotstamp'i öneleme özelliği kaldırılmıştır. yani educational versiyon olduğu her çıktıda belli olsun diye.
bu bir politika. Mesela Rhinoceros ise evaluation sürümününü Internet'ten bedava dağıtır ama 20 kez save etmenize izin verir. AutoDesk'in bu sürüm için politikası bu olabilir. bu sürümü edindiğiniz yer ile görüşünüz. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Kurumun da yapacağı bir şey yokmuş..?
Cevap için teşekkürler
ben görüştüm kurumla ve onlarında yapacağı bir şey olmadığından bahsettiler. benim sorunum şu an için bu komutun kapatılması ya da etkisiz hale getirmek. bu konuda bilginiz varsa bana cevap verebilir misiniz. teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Problem ve Çözümü
Problem: Autocad'in Educational versiyonu sadece eğitim amacı ile kullanılacağı düşünüldüğünden, program her dosyada bir plot stamp (yazdırma imzası) bırakıyor. İşin kötü tarafı sizin Autocad versiyonunuz commercial (ticari) bile olsa, dosya bir kez o şekilde oluşturulduğu için sizin yapabileceğiniz birşey yok.
Çözüm: Sorunun çözümü ise ironik derecede kolay. Dosyayı dxf uzantılı olarak kaydedin. Dosyayı kapatın ve bu yeni dxf uzantılı dosyayı açın. Plot Stamp'ler yok oldu. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|