![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
3ds max5
Sevgili arkadaşlar,
3ds max5 kullanıyorum...Çeşitli çalışmalarım var... Bu programı kendi çabalarımla öğrenmeye çalıştım...Kullanabiliyorum da. Ama çok eksiklerim var. loft ve boolean altındaki komutlarla ve modifiers altındaki biçimlendirme komutları ile modellemeler yapabiliyorum... Her türlü şekli bir şekilde oluşturabiliyorum.. Ama çok merak ediyorum... Nurbs, ve editable mesh olarak adlandırılan bölümlerin açıklaması nedir ve nasıl kullanılır. Bunlar nedir... Birisi bana açıklayabilirse çok ama çok minnettar olacağım. Gerçekten öğrenmek istiyorum ve çok merak ediyorum... İlginize şimdiden teşekkür edrim. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba gunolur,
oncelikle aramiza hosgeldin. ilk olarak su iki konuyu acikliga kavusturalim. nurbs bir modelleme teknigi, editable mesh ise modelin icindeki bir objenin durumudur. yani obje artik parametric bir obje degil. mudahele(edit) edilebilecek(able) ag(mesh) bir model halini almis olmasidir. sanirim senin kastettigin edit mesh. bu ikisi birbirine cok karistiriliyor. edit mesh bir modifier, editable mesh objenin durumu, nurbs ise bir modelleme methodu. edit mesh modifier i modify menusunun altindaki modifier larin arasinda bulunur. bu modifier(degistirici diyelim) ag model yani mesh halindeki objelerin alt nesnelerine(sub object) girerek mudahele etmeyi mumkun kilar. alt nesne olarak da vertex(nokta), face(ucgen yuzey), polygon(dortgen yuzey) ve element(eleman) lere mudahele imkani tanir. yani nesnenin noktalarini, yuzeylerini cakistirebilir, uzatabilir.olcekleyebilir vb. farkli mudaheleler yaparak objeyi istedigin forma gelene kadar deforme edebilir, nesne icinden parcalar koparip yeni nesneler olusturabilir nesneye yeni elemanlar ekleyebilirsin. nurbs ise nurbs egrileri adi verilen egriler yolu ile ozzelikle bevel profile, loft ve diger modifierlar yolu ile yapimi zor olan objelerin yapimina imkan tanir. ornegin tek yekpare parcadan olsan bir oyuncak ordegin yapimi nurbs disindaki methodlar ile mumkun olsa da cok yorucudur. ama nurbs ile ordegin kritik bolgelerinden verecegin yatay ve dusey kesitler yardimi(loft benzeri) ile ordegin modelini yapmak sorun olmayacaktir. eger endustriyel tasarimla ugrasiyorsan(ya da obje tasarimi yapiyorsan) bilmen gereken bir modelleme teknigidir. Bu alanda polygon modelleme gibi farkli modelleme birimlerini max in icine yerlestirilmistir. autodesk in bir baska urunu olan rhino bu tip modelleme gereksinimlerine max icindeki modullerden daha iyi cevap veren bir programdir. yok mimari, ic mimari ile ugrasiyorsan karsina cok farkli projeler gelmedigi surece diger modelleme methodlari ile idare edebilirsin bence. Umarim sana yeterli bir acilim saglayabilmisimdir. Cg mimar toplantisinda gorusmek umuduyla. saygilar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|