![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Autodesk'in doymak bilmez iştahı üzerine...
Autodesk'in önüne gelen rakibini mideye indirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sizce bu işin sonu nereye varacak?
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
'Autodesk canavarı','beyin fırtınası' diyebilirim
....Autodesk çığır açmaya devam edecektir.Sadece değişen zaman olacak.
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Biraz daha açar mısınız? Özellikle "beyin fırtınası" ve "değişen zaman olacak"la ne kasdettiğinizi...
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dünyanın en popüler 2B ve 3B yazılımlarını geliştirdi ve imalat, inşaat, altyapı, medya ve eğlence sektörlerinde nereye bakarsanız bakın bir autodesk imzası vardır. Her yıl farklı teknikler ve çizim portföyü sunan, hiç durmayan bir yazılım devi olması bana 'autodesk için, sadece değişen zamandır' çağrışımını yaptı..
![]() Ve fikirlerimizi nasıl gerçeğe dönüştürdüğünü görmeyi de 'beyin fırtınası' diye nitelendirdim.
''Bir tasarım ancak biri onu kullandığı zaman bitmiş demektir'' En son architurk tarafından düzenlendi : 11-05-2008 09:00. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Adobe-Macromedia birleşmesi daha çok yeni sayılır nihayetinde ve öyle kısa vadeli bir birleşme olacağını da düşünmüyorum ben, ayrıca Autodesk'in web, çoğulortam(multimedia), sadece 2B grafik,vb. alanlara da gireceğini sanmıyorum... Discreet ve Revit'i satın almalarını gerektiren sebepler vardı. Sadece 'bilgisayar destekli tasarım' değil de 'yapı bilgi sistemi' diye de bambaşka bir kavram var artık ne de olsa. Başka bir deyişle 'Bilgisayar Destekli Mimari Tasarım(Computer Aided Architectural Design)' kavramı yerini 'Bilgi Tabanlı Mimari Tasarım(Knowledge-Based Architectural Design)'a bıraktı. Desktop sürümü ile tam olarak 'obje tabanlı tasarım programı' olayı gerçekleştirilemeyince bir şekilde Autocad'in geliştirilmiş halinden başka bir yazılım şart olmuş idi. Dolayısı ile Revit'i satın alıp geliştirerek kendilerine entegre ettiler, dosya dönüşüm olanakları sağladılar ki aynı zamanda Autocad'in pabucu da tamamen dama atılmamış oldu. (ki çeşitli müdahaleler için hala bir ihtiyaçtır sanıyorum) VIZ da Max ile yarışamazdı, zaten onun altyapısını sınırlı olarak kullanıyordu, bunun için Discreet'i mideye indirmekten başka çare yoktu... (Umarım yanlış bir bilgi vermemişimdir.) Ancak Adobe'a göz dikmeleri için bir sebep göremiyorum ben, birinci dereceden rakip değiller çünkü... Belli de olmaz tabii... En son just tarafından düzenlendi : 10-05-2008 20:01. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Merhaba, Ben de Archicad programını satın almayı deneyeceklerini tahmin ediyorum. ![]() Revit'in önü açılır belki ![]() Saygılarımla. ![]()
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Bir bakarız Google hepsini alır
![]()
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
tartışmayı başke yerden şu şekildesürdürsük biz de.
Grafficafe.net v2 - Autodesk Realviz'i de satın aldı
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|