![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Amvo virüsünden kurtulmak
Arkitera Eğitim Merkezi'nde de başımıza dert olan Amvo'dan kurtulma yollarını yazayım dedim.
Bunun için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayıp makineye Amvo bulaştırdım. (Zaten bulşamış idi) Start, Başlat Çalıştır ya da Run cmd yazıp enter. Sonra cd.. cd.. yaza yaza ya da cd\ ile Root'a geçiniz. Sonra dir dediğinizde sorunsuz bir root dizini görüyorsunuz değil mi. Devamı diğer mesajda...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Hayır sorun var tabii
dir /a dediğinizde autorun.inf diye bir dosya ve bir kaç virütik dosya göreceksiniz Bendekiler jfvksy.bat ve t.com
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
type autorun.inf
dediğimde içerikte jfvkcsy.bat isimli dosyayı çalıştırdığını görüyoruz.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
del autorun.inf
Could Not Find C:\autorun.inf dediğinizde silemem bulamadım diyor Amaaaaa... C:\>del autorun.inf /a /q /f derseniz. Rahatlıkla silersiniz. Sonra aynı şekilde virütik dosyaları da silmelisiniz. Virüsten kurtulduk mu? Hayırrrrrrr.... Ctrl+Alt+Del kombinasyonu ile görev yöneticisini açıp explorer işlemini durdurunuz. Makine kapanmaz ama masaüstü de bir explorer olduğundan çalışmaz hale gelir. Bu sayede amvo'dan kurtulacağız. Bazen siz silerken explorer bulaştırma işine devam ettiğinden çözüm olmuyor da. Sonra DOS penceresine dir amv*.* /a /s deyiniz. Tüm HDD'yi arar. D: isimli HDD'niz varsa onu da ayrıca aratınız. Bulduklarınızı del amv*.* /q /a /s /f diyerek silebilirsiniz. Dll bulursa onu da siliniz. Sonra Çalıştırdan explorer yazarak eski haline makinenizi alınız. Artık Amvo'nuz yok. Ne zamana kadar Amvo'lu bir USB takıncaya kadar. :-)))
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Benim bildiğim çözümler ise şöyle:
-Güncel antivirüs programları artık bu virüsü tanıyor. (Autorun.inf v.b. autorunla çalışan virüs dosyalarını tanıyor) -Dracula virüs temizleyicinin son sürümü (V3.4) amvo virüsünü tanıyıp temizliyor. Dracula Virüs Temizleyici -MS DOS altında yapılan işlemlerin toplandığı bir script var. Gizli dosyaların gösterilmemesi sorunuyla birlikte amvo virüsünü temizliyor. Script ektedir..
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|