![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
PDF Oluşturmak
Arkitera Forum'da "Nasıl pdf oluşturabilirim?" sorusu çevresinde dönen bir sürü konu var.
Bu konulara bir çeki düzen vermek adına bu konuyu açıyor ve benzer konuları bu konuya link verdikten sonra kapatıyoruz. Bu konuyu lütfen PDF'den başka formatlara dönüştürmek ile ilgili sorular için kullanmayalım, o iş biraz daha karmaşık çünkü, eğer sorunuz o yönde ise lütfen önce forumda arama yaparak benzer bir konu bulunup bulunmadığına bakın. Daha sonra yeni bir konu açarak sorununuzu paylaşabilirsiniz. En son Omer Yilmaz tarafından düzenlendi : 05-09-2007 12:09. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
CAD programları ile pdf kullanımı konusunda daha tecrübeli olanlar bilgilerini paylaşacaklardır burada mutlaka. Ben temel olarak öncelikle yeni başlayanlar için şunu söylemek isterim: Herhangi bir dosyayı PDF'e çevirmek için kullanılabilecek en basit yöntemlerden birisi (belki de en basiti) print etmek.
Tabi ki print etmeden önce yapmanız gereken bu işlemi yapmanızı sağlayacak bir programı yüklemek. Bu alanda da onlarca program var. Kimisi paralı, kimisi reklam gösterirse para almıyor, kimisi ücretsiz. , Ben kendi kullandığımı rahatlıkla önerebilirim. Açık kaynak kodlu, ücretsiz ve SF sitesi üzerinden geliştirildiği için nispeten güvenilir: PDFCreator |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba ; Arkadaşlar Autocad Herhangi Bir sürümünde çizilmiş bir dosyayı pdf olarak kaydetmek mümkün,, Bunun İçin hiç bir ayar gerek yok, fakat bilgisayarınızda Adobe Acrobat Professional yüklü olması lazım.. altını çizerekte gösterdiğim gibi sadece Adobe Acrobat Professional sürümlerinde pdf olarak kaydebilirsiniz... kayıt aşamasına gelince normal çıktı alırken yağtığın ayarları aynen yapıp, ölçek, görünüş kağıt seçimi vb. ayarlar gibi Printer/Plotter Seçeneklerinden ADOBE PDF'i Seçerek OK'i Tıkladıktan Sonra Kayıt Penceresi Açılıyor Ve Sizden Dosyayı nereye kaydetmek istediğinizi soruyor.. Kayıt Ettikten sonra işlem sona ermiş demektir.....
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
ArchiCAD'de ve ölçekli pdf kaydetmeyi bilen var mı peki? Ölçekten bahseden yok da... AutoCAd'de kolay ama ArchiCAD'de durum değişiyor sanırım. Herkes Archi'den Auto'ya atıyor ve teker teker çizgilere kalınlık verip öyle çıktı alıyor. Büyük zaman kaybı.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Acrobat Pro pahalı sayılabilecek bir yazılım. Eğer Acrobat Pro'nun sağlayacağı esktra özellikler kullanılmayacaksa neden ücretsiz ve açık kaynak kodlu programları tercih etmiyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Artık en sonunda video anlatım yapacağım bu PDF print olayı baya uzadı. Daha ne yapayım elimden fazlası gelmiyor arkadaşlar. Normal çıktı alır gibi tüm ayarları yapıp print seçeneklerinde Adobe Pro. seçili olmak suretiyle print yapıyorsunuz. Ölçek ayarını ne yaptını ise program o ölçekte kayıt yapar.
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Adobe Acrobat Pro'ya gerek yok pdf için.
Ben şunları kullanıyorum bedava. Öncelikle şu adresten Ghostscrit sürücüsünü çekiniz. bedava ve tamamıyle açık kaynak kodludur. SourceForge.net: Downloading ... Yani çekmnizde bir sakınca yok. Sonra kaymak niyetine BullzipPDFPrinter sürücüsünü ekleyip Download from BullZip.com kendinize bir yazıcı yaraıyorsunuz. Sonra AutoCAD'ten ya da Revit'ten çıktı alırmış gibi istediğiniz kağıt boyutuna istediğiniz ölçek ile çıktı alıyorsunuz. Bu kadar basit.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Herkese etkili yardımları için çok teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
pdfforge.org
Ben de eksik kalmayıp uzun süredir kullandığım ve Source Forge'da çok iyi durumda olan pdf şeysinin linkini veriyorum... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Vallahi Revit kullananlar paftalarımızı ozalitçilerde nasıl bastıracağız. Daha onlar Revit nedir onu bilmiyorlar diye soru soruyorlardı.
İşte pdf bizim kurtarıcımız oldu. Hele açık kaynak kodu şahane.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben Autocad 2008 kullanıyorum ve çizimlerimi pdf ye direkt olarak çevirmeyi biliyorum.Yani yukarıda bahsedilen metodu...Ancak bugünkü çalışmamda çizimimi verdiğim çizgi kalınlıklarıyla pdf yapmak istedim fakat bir türlü beceremedim.Autocad kullanmaya yeni başladım.Belki çok kolay bir ayarı var ama bilmeyince olmuyor malum.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çizgi kalınlıkarı derken, çizgilerine vermiş olduğun kalınlık pdf aldıktan sonra çizgilerinin pdf dosyasında belli olmamasındanmı şikayetcisiniz. Soruyu tam olarak anlayamadım. Sorun bu ise layer kullanıyo iseniz layer ayarlarından çizgi kalınlıkarını (Lineweight) kontrol ediniz.
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
ArchiCAD 11 sürümü kullanıyorum. ArchiCAD programindan cizimleri PDF'e cevirmek icin ayri bir printer programina gerek yok, bu islev zaten archicad icinde mevcut. Navigator penceresinde pafta kitabi basligi altinda olusturdugunuz paftayı "save as" dediginizde zaten default format olarak pdf kayit ediliyor. Ayrica yayinci setleri (publisher sets) fonksiyonunda da Paftalari PDF kaydetmek mumkun.
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Evet kastım buydu.Dediğiniz gibi ''Show/Hide Lineweight'' den bu seçeneği etkin kıldığımda çalışma penceresinde verdiğim kalınlık görülüyor.Ama pdf ye dönüştürdüğümde istediğim etkiyi vermedi.Ben de diğer konularda gördüğüm ''trace'' komutunu kullandım ve almak istediğim sonucu aldım. Olay şu (idi)ki dün ivedilikle bir konsept şeması hazırlamam gerekti.Yani ölçeksiz bir çizim yapmıştım.Pdf ye çevirip Photoshop ta düzenleme yapmak için bunu sormuştum.Aceleden burda da sorumu detaylandıramadım, haklısınız.Çözümü bulunca zaman kaybetmeden işe koyulduğum için cevapları da takip etmedim. Cevabınıza teşekkür ederim. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|