![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
2007 Ödüllü Teknik Resim sorusu
Efendim 2007'nin sorusunu sormaya sıra geldi.
Bu rahmetli babamın bana ahşaptan yaparak verdiği bir sorudur. Siz de maketini yapabilir ve yaptırabilirsiniz. Size ancak bu şekilde göndermekteyim. SORUNUN CEVABI VARDIR SORU YANLIŞ DEĞİLDİR ve başka forumlarda 30 saat civarlarında çözülmüştür. Daha kısa sürede dahi çözebilirsiniz. Çözüm, anlaşılır bir biçimde bana ahmetk eta ayasofya nokta com adresine gönderilecektir. Özel mesaj atmayınız. "eta" yerine "@" ve "nokta" yerine "." konulacaktır. Spam robotları yüzünden böyle yazdım. Soru şudur: Aşağıda bütün ve parçalanmış hali bulunan şekli tamamlayınız. Parçaların yanındaki rakamlar o parçadan kaç tane kullanacağınızı gösterir yani b4 yazdığına göre b parçasından elinzde 4 adet var a1 ise a parçasından sadece bir tane olduğunu gösterir. e parçasının diğer yönden görünüşünü verdim ki karışıklık olmasın diye. e paçasından 2 adet var. Sorularınızı sorabilirsiniz. Cevabı buraya göndermeyin doğru bile olsa ödülden men edilebilirsiniz aman ha. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 22-02-2007 15:48. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
3d ile çözmek biraz zorlıyacak
ahşaptan imal edip çözmek daha eylenceli olacak gibi görünüyor hem daha sonra oğlumuza hediye edebiliriz ![]()
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Çözdüm dersem kimse kızmaz umarım
![]() çözüm süresi 20 dakika cevabı nasıl yollayım hocam? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba shadow, ![]() Tebrikler, Ayasofya e-mail adresini spammail'lere karşı korumak için ilk mesajın arasına sözcükler kullanarak gizlemiş. O adrese gönderebilirsiniz. İyi çalışmalar Alıntı:" ahmetk eta ayasofya nokta com adresine gönderilecektir. Özel mesaj atmayınız. "eta" yerine "@" ve "nokta" yerine "." konulacaktır. " |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
yöneticiler yarışmaya katılamıyor mu
![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
merhaba asteria ,Öncelikle teşekkür ederim .Aslında nasıldan kast ettiğim "çalışmayı hangi proğram dosyası olarak yollayayım dı?". Çünkü daha önceki sorunun çözümünü ayasofya hocama Autocad 3d olarak yollamıştım ama çözümü kendisi benden sketch up'ta yinelememi, hem uğraşarak proğramı kullanma becerisini geliştirmeye de vesile olacağını söylemişti, bende cevabı sketch'up ta tekrar çözmüştüm.Çözümü aşama aşama print screen'lar yaparak kaydettim ve mail olarak yolladım daha cevap gelmedi, bence bir sorun yok ama kendileri nasıl isterlerse yineleyebilirim.Çözümü kendisinin yollamış olduğu 3ds uzantılı dosyadaki parçaları kullanarak yaptım, tekrar modelleme yapmadım.Keyifli bir süreçti .herkese kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Yok yok ekran görüntüleri doğrudur.
Ufak bir sıralama hatası dışında sorun yok. 1. olarak shadow tescillendi de sırayı düzeltirse daha iyi olur. Çetin sen bunu ilk görüyorsun katıl katıl. Önemli not: Yazılım ve script ile çözmek yasak (Cüneyt Özdaş öyle yapıyor da) Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ahşaptan parçaları yaptım, 3 saat çevirdim , çevirdim denedim tam çıldırmak üzereyken birden herşey yerli yerine oturdu. Çözdüm, bitmiş resimleri Ayasofya`ya gönderdim. Kombinasyonları denerken bir sürü yeni form çıktı ortaya. Ben bayıldım
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
TEBRİKKKLLLERRR
1. Shadow 2. Thelion 3 ödül daha var. Buyrunuz. Bundan sonraki sorular daha zor (Bizden ayrılmayın)
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
:)
ben de cevap yolladım ulaşmıştır umarım...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Okuldayım pop3 kaydettiğim makine evde ve büroda.
Akşam bakabileceğim. Sorun da yok bemin posta kutuma düştüğü sıra önemli. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
TEBRİKKKLLLERRR
1. Shadow 2. Thelion 3. Merihfeza (Sketchup çizimi şahane tebrikler) 2 ödül daha var. Buyrunuz. Bundan sonraki sorular daha zor (Bizden ayrılmayın)
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
merhabalar ,
dün iş yerindeki bilgisayarıma soruyu bende indirdim. fakat 20 dk. falan bakabildim. açık söylemem gerekirse o 20 dk. da ömrümü yedi sonra işlerimin yoğunluğundan dolayı ilgilenemedim. ama inşallah yarın evde biraz uğraşıp cevabı size yollayacağım. iş yapıyorum ama aklımda soruda yani. bilesiniz sağlıcakla ...
|
|
|
#15 |
|
Yönetici
|
TEBRİKKKLLLERRR
1. Shadow 2. Thelion 3. Merihfeza 4. Asteria SON ÖDÜL İÇİN BEKLİYORUM Bundan sonraki sorular daha zor (Bizden ayrılmayın)
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|