![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arconda bina (yapı) kopyalamak
Arconda bina kopyalamak için önce çiziminizi birkez kaydedin
ben örnek bir çizim hazırladım onun üzerinden size anlatmaya çalışacağım - ekranın üstünde bulunan YAPI çekme menüsünden GÖRÜLEBİLEN YAPIYI KAYDETME seçeneğine tıkla
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
- E hani bişey olmadı...
![]() - Hayır aslında şuan orda iki bina var ama aynı koordinatlarda ve birbirinin tıpatıp kopyası oldukları için iç içe geçmiş durumdalar sakın telaş etme ![]() - Şimdi binasın dış çevresine tıkla ve şekildeki gibi onu seçili hale getir
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Çok teşekkür ederim.Gerçekten faydalı oldu yalnız buna baglı olarak bir sorum olacak yapıyı kaydederken eger çalıstıgım arazi büyükse bütün araziyimi kaydeder?bu durumda araziyle berabermi tekrar yüklemem gerekir yapıyı.Yani arazi içinde sadece binayı kopyalamam bu şekilde mümkünmü?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Denedim çalıstıgın araziyide beraber yapı içinde kaydedior eklediğinde araziyide ekliyor ama birdefaya mahsus ekleyip araziyi sildiğinde kaydedince sadece ana binanı kaydetmiş oluyorsun.Sonraki eklemelerde tek basına binayı eklemek mümkün oluyor.
Teşekkür ederim yardımların için... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Çok soru soruyorum sanırım ama birşey daha sormak istiyorum
.Çizimi bitirdikten sonra resim olarak kaydederken kaliteyi yükseltmek için neyapmak lazım.Çünkü çıktı alırken resimi büyülttüğümde çözünürlüğü çok kötüleşiyor.Resim dağılıyor ve tabela için işler dahada kötüleşiyor. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
resim kaydetme ayarlarından çözünürlük değerini yükseltmen gerekiyor
eğer bir tabelaya baskı alacaksan baya bir yüksek tutmanda fayda var fakat bu durumda ortaya render süresinin uzaması gibi bir sorun çıkıyor bu yüzden deneme yanılma yöntemiyle en uygun pixel değerini bulmanı öneriyorum gördüğüm kadarıyla daha detaylı bir ayar yapmana gerek yok
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Arconun program ayarları konusunda sormak istediğim birkaç nokta var.Bu program Open GL ilemi yoksa Directx ilemi çalısıor ekran kartı ile paralel olarak ayar yapmam mümkünmü ekran kartımdan tam performans almak istiyorum ve çizim büyüdükçe işlemci ve ram yüksek olmasına rağmen çok yavaşlıyor çevirmek problem oluyor.Konu hakkında bilgilendirirsen beni çok sevinirim...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
neyazıkki arconun ekrankartı desteği yok dx kullanıyor ve onuda tam bir performansla da yapamıyor, üst versiyonlarda böyle bir beklentim var ama onları da inceleme şansı bulamadım henüz, yalnız patronum son yurtdışı fuar ziyaretinde arconla benzer ayarlar ve yamalar kullanan bir programı incelemiş ve hem arcon hemde incelemiş olduğu program için yazılmış bir render yaması hakkında bilgi edinmişti, bu sayede daha gerçekçi ve hızlı render almak mümkün oluyor - muş
ama net bir araştıma yapmadım. üst bir vesiyon arconu deneme fırsatım olsa ve yapılan geliştirmeleri sınayabilsem bir yama programımı kullanacam yada o üst versiyona terfi mi edecem - karar vermek daha kolay olurdu, çünkü bu benim de sorunum ve arconun render performansı ve gerçektende ondan hiç beklenmeyecek kadar kötü - ama yinede kullanışsız ve işe yaramaz değil (sadece daha iyi olmasının zamanı geldi ve biz ondan bunu bekliyoruz)
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|